anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am întâlnit criminali în serie sau delicvenți de altă natură care au simțit nevoia să se dezvăluie și să se confeseze unui apropiat, fie el membru de familie sau prieten.
Fac referință aici și la răufăcătorii prinși dar și la ce pe care nu-i află niciodată și rămând nedescoperiți.
Dezvăluindu-se, nu căutau neapărat un complice în persoana aceluia care i se dezvăluia, ci doar să-i povestească cu infatuare cum comite fărădelegile și să-l șantajeze că dacă acela spune ceva, autoritățile vor crede că e și el implicat iar acel "complice" nu dezvăluie nimic.
Deci, de ce ajung unii dintre infractori să se dezvăluie cuiva?
Datorită faptului că ei capătă o notorietate anonimă și se simt vedete și simt nevoia să se laude cuiva, zicând: "Da mă, eu sunt ăla pe care îl caută presa și toată poliția. Sunt vedetă, este?"
Alte motive care ar mai fi?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Unii povestesc si de fala, sa se dea ei mari ce sange in veioza au avut, insa asta ii costa, ca pot fi prinsi. Daca asa simt ei sa se laude, asta e, n-au fost in stare sa se afirme cu altceva, nu au simtit apreciere din partea oamenilor, n-au fost in stare de mare lucru, si au dorinta de apreciere cumva, si paradoxal, sunt unii care admira astfel de "smecheri".

Pai si la parnaie, cand intra in celula se cam lauda unii cu ce au facut.

Un infractor destept nu zice la nimeni nimic.

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Alte motive ar o dublă conștiință. Una din ele îi spune că a greșit și dorește o pedeapsă și o redompție apoi, o pocăință, o revenire în rândul oamenilor.

| Simpatic a răspuns:

Increderea in sine, mandria, iar mandria este lipsita de orice virtute!

| Apokales a răspuns:

Simplu. Criminalii in serie chiar sunt mandri de faptele lor, se lauda cu ele.

| isemilia a răspuns:

Cred ca e mai mult plictiseala. Stiu ca era un studiu realizat, care avea ca si concluzie ca multi criminali in serie ce castiga o anumita popularitate vor sa fie prinsi, se plictisesc sa nu stie nimeni cine sunt. (de aceea s-au si trimis de catre multi diverse bilete catre politie sau alte asemenea) E posibil sa fie si regret, dar foarte slabe sansele.

| AndreeaWTS a răspuns:

Prostia.
Toí infractorii care sunt prinși, e clar că eu un nivel de inteligență limitat.
Pentru că altfel, n-ar fi prinși și n-ai afla niciodată de ei.
Sunt o grămadă de cazuri cu autori necunoscuți.

| Mosotti a răspuns (pentru AndreeaWTS):

Corect! Un infractor destept nu va fi prins niciodata.

De ex Marius Csampar a fost f destept, facuse 5 crime si nu l-au prins. L-au prins ca a cam vrut el de fapt, poate chiar la nivel inconstient, probabil ca vroia sa se opreasca cumva, si nu putea.
S-a dus la politie dupa ultima crima sa zica ca...a gasit un mort acolo, si de acolo s-a cam ajuns la el.

Iar celelalte 4 crime le-a zis el ca a vrut, nu aflasera ei de ele.

De ex daca fac rost de o arma la negru cu serie stearsa, daca am amortizor si nu se aude, daca seara ma imbrac in ce trebuie, sa nu se vada figura si nimic, sa nu las amprente, ma duc pe un bloc si impusc pe cineva cu arma mea cu luneta, cum te prinde?
Nu are cum.

Ok, o sa afle ca s-a tras la ora cutare, ziua cutare, cu calibru cutare, arma cutare.
Si mai departe? Nu te-a vazut nimeni ca era si seara, pe langa ca aveai fata acoperita, n-ai lasat amprente, arma ta legal nu exista, ca sa afle de ea de unde si cum.

Si pe ramaru l-au prins ca a gresit, i-a cazut legitimatia de student din buzunar parca, altfel nu-l prindeau asa usor.