NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Am intrat pe site-ul http://schimbaromania.com (daţi clic pe "Guvern" şi răsfoiţi mai departe), care mi-a inspirat o întrebare. Mă gândeam că acolo sunt propuşi nişte candidaţi, pe care nu îi cunosc, iar dacă cunosc, doar foarte superficial. Nu ştiu cum gândesc în realitate acei oameni - CV-ul lor nu-mi spune mare lucru -, ce păreri au despre diverse subiecte, relevante, când vine vorba despre o hotărâre atât de importantă, căci nu aş vrea să fac o greşeală de a susţine pe vreun nazist, comunist, psihopat, rasist, fanatic/extremist religios, misogin, homofob, isteric, sadic, ilogic, paranoic, lacom, mitoman, nesimţit, etc. Mi-ar fi plăcut să-i cunosc pe acei candidaţi de pe TPU sau de pe un site asemănător, să-i trec prin şirul haotic al întrebărilor specific site-ului, să le testez şi studiez capacităţile, înclinaţiile, evoluţia... Astfel aş fi ştiut cum şi cât îi duce capul, ce fel de caractere au, dacă ar merita încrederea şi consideraţia mea sau nu, dacă sunt oameni ok: corecţi, raţionali, binevoitori...sau de evitat, de neluat în serios.
Ei, stăteam aşa şi mă gândeam şi am constatat că pe TPU cunosc câţiva oameni destul de faini, din majoritatea punctelor de vedere, cărora, dacă ei ar accepta, aş încredinţa, dacă nu întregul scaun de guvernator, măcar un sfert, o treime (din cauza lipsei de experienţă, nu de alta). Aşadar, propun să facem o listă a noastră, a fiecăruia, de propuneri pentru Guvernul României, începând cu Prim Ministru, dar din ai noştri, de pe TPU. Cine doreşte să participe (bineînţeles, este valabil pentru utilizatori cu oareşce vechime)?
O să sparg eu gheaţa.
Pentru Infrastructură & Transport îl propun pe Misogin cu tirul şi autobuzul lui :)) şi pe Aero, care e cu trenurile, să ţină unul altuia de urât. :))
Serios acum, pe sublime89 l-aş vedea în Guvern, dar nu ştiu sigur unde. E nevoie de câte un sublim (să se traducă "cu o chibzuinţă remarcabilă") în mai multe domenii, dar probabil mai mult în Educaţie, ne, în Justiţie. Of, m-am zăpăcit. Bun. Leocerba, desigur. Ei i-aş oferi şi Ministerul Educaţie, şi, bineînţeles, cel al Culturii, împărţit cu xochipilli. Alphawolf şi el ar fi bun în Justiţie şi Educaţie. Mai sunt şi Kaℓi, şi мιнaɛℓa34, şi ALGator, şi Mădă0611, şi KhludCiprian, şi... Of, imposibile alegeri. Nu ştiu pe cine şi cum să plasez. Poate aveţi mai mult succes voi.
P.S. Cine voieşte, poate să comenteze şi propunerile de pe schimbaromania.com.

123 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru sabin89):

La faza cu Dorugar nu m-am prins. Forţele amate?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru NOname):

Stiam si eu, dar am 'sange 'de politician corupt, ori tara are nevoie de tinerete si curatenie!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru soupflood123):

Oricum, sper ca orice om am gasi (si unde), comparativ cu cei din politica actuala pe care-i vedem prin rezultate? Nu pare a fi mai bun. Pariez ca si politicienii actuali sunt 'de gasca toti', poate prea de gasca, mai ales intre ei.
In opinia mea, cu o legislatie clara, care nu pemite derapaje, nu are o importanta mare functionarul (de la presedinte la ultima casiera de la anaf). Numai in privinta competentei profesionale. Daca legea este balmajita, se strecoara si hotia si incompetenta.Ma repet: la o lege bine data, se autoelimina si incompetenta si hotia(in cea mai mare parte).

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Deci, ca sa-l citez pe jupanul vostru care ne-a furat revolutia, 'sa facem un guvern de larga CORUPTIE nationala din nou, dar original, ascuns in spatele celor cu diplome plagiate care in acest fel sa mascheze si lipsa de competenta'. OK MERGEM INAINTE!(oricum nu vad alta varianta!)
Marim parlamentul la 25 de milioane, guvernul sa aiba pe toti cu mai mult de 2 plagiate si in ministere sa intarim legea nepotistica.Ambasadori sa fie cei din sistemul bancar, ca sa epuizeze cat mai rapid ce resurse ne-au ramas, si e OK.
Analistii sociali si politici sa numim pe cei gangavi (ca sa nu incurce sistemul ) in presa la fel.Cam asa vad lucrul bine ticluit!(facut)

| Iunix a răspuns:

Eu te propun pe tine ( NOname ).

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ma propun pe mine Prim-ministru, pe Brigaela la Interne, pe KodrutZ la Finante, pe ardnaxur1961 la Justitie, pe floresdemayo ministrul Agriculturii si dezvoltarii rurale pe Ray il propun ministrul educatiei si cercetarii si pe krakilla il punem la Ministerul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varsnice.
A, si pe Sofer ministrul Culturii.

| DumnezeuTatal a răspuns (pentru Gizăz):

Du-te in camera ta, esti pedepsit!

| soupflood123 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Da, legile trebuie să fie cât mai apropiate de perfecțiune... dar oare poporul vrea asta? Oare cei care votează înțeleg că nu există ''masă gratis''?

Guvernul trebuie să ajute cetățenii să muncească și să se specializeze, nu să le dea ajutor social ca să încurajeze lenea și hoția. Cu cât mai multe ajutoare sociale, cu atât mai stufos guvernul, iar cei care muncesc - mai asupriți. Sclavia dă producție mare într-adevăr, dar nu e morală.

NOname
| NOname explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

laughing

NOname
| NOname explică (pentru DumnezeuTatal):

rolling on the floor

Esti chiar Culmea! Nici nu stii cat apreciez (nici nu contez oricum ) OBSERVATIA asta a ta epocala! Desi simpla, geniala.
Ce vreau sa mai pot spune este ca daca tu acumulezi o avere considerabila, ti-o poti inmulti si macar pastra (conserva) daca faci donatii colo si colo, la alti excroci, recuperand impozite mari, mult mai mari decat 'donatia' propriu zisa. Legislatia este intocmita de cei care au ce manca, au timpsi de gandire.
Dar vreau sa-ti dau o imagine pe care sper, sunt sigur ca o poti intelege, si anume ca, este o falsa evolutie, nu merge pe termen lung, (asta nu ne linisteste), pe acei care au acces la legisl; atie big grina!
In al doilea rand, sa stii ca civilizatia, asa cum o privesc unii se face pe seama hotiei miliardarilor!
Sa nu-ti inchipui ca Michelangelo a facut PIETA pe gratis, chiar daca a gandit-o.
Alta nerozie este ca, ca sa abordez si problema legislativa, cu cat legislatia este mai stufoasa, cu atat ai mai mult timp pana sa te prinda daca furi!
De aceea sustin o legislatie simpla, 10 porunci, 10 condamnari, 10 amendamente.
Te rog sa reflectezi!
Prefer nou -nascutul sanatos, prefer oamenii curati, prefer o constitutie in 3 vorbe clare, ce ne dorim noi nu e mult!
Orice amendament, orice abrogari sau completari sunt cai spre CORUPTIE! Chiarissimmo!

| soupflood123 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Sunt idei pe care le-am preluat de la Stefan Molineux, are canal pe Youtube...

Zau ca nici nu stiu cine este 'tipul', nici nu as avea timp real sa gandesc daca as cauta idei in afara de sumara mea cultura sau necultura. Ma faci curios caci inca nu stiu daca ma lauzi sau ma denigrezi, ceea ce chiar nu conteaza.
Dar ma provoci sa-ti spun ca este foarte obositor sa vorbesti cu generatii mai tinere si in acelasi timp sa intelegi si generatiile mai 'experimentate".
Unii din noi, poate fiind rupti de 'trenduri sau interese', s-ar putea sa revina la origini.
Deseori ne este frica sau teama de a ramane ridicoli, crezand ca lumea obisnuita ar fi impotriva noastra.
Viata contemporana este in impas extrem, este rodul, paradoxal, al necesitatii de perfectiune elaborate, cand de fapt Sancta Simplicity este calea cea mai directa, cea mai ieftina si pentru obisnuiti sau chiar hoti.O sa ti se para paradoxal iarasi.
Educatia devine nociva cata vreme serveste interesele celor cu putere. Acum suntem la o rascruce in care fraieritii, hotii, puterea trebuie sa-si gaseasca un contract nou, in care sa se redistribuie fortele spre gasirea din nou al echilibrului.

| Jardelin a răspuns:

Facurati un guvern numai din atei. Unde e democratia? Respectand proportia sociala ar trebui sa fie numai un ateu, un musulman si restul crestini.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Trebuie sa si motivezi. Oricum a fost ales un premier. Ce ziceti de Drougar ca ministrul Penitenciarelor?

NOname
| NOname explică (pentru Jardelin):

Eşti funny.
În loc să te oftici, mai bine ai face nişte propuneri. Cine ştie, poate dacă eşti suficient de convingător, vom merge pe mâna ta. tongue

NOname
| NOname explică (pentru oprescudorin11):

Poate doar ministrul absurdului şi al ridicolului (la ce aberaţii ştie să scoată şi cu câtă persistenţă).

Dorugar este in aceeasi relatie cu mine, cum este Putin cu Presedintele USA.Adica, avem argumente, dar vrem sa mai reampartim lumea.
Nu-mi place ca vine cu argumente care mi se par absurde si daca chiar as gresi, vrea sa se impuna printr-o forta care scapa principiilor, sa zicem, democratiei acceptate.
Poate ca gresesc, dar asa gandesc in acest moment. Pe de alta parte recunosc, ca in ciuda faptului ca m-a infuriat deseori, m-a stimulat in nuantarea propriei mele gandiri!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru ALGator):

Nu fii si tu asa de pesimist! Nu stii de un'e sare iepurele!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru sabin89):

Adica vrei sa ma impuste din timp Dorugar! Da! Stii politica!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Va accept pe toti in functiile ce vi le-ati ales cu conditia sa va monitorizez cu compania mea de taximetre.Soferii mei -soferii vostri! Dar imi raporteaza ie ca sa va indrum 'calea'! Ei? batem palma?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru LostInPark):

Eu sunt cam TAMPIT! Aud bine sau nu? Unii care se cred 'reprezentanti ai popo(r)ului vor spitale multe! Dar de cimitire a zis cineva ca sunt prea putine fata de trendul de sinucideri?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Gizăz):

Chiar asa?

?

Poate e nevoie si de astia. Caci Dumnezeu a creat si nenorocirea ca sa ne putem bucura de norocire!

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

M-as propune pe mine la finante ca sa dau mai multi bani la culte, uite asa ca sa te oftici! Ha, ha, ha,... happy

Pe tine te-as propune la SRI ca te pricepi de minune sa dezinformezi si sa manipulezi, plus ca activezi noname. Dar nu o voi face pentru ca nu esti patrioata.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Jardelin):

Care culte? Iti dau eu un cont si facem uma -juma!

NOname

Ai un punct pentru originalitate. Ştii să urăşti patimaş.

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

Stiu ca sunt original si creativ, mi-au mai spus-o si altele... Si ca iubesc patimas!

Auzi, de "revolutia" lui peste prajit de la Bucuresti ce parere ai?

NOname

De ce te-ar interesa, doar ca să o murdăreşti, cum faci cu tot ce atingi?
Lasă copilul din braţe, că pun forţele de ordine pe tine!