NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Am intrat pe site-ul http://schimbaromania.com (daţi clic pe "Guvern" şi răsfoiţi mai departe), care mi-a inspirat o întrebare. Mă gândeam că acolo sunt propuşi nişte candidaţi, pe care nu îi cunosc, iar dacă cunosc, doar foarte superficial. Nu ştiu cum gândesc în realitate acei oameni - CV-ul lor nu-mi spune mare lucru -, ce păreri au despre diverse subiecte, relevante, când vine vorba despre o hotărâre atât de importantă, căci nu aş vrea să fac o greşeală de a susţine pe vreun nazist, comunist, psihopat, rasist, fanatic/extremist religios, misogin, homofob, isteric, sadic, ilogic, paranoic, lacom, mitoman, nesimţit, etc. Mi-ar fi plăcut să-i cunosc pe acei candidaţi de pe TPU sau de pe un site asemănător, să-i trec prin şirul haotic al întrebărilor specific site-ului, să le testez şi studiez capacităţile, înclinaţiile, evoluţia... Astfel aş fi ştiut cum şi cât îi duce capul, ce fel de caractere au, dacă ar merita încrederea şi consideraţia mea sau nu, dacă sunt oameni ok: corecţi, raţionali, binevoitori...sau de evitat, de neluat în serios.
Ei, stăteam aşa şi mă gândeam şi am constatat că pe TPU cunosc câţiva oameni destul de faini, din majoritatea punctelor de vedere, cărora, dacă ei ar accepta, aş încredinţa, dacă nu întregul scaun de guvernator, măcar un sfert, o treime (din cauza lipsei de experienţă, nu de alta). Aşadar, propun să facem o listă a noastră, a fiecăruia, de propuneri pentru Guvernul României, începând cu Prim Ministru, dar din ai noştri, de pe TPU. Cine doreşte să participe (bineînţeles, este valabil pentru utilizatori cu oareşce vechime)?
O să sparg eu gheaţa.
Pentru Infrastructură & Transport îl propun pe Misogin cu tirul şi autobuzul lui :)) şi pe Aero, care e cu trenurile, să ţină unul altuia de urât. :))
Serios acum, pe sublime89 l-aş vedea în Guvern, dar nu ştiu sigur unde. E nevoie de câte un sublim (să se traducă "cu o chibzuinţă remarcabilă") în mai multe domenii, dar probabil mai mult în Educaţie, ne, în Justiţie. Of, m-am zăpăcit. Bun. Leocerba, desigur. Ei i-aş oferi şi Ministerul Educaţie, şi, bineînţeles, cel al Culturii, împărţit cu xochipilli. Alphawolf şi el ar fi bun în Justiţie şi Educaţie. Mai sunt şi Kaℓi, şi мιнaɛℓa34, şi ALGator, şi Mădă0611, şi KhludCiprian, şi... Of, imposibile alegeri. Nu ştiu pe cine şi cum să plasez. Poate aveţi mai mult succes voi.
P.S. Cine voieşte, poate să comenteze şi propunerile de pe schimbaromania.com.

123 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Cred ca e o provocare la 'caterinca'.Dar atunci nu inteleg de ce este trecuta la categoria :'conversatii'.
Asta ma face sa ma dezmeticesc (adica sa-mi dau seama cu cine vorbesc, erventual si daca trebuie sa mai vorbesc). Daca as incadra intr-o discutie, ca la tara, cand strabunii faceau o claca, poate ma pricep.
Parerea mea (ca sa zic, ca la gradinita), este ca nu 'strada ' face legile, fiind totusi un stat de drept!
Acum sa dau un exemplu:'numesti pe sublime XX in postul de ministru al culturii". Poate este un ministru cunoscator, sa zicem la Cultura', dar trebuie sa aiba conform constitutiei ACTUALE sa aiba aprobarea acestui Parlament!
Daca TPU are sustinerea, nu este nici o problema.
Acum, mai zic si faptul ca nu cunosc vreun portofoliu ministerial ocupat de vreun savant! Ca exemplu :nici Werner von Braun (care a construit Apollo care a ajuns pe luna ) nu a fost Director la NASA!
Nici Einstein nu a fost directorul care a administrat construirea bombei atomice!
Pana aici este clar?
O.K. deci ai inteles, sau ar fi trebui sa fi inteles ca un bun profesionist, un savant, un om de valoare exceptionala, nu poate conduce un minister, o tara, un supermarket.Sau o multinationala. Ala stie ce e bine, dar tot un papitoi de politician trebuie sa fie socialitazorul (ca sa zic asa), dar am inteles (din strada) ca nu trebuie sa fie HOT.
Ca sa nu fie HOT, trebuie sa ai legi clare Constitutie clara, ca in Norvegia, Olanda, etc., Tarile pe care le admiram.
Ca sa avem legi corecte, bine corelate, care trebuie schimbate!
Ca sa ai legi corecte si bine corelate trebuie schimbata Constitutia.
Ca sa schimbi Constitutia ai doua variante :
1.Sa iesim toti in strada, sa varsam sange (si aici trebuie un politician, ceva ca Napoleon -ceea ce nu am vazut), sa eliminam fizic tot ce ne sta in cale. Asta in conditii de stat liber, nu in situatia de Colonie, asa cum suntem acum.Deci sa uitam!
2. sa dizolvam Parlamentul actual sau sa-l convingem (prin metodele 'Statului de drept", respectand actuala Constitutie, ca trebuie sa schimbam aceasta Constitutie!
Poate se poate, poate nu? Depinde aici de politicieni, astia care sunt!
Propunerile din 'schimbamromania.com ', sunt dragute! Si de superbun simt.Dar desi vrem toti asta, trebuie sa alegem 'Calea"!
Pe mine sa ma pui Presedintele Adunarii Constituante, care sa conduca parlamentul pana definitivam Constitutia, iar consilier il vreau pe ioandelasal.Dar sa aprofundeze 'Drept Constitutional.
Rwestul portofoliile vreau sa le dai oricui doresti, dar ministerul culturii, atata mai cer, il vreau pentru Greece 12.
Tu ramai Presedinte, lui Iohannis ii gasim un post de ambasador in Camerun, cu salariu dublu si postul de prima doamna a Camerunului (nu stiu cum se mai numeste acum).
BATEM PALMA?
@.

| Gizăz a răspuns:

Mă autopropun. Ţara are nevoie de Gizăz şi-atât.

Din pacate votul la guvern imi este interzis! Cel putin (zic ei ) la ora asta!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Gizăz):

Ce e GuZaz?
Ce te autopropui? Asta e anarhie!, Hai sa-i mai dam o sansa lui Iohanis! Abia a invatat lectia cu 'multimea'!
El stia doar sa fure cateva apartamente si sa dea meditatii! E si el tanar!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Gizăz):

Niciodata nu m-am simtit umilit in propria tara, de slabiciunea presedintelui meu (impus), s-a terminat cu noi! Urmariti filmul (eu am fost acolo) cu p-ta Universitatii!
Poate tu esti mai bun!

De ce n-am auzit despre nici o ancheta legata de materiale UE care dau prin ardere 'TZICLON(un gaz care contine cianura?)Caci toti mortii de acolo se trag apoi toti vor muri mai devreme si mai tarziu?(tziclon se folosea la Auschwitz!).
Se pare ca nu arsurile au fost vinovate, ci gazul.Nu se pare! E sigur! Chiar si cu o usa ieseau toti!
Daca te-am numit 'Presedinta' rezolva treburile evidente! Lasa amanuntele!

| mihai69 a răspuns:

Neah... la cultură trebuie propus Ray25TM.

| Fatamuntilor a răspuns:

This webpage is not available

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
asa scrie pe linkul dat de tine.
N-as putea face un guvern cu oameniii de pe TPU, dar am inteles unde,, bati''
S-ar putea face foarte bine un guvern cu protestatarii din Piata.in pacate, din cate mi-am dat eu seama sunt niste reguli.Dar daca nu asa macar pe post de consilieri, pentru ca cetateanul simplu cunoaste cel mai bine ce trebuie facut pentru tara!

NOname
| NOname explică (pentru oprescudorin11):

Îmi dau demisia. Nu vezi că eu nici Guvernul nu puteam să aleg? Preşedinţia nu-i de mine. tongue

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

Ai o slabă conexiune la internet, probabil, Angycut.

Ideea de a-i propune pe cei de pe TPU, e ca un exerciţiu de imaginaţie. Bineînţeles, că alţii vor ajunge să guverneze, noi suntem prea mici pentru aşa ceva, deşi unii suntem cu intenţii şi esenţe bune, asta e ideea.

NOname
| NOname explică (pentru Gizăz):

rolling on the floor Gizăz, pe tine te punem Prim Ministru.

NOname
| NOname explică (pentru mihai69):

Măcar e o variantă originală.hee hee

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Cerem, ajutor! Doar nu ma lasi singur cu atatia hoti1

NOname

O să fie prea înghesuit pe piedestal. tongue

Si cu Greece 12 ce facem? ce portofoliu? Invatamantul?
trebuie sa negociem ca fara politica 'zice unii' ca nu putem conduce tara!

O sa intocmim guvernul pe scarile la tribunalu' suprem. Acolo sunt scari multe. Sa avem toti loc!

NOname

Eu mă abţin.

NOname

...şi tu o să te urci pe prima treaptă, să te simţi superior, nu?hee hee

Asta nu-mi place! Agiti oamenii si apoi /lasa-ma pe mine la Transporturi, de acolo iese cel mai bine, aveti si voi partea voastra si, dar sa nu vorbim la telefon ca ne prinde SRI si DNA.

NU! Te las pe tine pe prima treapta, te prefaci nestiutoare, eu stau la transporturi mai jos, apoi dupa ce ne rezolvam de adapostul antiatomic demisionam toti si lasam alti fraieri, ca asa e viata!

NOname

rolling on the floor

Nu merge cu variante originale ca se prind astia!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru oprescudorin11):

La puscarie, deja au renovat inaintasii nostri apoi ne vor deporta urmasii la cele mai exotice ambasade! Sa ajutam statul nostru firav, pana la moarte!

NOname

Cât altruism, cât patriotism...remarcabil!

Vezi? Se va repeta filmul! Aseara erau vreo 500 cu boschetari cu tot) protestatarii! Le-o fi marit la toti salarii, ajutoare, le-a mai dat cate o ciosvarta si gata! Ramane cum am stabilit!
Demisionez si eu! Las pe altii mai necajiti!

Sau mai bine ii asteptam pe toti sa-si arate neputinta si in final ne sacrificam noi! Nu stiu cum e mai bine, convoaca guvernul provizoriu, vin si eu mai tarziu, ca -mi pleaca coloana oficiala cu antemergator!
Am nitica treaba(negocieri cu oamenii de afaceri).

| Fatamuntilor a răspuns (pentru NOname):

Ok(abia acum si-a facut efectul cafeaua)
Eu sunr prin ministru, da?
Invatamant; Flores
Sanatate; Bursuc sau Brigaela
Justitie Ioandelasal
transpoturi, sofer (mi se pare normal)
...
continui mai tarziu, asta-i guvernul interimar
Interesanta propunerea ta, sa vedem cine are mai multe voturi
Daca nu imi dau demisia si gatalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești candidatul perfect pentru președenția României ^-^