Că în cele spuse mai sus, sunt adevăruri amestecate cu exagerări. Mai este și varianta de teoria conspirației că Ițic avea interesul să nu aibă o țară puternică alături, care la o adică să îi bage sula în coaste, că se înțelesese Siria cu Kim Jong Un, să le dea și lor bombița. Așa că s-a aranjat fain frumos să pună Siria pe făraș. Așa că, ce mai contează câțiva morți acolo și orașele tocate până la moloz. Cu cât e mai rău, cu atât e mai bine, citat din Mao Ze Dong.
Problema asta cu imigrantii, refugiatii din Africa si Asia in special e o problema mare de tot, fug din calea razboaielor si din cauza mizeriei si saraciei in care traiesc iar Europa pare cea mai accesibila destinatie fiind continentul vecin si cel mai aproape, totul ok pana aici, au sanse la o viata normala si la dezvoltare, dar multi nu sunt chiar niste ingerasi, sunt o gramada mizerii umane printre ei care fac doar mizerii. Crime, violuri, furturi pe unde s-au dus, Europa le-a dat o mana, a vrut sa-i coboare din cocotiere dar nu au reusit sa scoata jungla din ei. Au creat multe probleme in Vest cu anumite atentate, multa valva si scandaluri. Europa s-a comportat tolerant cu ei si le-a dat un deget insa ei cam vor sa le ia toata mana. Au inceput sa primeasca foarte multe drepturi, incep sa cred ca obligatii ioc si sunt bine merci tolerati pentru orice ar face, de ce zic asta, saptamana trecuta un sofer roman a fost ucis de imigranti in Franta, omul era intr-o parcare si urmand sa plece iar in cursa, destinatia cel mai probabil fiind Anglia si a coborat sa-si faca nevoile, sa-si controleze si marfa pentru ca soferii de tir sunt stresati constant sa-si verifice marfa, sunt pusi in presiune de sefi atunci cand pleaca pe comunitate, au un anumit interval in care sa duca marfa, sa o aduca intreaga si tot asa. Cand s-a dus sa verifice a dat nas in nas cu niste imigranti africani cel mai probabil sau nu stiu daca africani dar cert e ca erau negri, l-au omorat fara mila, astia au ca scop sa se urce in tirurile soferilor si sa treaca in Anglia prin eurotunel, nu au scrupule, nu le pasa daca ai familie, daca vrei sa-ti faci un trai, nu le pasa de nimic, te ataca iar legile din Franta cel putin sunt idioate rau, am ascultat ce spuneau soferii de tir legat de legile lor in cazul in care dau cu imigranti care ii ataca sau se urca cu japca in tir, le deschid usile din spate in mers cand asteapta sa se urce in eurotunel. Legea din Franta ii apara pe imigranti, daca te ataca cica tu n-ai voie sa le faci rau, practic legea lor se p1sa pe autoapararea ta, pe aia ii ia politia si le da drumul insa daca tu te aperi si nu-i lasi sa te omoare cu orice scop, poti face puscarie, mi se pare morbida rau mentalitatea celor din vest, absolut bolnava, au fost cazuri cu soferi care s-au aparat si au avut norocul sa scape si au fost amendati. Legea ii protejeaza pe aia, am impresia ca tarile din Vest simt nevoia sa-si ceara scuze pentru ce s-a intamplat cu secole in urma cand ii luau ca sclavi, cand aveau colonii ca altfel nu pot sa pricep ce e cu mentalitatea aia a lor cand le ofera atatea. Fac pariu ca acest caz cu soferul roman va fi musamalizat, daca nu era filmata faza cel mai probabil nici nu se stia, si cate d-astea nu sunt cu ei, cate violuri, crime si talharii n-au provocat si vor mai provoca, li se permite. Repet, nu toti dar foarte multi n-au scrupule si isi arata adevaratul mediu din care au venit.
Stiu ce spui, am zis doar ce ziceau ei in documentar.Ca am mai vazut o data unul tot asa, cu niște imigranți ce voiau să ajungă în america si mergeau cu autocare, pe trenuri sau in trenuri de marfă și la vama au trecut înot doar sa ajunga.
Si cu chestia asta cu mersul pe furiș si omorât oameni nu o inteleg.Ca poate daca dai de un șofer ok cei drept te da jos, dar daca vede ca esti doar un om ce vrea sa scape de sărăcie și moarte nu chema politia sau ceva, ci te lasa in plata ta.Dar probabil nu sunt suficient de educați sa inteleaga.
Plus ca din cate stiu sunt datori vanduti anumit-or tari.Nu ar trebui să își vadă de a lor daca oameni încearcă să targuiasca cu ei sa isi plateasca darile? Sau ei vor sa ia dar sa nu ofere inapoi nimic ca țigani (uni)...
"Si cu chestia asta cu mersul pe furiș si omorât oameni nu o inteleg.Ca poate daca dai de un șofer ok cei drept te da jos, dar daca vede ca esti doar un om ce vrea sa scape de sărăcie și moarte nu chema politia sau ceva". Nu e nimeni inconstient sa-si riste libertatea sa ia imigranti si sa-i treaca granita de buna-voie prin diferite state facand pe bunii samariteni, sunt controale la vama, asta inseamna trafic de carne vie sau trecerea ilegala a imigrantilor in diferite state, poti sa faci bine merci parnaie pentru niste mizerii. Unii soferi ba chiar fac acest compromis sa transporte imigranti de frica sa nu fie omorati, legea cum am zis e atat de cretina in unele state incat nu le fac nimic, soferii romani plecati in comunitate s-au plans de atatea ori ca in parcari le dau tarcoale imigrantii si ei suna la politie insa politia vine dupa ceva timp acolo, nu vine imediat si aia au timp sa faca ce vor, iar daca vin ii iau, ii duc la sectie si apoi ii elibereaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, astea-s cazuri reale ale soferilor romani si nu numai, ba chiar ei au zis ca au fost cazuri cu soferi romanic are s-au aparat de ei, i-au batut, si-au aparat propria piele si tot ei au ajuns in arest, e bolnava rau legea franceza, imi asum si voi spune ca ei au datorie morala fata de astia pentru ca acum cateva secole ii luau ca sclavi, altfel nu-mi explic cat de idioti pot fi in cazul in care toate astea sunt adevarate desi nu cred ca soferii romani ar minti. Unii soferi chiar ii iau in masina pe astia de frica sa nu-i omoare, isi pun libertatea la bataie pentru propria viata, am vazut cu ochii mei pe Youtube filmari cu d-astia care efectiv se urca cu japca in tirurile oamenilor la portul Calais, ii asteapta pe soferi sa opreasca si se urca, le deschid usile din spate si se urca cate 5-10, soferilor le este frica sa intervina din cauza sa nu pateasca ceva din cauza legilor cretine sau din cauza sa nu pateasca ceva chiar ei. Facerea de bine e tufere de mama in multe situatii.
Pai am zis sa ii de-a jos, sa nu ii duca.Si poate prind pe cineva care vrea sa ii duc pana in apropiere si sa treaca ei cum stiu.Si poate nu ar fi asa rau văzuți, dar daca nu e minte e vai de picioare. Daca omoară normal ca sunt de condamnat.
Eu nu sunt de partea lor, doar zic ca fiecare poate sa isi vada de a lui si sa gândească, dar daca ei asa fac, normal ca nu merita nimic bun sau ajutor.
Pe dracu, se lupta intre ei ca tampitii. Sunt sustinatorii lui Bashar al-Assad care vor sa ramana la putere, sunt rebelii care vor sa preia ei puterea si sa-l dea jos pe Bashar al-Assad, mai era ISIS care voiau si ei sa preia puterea si inca cateva factiuni mai mici. Asta cu refugiatii care fug din calea razboiului este o vrajeala ieftina pentru ca daca era asa s-ar fi oprit in prima tara in care viata lor nu era pusa in pericol - respectiv Turcia. Doar ca in Turcia nu primesc ajutoare sociale ca in Germania si in tarile din civilizate din vest. Iar in valul de "refugiati" care a ajuns in Europa si din cei care vin si acum foarte putini sunt sirieni, majoritatea sunt din alte tari unde nu este nici un razboi.
Turcia din cate stiu dau si ei pe sirieni, asa ca nu pot fugi acolo.Dar intr-adevar, s-ar fi dus si pe o insulă pustie sa scape daca asta voiau.
Dar întrebarea este, de ce astea, sau ceilalti nu au voi in tarile noastre? Ca eu nu prea sunt familiarizat cu subiectul.Ca din cate stiu nu sunt tari comuniste si si daca ar fi, o dată plecati nu ii mai pot aduce inapoi (cum a fost la noi pe vremea lui ceausescu, daca reușeau să fugi erai bun plecat Nu te trimiteau străini inapoi).
Ba da, exista tabere pentru sirieni in Turcia si toti ajung acolo doar ca nah, vor sa ajunga intr-o tara dezvoltata. Nu ai vazut ca nu se opreau nici In Ungaria nici in Serbia ori pe unde mai ajungeau? Toti vizeaza cateva tar: Germania, Franta, Anglia si Suedia, daca te vei uita la ajutorul social si beneficiile din aceste tari vei intelege de ce.
Problema este alta, printre cei care aveau nevoie cu adevarat de ajutor si care isi doreau o viata mai buna au ajuns multi cu alte intentii: trafic de droguri, jafuri, crime, violuri, terorism. Din nou, uita-te la ce s-a intamplat in Germania si Suedia cu sutele de violuri comise de migranti, la crimele comise de acestia, la furturi si alte tampenii. Romanii cand fugeau din tara si ajungeau acolo se integrau, mare parte din migranti nu vor sa o faca. Stii cate macelarii din Londra nu vand carne de porc spre exemplu? Foarte multe, au doar "halal meat", carne care este permisa in religia islamica. In Germania, in scoli s-a scos carnea de porc din cantinele pentru elevi ca nu cumva sa-i ofenseze pe elevii musulmani, iar la germani carnea de porc e mai traditionala decat la noi. In Anglia exista zone in care au fost inchise toate barurile pentru ca musulmanii nu consuma alcool, iar la englezi mersul la pub e o traditie...
Incredibil cat de idioata e conducerea unor state daca au ajuns din gazde in ''sclavii'' imigrantilor, au renuntat la propriile obiceiuri pentru a nu ofensa pe aia. Politically correct derapeaza din ce in ce mai mult si nu e ok. Daca chiar sunt adevarate toate astea incep sa-mi schimb parerea si mai in rau privind gestionarea minoritatilor de catre statele dezvoltate din vestul Europei. Omenirea in loc sa evolueze parca mai rau involueaza si acolo unde nu te asteptai, adica in statele dezvoltate, asa se intampla cand supusii sunt sus pusi.
In primul rand nu este problema noastra ca ce spun aia cu americanii care i-au bombardat sunt tampenii, rebelii s-au rugat de americani sa le dea arme sa lupte impotriva guvernului, exista si interese economice cu siguranta dar nu i-a pus nimeni sa se omoare intre ei, aia a fost alegerea lor. In al doilea rand daca UE vrea sa ii primeasca, sa ii ajute, poate ii poate primi doar pe cei din Siria unde este problema, nu pe toti din Nigeria, Sudan, Pakistan, Somalia, Afganistan, Yemen etc. Pentru ca nu ii poti ajuta pe toti iar tarile europene risca sa ajunga ca niste tari din lumea a treia.
Deci pot fi selectati, cei care merita sa fie primiti cei care nu sa fie trimisi inapoi, poti da o lege ca cei care incalca legea in UE sa fie expulzati dar nu se intampla asta.
"Deci pot fi selectati, cei care merita sa fie primiti cei care nu sa fie trimisi inapoi, poti da o lege ca cei care incalca legea in UE sa fie expulzati dar nu se intampla asta." Pentru ca in fruntea UE exista o ceata mare de cretini la fel de bine ca in alte domenii.
Categoric e cea mai mica problema asta din cate sunt, s-a dat drumul la robinet si acum mai greu opresti, daca nu gestionezi bine se alege praful. Nu stiu daca totusi e o masura chiar foarte buna sa-i aresteze pe cei care vor sa patrunda intr-un stat ilegal, fara acte, fara nimic pe japca, ar umple puscariile numai de d-astia ))) desi e procedura cea mai corecta, e greu sa ii selectezi care cum sunt, multi cred ca nici acte de identitate nu au si nu stii de unde vin, sa-i ginesti dupa pigment e greu, poate dupa limba dar si asta e greu. Cert e ca problema ia amploare pe zi ce trece din ce in ce mai mare.
Nu ai ce face cu ei in puscarii, ar trebui trimisi inapoi. Pai de aici pleaca problema cea mai mare, multi vin fara acte, au fost cazuri in Suedia cand barbati de 25 - 30 de ani declarau ca au 14 - 15 ani si intrau in programul special pentru minori. Au invatat sa profite de naivitatea si prostia europenilor iar europenii au facut tot ce le sta in putinta pentru a nu-i supara cumva.
Aici un clip de 5 minute în care îți explica ce și cum e în Siria :
https://youtu.be/x9SS3XK2oMA
În Siria au ajuns sa lupte femeile pentru țara aia și asa zișii bărbați fug de luptă. Aia fug pentru ca vestul le permite și ii pupa în fund în ultimul hal. Sa fi pus vestul și toată Europa paza armată la granițe și sa facă cum făceau grănicerii sârbii și români pe vremea comunismului adică dacă te-ai văzut ca treci granița sa tragă fără somație. Din cauza războiului violează și fac ce fac babuinii aia acum prin Europa și prostii de europeni nici nu mișcă din frica de a fi numiți rasiști. S-au dus aia și în Rusia și au încercat ce fac și în vest și i-au bătut rușii de s-au transformat din negrii în gri. Asa ar trebui sa procedeze și europenii cu ei și să-i expedieze sa lupte pentru țara lor.
Deci sa inteleg ca Siria putea fi ok, doar ca au cativa nebuni la care li sa urat cu binele și au început să facă pe zmeii vrând să controleze sau sa puna stăpânire pe cat mai mult teritoriu.Iar unele țări s-au dus acolo ca sa ii tina sub control, în timp ce altele fac zâzanie ca sa puna mana pe zacaminte si ce mai au ei.Ca nici nu pot transporta nimic pe acolo de ei si sa se inteleaga ca oameni ca si cu alte tari ce la randul lor vand gaze,petrol etc.
Bine, e mult mai alambicat si amplu, am zis asa din mare dar wtf e acolo?
Da, chestia asta cu "nu facem aia ca dicriminam" e ciudată. Adica da, inteleg ca daca sunt oameni ok printre ei trebuiesc ajutați, dar daca tu stii exact unde sunt grupările de ce nu le elimini pur si simplu sa aiba si aia pace acolo si sa stam si noi linistiti?