Sa stii, chiar m-am luat la bataie cu o mamaie pe spatiul dintre morminte.Ea si-o pus un cosulet cu pomeni, eu' am vrut sa bag si un gratar, ca bunicu' meu era cocalar/tamplar de meserie, repara acoperisuri si fluiera la gagici.Macar supraetajate sau subterane.zic.
Nu vreau să te denigrez, voiam doar să subliniez că, deși practice, nu-s idei noi.
Era murdarita din start, simpatico! Va amagiti ca ati daramat un guvern si ca ati pus un prim-ministru. Ha, ha, ha,... de mult nu m-am mai distrat asa de bine! Mi-a parut rau de ce au patit amaratii aia din club, vai de capul lor prin ce au trecut, dar ce s-a intamplat dupa m-a distrat maxim!
Auzi, cand faceti urmatoarea revolutie sa ma anunti si pe mine, ca sa-mi iau bilete in primul rand... Ha, ha, ha,...
Nu exista 'IDEI NOI", doar trebuie sa le refreshem, ca sa nu pierdem vremea cateva milenii sa le regandim!
Ce anume te-a distrat?
Faptul ca au iesit oamenii in strada seara de seara?
Faptul ca s-au solidarizat?
Faptul ca mai murit oameni?
Eu ma prind mai greu, asa ca te rog sa ma lamuresti... nu de alta, dar nu vreau sa am insomnii!
Râde ca prostul, în loc să aibă măcar un minim respect (iar un altul îi subscrie).
...si o mai declara si public!
Crestin fiind (declarat) ar trebui sa inteleaga lucrurile mai bine!
Ala as fi si eu! Repetati aceleasi prostii de milenii si nu va prindeti! Nu zic ca nu respect incercarea, dar prefer REZULTATUL! Care este?
Ma bag si eu ca musca-n etc.Dar omul rade (rasu -plansu ) ca si mine ca inca nu s-a gasit solutia, ca chiar daca ar exista, pana nu mergi pana la capat nu vei reusi. Ca ai iesit in strada, ca ai murit, ca te-ai solidarizat blasfemiind, etc. NU AJUTA cu nimic!
Abia legitimezi (mai rau!) aceleasi canalii!
Probabil ca la ei 'democratia' inseamna sa nu ai nici un Dumnezeu, sa fii cat mai incult, rau, corupt!
Asta este deja RANA! Din comportamentul si gandirea SUPERFICIALA, rezulta ca ai MARE < MARE DREPTATE!
Oamenii vor doar sa simuleze, dar se complac!
Dar e dreptul lor! Asta e democratia! Vrei mizerie? O obtii! Sau o perpetuezi!
Zau, cred ca urmarind discutia asta, ratiunea ma apropie de afirmatiile tale!
Pariez ca toti o sa taca (complici ) din gura!
Si eu? Nici o ciosvarta?
Sunteti nedrepti!
Dostoievskii spunea ca sinceritatea este cea mai mare nedreptate! Esti sincer, prin urmare esti nedrept!
Nu ma 'domni' ca nu fac parte din sleahta de hoti ai primarului Capitalei. Eu sunt batran, prost si SIR, caci desi nu am reusit sa fac mai mult pentru tara asta, am avut un bunic decorat cu "Mihai Viteazul " de oficialitatile vremii. Care are rang de cavaler, ca in Anglia! Se transmite si la urmasi.
In fine, vreau sa spun ca as vrea ca sa fie eradicata coruptia din temelii, aproape imposibil din vorbe, folositoare insa si ele, dar prin fapte! Fiecare din noi! Putem sau nu! Sa stam in piete, sa discutam pe internet, este bine, dar daca cu asta ne 'spalam pe maini' atunci cadem in DERIZORIU!
Bine, pentru ca m-ai rugat am sa incerc sa te lamuresc foarte pe scurt:
Ce anume te-a distrat?
1. Lipsa de coerenta a cerintelor, lozincile neinspirate, organizarea haotica, optimismul exagerat, faptul ca s-au crezut destepti si informati, s.a.
Faptul ca au iesit oamenii in strada seara de seara?
2. In primele 2 seri au iesit ceva mai multi. In urmatoarele seri tot mai putini. De astazi nu se mai iese. A anuntat Jandarmeria ca cine mai iese o ia pe cocoasa! Oricum, parerea mea este ca au iesi foarte putini. Daca se adunau vreo 150.000-200.000 de oameni era ceva de bagat in seama.
Faptul ca s-au solidarizat?
3. Asta e o gluma, nu? S-or fi solidarizat ei intre ei, dar cu ei nu s-a prea solidarizat nimeni. Cine sa se solidarizeze cu niste loaze hipsteriste? Am auzit apoi ca si intre ei au fost disensiuni grave si acuzatii de manipulare. Ha, ha, ha!
Faptul ca mai murit oameni?
4. Nu. Asta nu m-a distrat. Daca citesti mai cu atentie mesajele mele de mai sus ai sa vezi ca distractia se referea exclusiv la revolutia de doi lei de dupa evenimentele tragice. Necazurile si suferinta celor din club pe mine m-au afectat si m-am rugat pentru ei. Ma afecteaza si acum.
Eu ma prind mai greu, asa ca te rog sa ma lamuresti... nu de alta, dar nu vreau sa am insomnii!
5. Sper sa adormi linistita!
Interesant ca macar esti sincer. La toti se intampla astfel de mizerii! Sa-mi povestesti mai pe larg.
1-4 trebuia sa-i organizezi TU cu lozinci, cereri ....tot tacamul si asa ramaneai in cartile de istorie.Bine macar ca nu ai dat vina pe cei tineri din cauza muzicii pe care o asculta cum am mai auzit. Prntre acele,, loaze'' se afla si prieteni sau parinti victimilor... Netul si televiunile sunt pline de asfel de teoriii nu te lasa manipulat ca nu ai fost in acel club si nici pe strada.Si nici eu!
Prea tarziu ai venit cu raspunsul, deja ma bagasem in pat la ora la ai raspuns, dar am schimbat lenjeria de pat si am dormit linistita.
Cultele au fost utile până prin secolul XVI, de atunci până în prezent au avut funcția pe care pretinzi că o are SRI - plus funcția de sugativă a buzunarului poporului.
Lasă-i, habar nu au ce-i aia solidaritate, respect şi compasiune pentru cei care au pierit, pentru cei care se chinuie prin spitale, pentru apropiaţii lor şi pentru toţi cei care au încercat şi încearcă să-i salveze, habar nu au ce-i aia să te revolţi, văzând atâta durere şi nedreptate în jur. Au impresia că oamenii au ieşit în străzi aşa, de nebuni, ca la un meci de fotbal sau la o bere.
Măcar de ar tăcea, dacă nu-i duce capul să arate un dram de respect...
Nu era treaba mea sa-i organizez si nu ma intereseaza sa raman in istorie. Pentru mine gloria lumeasca nu valoreaza nimic.
Am si respect şi compasiune pentru cei care au pierit, pentru cei care se chinuie prin spitale, pentru apropiaţii lor şi pentru toţi cei care au încercat şi încearcă să-i salveze. Punct. Am fost si sunt solidar cu toti cei care au trecut prin acel infern si cu rudele si prietenii celor care au victime.
Insa revolta si furia manifestate in strada ca urmare a acelui tragic eveniment ma lasa indiferent. NU sunt solidar cu acele manifestatii, NU ma alatur lor si NU subscriu la cele ce s-au revendicat. Deranjeaza pe cineva pozitia mea? Daca da, asta e, suntem diferiti, este democratie si toti avem dreptul la opinii.
Este foarte urat si degradant din partea ta ca ma jignesti pentru ca am o pozitie diferita de a ta. Tipic ateilor! Daca nu esti ca ei, te jignesc si te considera inferior. La atei nu gasesti respect pentru opinia diferita. Daca erai un om cu bun simt dispus sa asculti si alte rationamente, poate iti si explicam mai in amanunt DE CE nu sunt solidar cu protestele din strada si ti-as fi aratat o gramada de erori.
Si in fine, ma uit la ultimul tau text si nu pot sa nu observ inca o data intentia de a manipula si de a crea impresii false. De ce folosesti pluralul in expresiile "habar nu au" si "au impresia"? Eu sunt singur! Nu cumva pentru ca vrei sa imi atribui calitatea de reprezentant al unui grup (al religiosilor) si doresti de fapt extinzi aceste judecati de valoare asupra intregului grup?
Prostii si nesimtiri scrii tu!
Ca jignire, eu am scris doar ca aia care au manifestat erau loaze hipsteriste. Adica niste idioti si mitocani care s-au manifestat in cel mai pur spirit de turma. Evident era si Toma Patrascu printre ei...
Exclud din caracterizarea de mai sus o categorie restransa formata din cativa oameni de buna credinta si rude (prieteni) ale celor din Colectiv.
P.S. Cei de buna credinta care au fost la inceput sau evaporat dupa doua zile de proteste. Am citit pe FB marturii ale unora dintre ei deloc magulitoare despre calitatea celor care protestau.
Priveste aici si fii atenta. Cand ti-am spus ca tinerii "frumosi si liberi" sunt niste cretini nu mai crezut. S-au crezut desteptii pamantului si s-a ajuns ca open-mind-istii astia infatuati sa fie umiliti in ultimul hal!
Crede-ma, tinerii aia care au fost batuti de mineri in '90 au fost invinsi de 1 milion de ori mai onorabil decat astia de acum!
https://www.youtube.com/watch?v=x5wjV8f31Dc
mariansiTeodora întreabă: