| GemsyGemsyGemsy a întrebat:

Pentru a avea cald intr-o garsoniera de 12mp am sa izolez pereții la interior ca sa am căldura asa cum ati spus dvs. Spuneti.mi cu poliester de 3cm sau de 5 cm trebuie să izolez pereții la interior? Spuneti.mi daca pot sa izolez pereții cu poliester este urat sau cu poliester alb normal. Astept raspuns? Multumesc

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Polistiren, de 3, de 5, de 10... Cu cat mai gros, cu atat mai bine.
Daca nu vrei sa faci mare deranj, il poti placa ulterior cu dale de tavan fals, tot din polistiren. Ideal ar fi sa izolezi nu doar peretii exteriori, ci si tavanul.
Eu nu as merge pe adeziv la sac, ci pe adeziv la tub, similar siliconului sanitar. Merge repede si nu faci deloc mizerie.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Cu cît mai gros, cu atît mai puțin spațiu. La cel de 10, ai 20 de cm mai puțin, ceea ce poate conta mult la o încăpere mică.
Eu as merge pe adeziv la sac, pus polistirenul pe mămăligi. Așa mai rămine citiva mm - 1 cm de spatiu intre perete și polistiren, in care, unde nu sunt mămăligi, e aer, și cum aerul e un bun izolant termic, asta e un plus. Mai mult, daca peretii sunt strimbi, ii poți face perfect drepti din mămăligi, daca te pricepi. Iar ca cost, siliconul e mult mai scump.

| relian a răspuns (pentru cristi202):

laughing mamaligi asa le zice? Adica sa puna asa adeziv pe placa de polistiren din loc in loc, cred ca la asta ai spus mamaliga asa e?

Daca pui asa atunci placa de polistiren va veni in contact cu suprafata chiar daca e denivelata, acolo undei nu-i adeziv polistirenul va atinge suprafata.
Daca izolezi bine sa nu lasi spatii, atunci nu mai are cum veni nici un frig.
Am izolat si eu acu iarna asta, am fost in RO acasa la mama, are placa de beton si a izolat un meserias cu profile de metal, arata ca naiba, si umezea.
Am dat jos eu tot, ala pusese doara polistirenu asa fara sa il lipeasca laughing placa plingea, ziceai ca ploua acolo, profilele lui erau ruginte cuie tot.

Am dat jos tot, am prins in suruburi leaturi de 5x5 cm intre ele am lipit polistiren de 4 cm, peste am pus rigips si a iesit ca la fabrica laughing

Au ramas aia cu gura cascata pe acolo, adica cei asta ce fac eu? Zic da ces cu bridele cu colierele tablele alea rahatu asta cei?
Ce faceti voi, zic este rahat, asa se numeste laughing de ce nu prind aia direct pe beton profilele habar nu am, sau pe c e suprafate mai au acolo, de ce or pune acele bride chestia aia ma depaseste laughing e munca aiurea, e si dificil sa lipesti polistiren, chiar daca lipesti prima data polistirenu, tot dificil sa prinzi acele bride.

La mine dupa ce am lipit, nu mai venea nimic racoare, nu mai era strop de condens pe nicaeri,. Am lasat a sa vreo 3-4 zile inainte sa p[un rigipsu, am avut altceva de facut, apoi am pus rigipsu si parfum.Nu am pus polistiren de 5 ca era placa pe alocuri cu dimburi, ma arunca afara, asa ca am pus de 4 cm polistiren, dar e super bine.

De lipit m-a ajutat un unchi, a zis ca lipeste el cum zici tu mamaligi, pentru mca nu mergea cu mistria aia sau ce mai e ca era cum am zis. Mamaligi e cel mai bun, indiferent cum este suprafata, idea asta cu mamaligile laughing e cea mai buna, tot ce conteaza este sa stea polistirenul prins acolo.

Unde pui ca eu am dat cu spuma pe unde erau spatii intre polistiren, si intre perete si polistiren la fel. Nu mai intra racoare pe nicaeri.

Tu nu ai izolat bine, ce conta ca avea burta la mijloc, conteaza sa faci acele profile sa fie drepte, sa le prinzi direct pe tavanu de beton de corzi sau ce grinzi or fi, apoi vedeai unde este cel mai jos si luai polistiren de grosimea aia, venea la nivelul profilulul acolo si sub acolo unde era burta, daca intelegi ce zic.

Oricum nu ai izolat bine, asta e clara.Eu am facut poze, daca esti curios iti arat, poze cu tavanu placa goala, cu leaturile alea prinse, poze cu polistirenu lipit, apoi cu rigipsu pus.

| cristi202 a răspuns (pentru relian):

Da, așa le zice, mămăligi, că le pui ca pe niște mămăligi happy. Nu sunt mămăligi de alea de care maninci happy
Nu contează dacă din cauza mămăligilor rămîne spatiu intre polistiren și perete (tavan), e aer acolo, și ca meseriaș ar trebui sa știi că aerul e un bun izolator termic. Daca nu ar fi așa, nu ar exista doua rinduri de sticla la orice fereastra. Sticla nu e un bun izolator termic, aerul dintre sticle însă, da, și așa, cu doua rinduri de geam se rezolva oarecum problema izolatiei termice la ferestre. In general la cele mai bune materiale izolante, e aerul care izolează. Vata minerala e din fibre care au între ele aer, pluta, unul din cele mai bune materiale izolante termic e un lemn foarte poros, de aceea și e așa ușor, căci conține aer între fibrele lui. Deci nu vad că ar fi o problema daca rămîne ceva spatiu intre izolatie și perete.
Vreau sa vad poze! Chiar sunt curios.

| relian a răspuns (pentru cristi202):

Nu am spus ca ar fi probleme, pot apare probleme in cazul in care aerul ala ce spui tu ar, avea contact cu interiorul, daca ar putea circula, atunci nu mai izoleaza nimic.
La geamuri la fel, acel gaz acolo este inchis ermetic, nu circula, daca ar circula ar izola zero spre minus.
Poze spune unde sa iti trimit, nu stiu aici daca se pot trimite poze in mesaj o sa ma uit, desi nu cred ca au aici asa ceva.

| cristi202 a răspuns:

Eu am izolat cu 2, 5, tot pe interior. Și se simte. Tavanul, făcut cu tavan fals de polistiren de 1 cm grosime, prinse pe mămăligi de adeziv, pentru că era strimbi, avea burta la mijloc, și așa l-am îndreptat. Cînd am pus ultimul rind de placi la tavan (in rest izolația fiind terminată), se simțea cum vine frigul din pod prin porțiunea unde nu am pus, deci a contat și acel cm de polistiren, cu aerul dintre polistiren și tavan (ce era unde nu erau mămăligile).
Deci, cu orice ai face, se va simți.

| darrio2007 a răspuns:

Polistiren expandat de 2 sau 3 cm, nu poliester.
Lipit direct cu adeziv, pe perete, cu gletieră cu dinti.

| sierra1 a răspuns:

In interior, n-ar fi de dorit, iți creezi o sursă sigură de mucegai

| relian a răspuns:

Izoleaza cu polistiren de ala normal nu expandat nu alte rahaturi. Polistirenul expandat sau extrudat nu izoleaza mai bine ca polistirenul normal.
Este mai scump ala extrudat pentru ca are alte folosinte, se foloseste in alte condiotii, de aia e mai scump, nu este mai scump ca ar izola mai bine.
Deci nu te lua dupa "meseriasii " de pe aici care se dau loviti ca fiind mari priceputi.
Daca izolezi cu polistiren, lipesti polistirenul peste tot, sa nu lasi spatii neizolate, vezi ca este adeziv pentru ploistiren, sa il lipesti de beton de alte suprafate,
Nu vei mai avea mucegai in veci, garantat, e unu pe aici care spun ca o sa ai mucegai, habar nu are despre ce vorbeste, nici macar la ora de fizica de clasa a 4a n-a fost laughing

Deci folosesti polistiren alb normal de 4 sau de 5 este f bun, nu-i nevie de mai gros. Bine daca poti pune mai gros e si mai bun, cu cit mai gros cu atit izoleaza mai bine.
Nu este urit pentru ca nu se va vedea.

Dar nu izolezi asa cum cred eu ca vrei sa faci, ori cum fac uni romani.
Te duci cumperi ceva lelaturi de 5x5 cm si le fixezi pe pereti, tavan cu suruburi sau gasesti tu o metoda, apoi intre acele leaturi de lemn pui lipesti polistiren de 4 cm. Peste pui rigips direct pe acele leaturi de lemn cu surburi din alea negre pentru lemn.
Pe tavan pui rigips din ala grosu nu subtire, ala subtire nu este pentru tavane, pentru tavane daca ar fi sa pui dupa cum spune fabrica, nici nu gasesti la magazin rigips pentru tavan, poate daca dai comanda.
Eu nu am vazut la magazin in RO rigips pentru tavan, este doara din ala c e pun oamenii pe pereti, si mai subtire.

Ei rigipsu pentru tavane este mai gros decat pun romanii ala pe perete, asta ca idee, dar tu pune din ala ce se pune pe acolo pe pereti, deci tavan si pereti pui la fel, dar nu pune din ala subire ca nu-i bun.

Cam asa se izoleaza o incapere, apoi o sa fie perfect, nu o sa ai igrasie, mucegai niciodata, nu exista asa ceva, nu are cum.
Iara la caldura o sa faci economie f mare, o sa consumi f putina energie cu caldura.

In iarna cea trecut am izolat asa la mama in RO un tavan. Vecinii si alti romani se uitau mirati ce fac eu laughing chiar aia de la magazinu de materiale de constructie se mirau ca habarnistii aia.
Au spus cum adica sa pun rigips pe lemn? Zic da pe ce vrei sa-l pun in aer? Unia ca nu-i bun, altii ca o sa crape rigipsu laughing

Leam zis ok va chem peste cate luni vreti voi, peste un an peste citi ani vreti voi sa vedeti daca crapa.
Ba leaturile alea de lemn erau si ude. Unu ma intreaba, cum is lemnele is ude? Zic da is ude ca si nins pe ele ca erau afara laughing gata zice esti terminat laughing

Acu au trecut deja cateva luni, am sunat pe mama, zic cum e tavanu ala? Zice e parfum. Zic adui pe aia si arata-le sa vada, mama zice dai la jalea, ce aia se pricep la ceva.

Deci unde locuiesc eu asa se fac toate casele din leaturi de lemn, ude, uscate, de preferat sa fie mai umede ca intra cuiele, mai usor, deci nu crapa nimic niciodata.
Tu fa cum crezi, dar incearca cum am spus eu intr-o camera si dupa vezi cum iese.
La mine a iesit sfoara laughing mama are placa de beton turnata si a iesit ca din fabrica laughing

Sora mea a facut pe tavan cu propfile de metal, puse peste lemnele alea ce se face prin RO. I-am zis de ce nu m-a intrebat, ca putea sa puna leaturi cum am pus eu. A zis ca asa stiu aia pe acolo, meseriasii aia asa stiu, ca nu stiu cu lelaturi de lemn, desi e acelasi lucru, ba mai simpli, la leaturi nu pui bride de alea de metal, le prinzi direct pe corzi sau direct pe beton, elimini orice coliere, bride rahaturi si apoi f usor lipesti polistirenu intre leaturi.In sf ia crapat mai peste tot tavanu, lu sora mea pus pe profile de metallaughing

A venit s-a uitat la mama ce i-am facut eu, se minuna laughing Intr-un lemn suruburile alea negre intra si se prind tapan, daca intelegi ce spun, comparativ cu metalu ala ca foaie de hirtie, daca infiletezi putin mai tare, gata deja surubu ala joaca, asa or facut la ea meseriasii lu peste prajit si ia crapat in locurile alea tavanu.

Inca ceva ca idee. orice lemn crapa daca este expus la soare, afara in bataiue soarelui.Un lemn care sta la umbra nu crapa, asa sta zeci de ani, daca nu se uda, ramane ca nou si dupa 50 de ani.
Daca folosesti lelaturi de 5 cm x 5cm si ai suprafata f drepapta pe care le prinzi, poti folosi polistiren de 5 cm. Daca ai denivelari intre acele leaturi, atunci pune de 4 cm, eu asa am pus, betonu ala avea pe alocuri dimburi, chestii de beton si de puneam de 5 cm polistiren ma arunca nitel cu 1-2 mm afara, asa ca am pus de 4 cm, este polistiren de 4 cm grosime.

Daca camerele is deja micute, e bun sa folosesti de 3 sau 4 cm polistiren, nu de 10 pentru ca faci camera si mai mica, pe fiecare perete il vei micosra cu 10 cm grosimea polistiren plus rigipsu.

Daca camerel sunt mari poti sa pui si de 10 cm polistiren, dar trebuie leaturi inalte de 10 cm.

| UserRo10 a răspuns:

Niciodata nu izolezi interiorul. O sa ai probleme cu condensul ce duce la bacterii si mucegai.
La imbinarea peretilor se formeaza o bariera termica si neizolarea corespunzatoare duce la ineficienta

| relian a răspuns (pentru UserRo10):

Scuze ca intreb, la scoala, la ora de fizica ai fost? Din raspunsul ce ai dat aici se pare ca nu ai fost la nici o ora de fizica nici macar elementara.

Cum apare condensul? Uite ai aci acum ocazia sa ne arati ca stii si ca ai trecut si pe la scoala.
Daca nu stii, nu mai da sfaturi asa doara sa te afli in treaba.