Cred ca trebuie sa vorbesti in primul rand cu ai tai. Pentru ca fata de ei te simti vinovata. Vezi ce simt ei acum, daca te-au iertat, daca inca mai sunt suparati pentru ce ai facut. Odata ce lucrurile sunt clare intre voi, o sa iti fie mai usor sa treci peste etapa asta.
Lucrurile intre noi sunt clare, vorbesc foarte des cu ei si sunt convinsa ca nu se gandesc ca mai fac, iar daca se gandesc, au toate dovezile plus testul pe care mi-l pot face ca sa se convinga, desi nu cred ca o sa imi faca test din respect pentru mine, in fine, nu avem tocmai o relatie buna de parinte-copil, adica am fost atat de apropiati ca familie pana am facut eu vreo 9-10 ani, dupa aceea am inceput sa resping iubirea venita de la oricine, inclusiv ei si fratele meu mai mare, nu suportam imbratisarile, pupatul si mai ales sa zic "te iubesc". Deci la subeictul asta, nu se poate rezolva doar daca deschid iar trecutul legat de prostiile alea. Trebuie sa rezolv eu problema asta cu vinovatia si sa trec peste, dar inca ma ia tristetea, vinovatia si toate starile nasoale cand imi aduc aminte, toata astea doar din cauza mea. I-am injurat in toate felurile, am urlat din orice chestie mica pe care mi-o ziceau, si pe langa toate astea, ai mei inca incercau sa ma ajute, petreceau timp cu mine ca sa ma faca sa stau departe de ele, dar mereu ajungeam in acelasi punct din care plecam nu mai mult de o saptamana. Inainte eram depresiva mereu, acum ma simt fericita si împlinită SINCER, dar trecutul care ma mai apasa pe creier, ma macina. In rest sunt bine, arat bine, ma simt bine, ma simt in viata
Imi aduc aminte si de persoanele cu care am stat si ma ia si mai tare panica si restul sentimentelor urate. Am stat cu tot felul de oameni dubiosi si mereu cand se termina "mancarea’ ajungeam sa fiu in seveaj extrem de mare, sa imi aduc aminte de parintii mei care nu stiau pe unde umblu, si sa ma simt de tot rahatul, dar cand aveam iar "mancare" uitam de toate starile astea si vinovatia pe care o am dupa si tot faceam. Asta faceam mereu, ma simteam bine cand mancam, dupa imi venea sa intru in pamant de vinovatie, imi trecea, si iar mancam
Cred ca majoritatea celor care au consumat trec prin lucruri similare. Daca incerci sa fii aproape de parintii tai, sa le arati ca apreciezi si constientizezi tot ce au facut pentru tine, probabil ca sentimentele negative vor disparea. O sa fie un proces lung, oricum. Iar pe parintii tai ii vei face cei mai fericiti devenind un adult responsabil, pe picioarele lui, capabil sa fie un membru valoros al comunitatii din care face parte. Munca catre un astfel de scop cu siguranta o sa te ajute si ea.
Cipi1212 întreabă: