| Leocerba a întrebat:

Am aflat ca in Coreea de Nord baietii care nu reusesc sa intre la vreo facultate merg in armata 10 ani. Obligatoriu, 10 ani!
Nu cunosc deloc subiectul asta si as vrea tare mult sa stiu ce fac baietii coreeni 10 ani in armata. Cunoasteti un film( documentar, artistic) vreo carte sau un loc pe net de unde sa aflu informatii si nu basme despre Armata din Coreea de Nord?

3 răspunsuri:
| Leocerba explică:

Hai ca-l caut. Mersi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Si fetele merg, vreo 4 ani.
2. Am vazut un documentar-interviu pe BBC mai demult (acum 1 an), cu un regiment de fete-luptatoare de gherila, din Laos, Cambodgia, Vietnam si Coreea de Nord, dar i-am uitat numele. Nu era NUMAI despre Coreea de Nord, dar avea referinte si interviuri cu niste coreence fugite in Sud, printre altele.
3. Mi-e lene sa il caut prin arhiva BBC, cauta-l singura daca n-ai ce face in minivacanta de 1 Mai.
PS4. Dar la ce-ti trebuie? Vrei sa emigrezi acolo, printre tovarasi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aaa, si zicea acolo asa: baietii fac in armata 10 ani munca patriotica, gen diribau... ce naiba sa faca?
Deci era o secventa cu o companie nord-coreeana, de luptatori rosii, care pazeau de 20 de ani frontiera si cultivau orez, simultan (cam ca la noi la Fetesti, prin anii '80). Era hazliu sa il vezi pe ala in pantaloni suflecati, arand balta cu un plug tras de un bivol, si cu Kalasnikov-ul atarnandu-i pe spate... exact ca in Rambo 4, sa mor eu daca mint! rolling on the floor