| CiocSimion134 a întrebat:

Având în vederea ca în duminica asta vor fi alegerile prezidentiale, vreau sa va întreb cu cine veți vota justificând alegerea luata cu un argument de orice natura.

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Votul este secret.

| CiocSimion134 explică (pentru darrio2007):

Din câte poți observa pe aplicația asta folosești ca utilizator ce nume vrei tu la profilul tău. Deci ca persoana fizica nimeni nu va ști cu cine ai votat dacă mărturisești pe aceasta platforma.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe Dan.
E cel mai onest dintre candidații ultimilor 20 ani.
Educat.
Înțelege legislația în general.

| J0B0MAT a răspuns:

ND, din mai multe motive, dar le spun pe cele mai importante zic eu: e singurul candidat cu șanse care poate ajunge în turul doi, care este și pro-european și din afara sistemului, putând aduce schimbarea pe care o vrem cu toții în România și ne poate scăpa de corupții din guvern în frunte cu Ciolacu.
Pot spune că după evitarea alegerii unui pro-rus, cel mai important motiv este schimbarea lui Ciolacu, pe care Simion nu o poate face deoarece contrar a ceea ce cred unii, el este mână în mână cu PSD( imagini cu Ponta și Ciolacu în cadre informale, votarea pentru pensii speciale alături de ei), Antonescu nici atât nu îl va schimba sau mai rău cică ar pune-o pe Olguța, Ponta idem, iar Lasconi nu are șanse să prindă turul doi, fiind și un candidat mai slab pregătit.
În concluzie, cred că e bine să nu votăm un pro-rus și nici un candidat care va păstra același premier ca până acum.

| Solane a răspuns:

Cu regret, dar nu voi merge la vot. Chiar nu am incredere in nimeni. Nu am pe cine vota. Si nu ma duc sa votez pe "X" ca sa nu iasa "Y".

| J0B0MAT a răspuns (pentru Solane):

Dacă ai pe cineva care nu vrei să iasă, înseamnă este cineva pe care l-ai prefera măcar în detrimentului acelui candidat.Motivul votului pentru a nu ieși cineva nu este unul ideal, însă necesar.
Eu aș fi votat Lasconi numai ca să nu iasă Georgescu de exemplu. Ar trebui să îți faci câteva minute timp să mergi la vot, mai faci puțină mișcare, mai iei aer curat, nu ai ce pierde.

| relian a răspuns (pentru J0B0MAT):

Asta este cea mai proasta miscare care au facut-o romanii sinca o fac, mergem sa votam raul cel mai mic, ba voi sunteti nebuni? Adica accepti rau, corect? Pina la urma, ca e rau mic sau mare, care ar fi diferenta?
Ca furi un ou sau ca furi un bou, este vreo diferenta?
Cum puteti sa spuneti ca trebuie sa mergi sa moara capra vecinului, vai de capu nostru ce gandire au romanii. Mergem sa aratam ca nu neati invins laughing am vazut un slogan genul asta, daca nu-i Georgescu, alegem pe Popescu laughing uite asa deal dracu.

Ba oameni buni, in felul asta ne ducem exact in prapastie. Trebuie sa mergi la vot daca merita sa fie votat careva, altfel nu ai ce rau mai mic sa alegi, nu alegi, daca nu sunt candiati care pentru tine sa fie buni, nu te duci, e clar.

Auzi haideti la vot numai sa nu iasa nu stiu cine.Romanii au ramas la nivel de gradinita, nu e de mirare ca tot naspa o sa fim.

Eu nu as vota pe nimeni, as sfatui pe toti sa nu mearga, uite asa sa se desfiintetze postul asta, oricum nu ajuta pe nimeni, poate doar pe cel care va fi presedinte, maninca si el ceva banuti de la buget.
Pentru populatie, presedintele este ca si inexistent, asa ca de ce sa nu stam acasa, poate postu o sa fie desfiintat, oricum presedintele nu face nimic, tot parlamentul conduce.
Daca nu am avea presedinte ce ar fi? Ar avea parlamentari mai m ulti bani de furat, ar fi mai putine joburi guvernamentale, deci cheltuiala mai redusa din banii publici.

Despre asta de ce nu vorbeste nimeni? Astea nu va intereseaza? Haideti sa reducem din posturi, presedintele eliminat, jumate din parlamentari eliminati, mai se umbla si pe la primarii, se elimina acei consilieri, se pot face foarte multe restructurari, adica eliminate posturi care doar consuma banii publici, fara sa faca nimic.

| J0B0MAT a răspuns (pentru relian):

Din păcate, datorită mentalității românilor din ultimii 30 de ani, am trebuit să votăm răul cel mai mic.Acum eu zic că avem un candidat bun, care merită votat, nu pentru că e răul cel mai mic.
Ce vorbești tu sunt fabulații, chiar dacă nu votează milioane de români, un președinte tot va fi. Dacă nu ai președinte, ai rege sau dictatori, cineva tot trebuie sa conducă o țară, dar contează cine. Și dacă nu vrei să se instaureze un dictator împușcând oamenii care i se opun, ori să îți pună alte țări marionete, singura soluție e să votăm pe cine vrem.
Și dacă credeți că se fură, am văzut că au trimis americanii și europenii oameni care să supravegheze că totul va fi corect.
Și dacă mai avea cineva nevoie de confirmări, chiar și americanii lui Trump au recunoscut acum că Rusia a fraudat alegerile și e foarte bine că s-au anulat.Cei care vreți să îi votați pe susținătorii lui CG, să țineți cont și de asta.
Iar cei care votează psdnl, să nu vă mai plângeți în următorii cinci ani că merge țara rău.
Și dacă te duci să votezi răul cel mai mic, dacă o iei altfel înseamnă că ai mai mult bine decât ai fi avut cu ceilalți.

| relian a răspuns (pentru J0B0MAT):

Tara nu este condusa de presedimnte asa cum crezi rtu sau care mai cred povesti de astea, tara este condusa de parlament, voi romanii confundati RO cu SUA, puneti si informativa despre fiecare sistem, vedeci in sistemul din RO cine conduce.Presedintele ste poza atit, cheltuie banii populatiei absolut de pomana

| Solane a răspuns (pentru J0B0MAT):

Ha ha, miscare fac si fara vot. Dar nu vreau sa votez pe cine nu merita.

| CiocSimion134 explică (pentru relian):

Am întâlnit și mai rău. Am întâlnit persoane care îl vor vota pe Nicusor doar ca să nu mai fie primarul Bucirestiului.

| relian a răspuns (pentru CiocSimion134):

Nu degeaba sunt acele zicale, daca nu am eu, daca nu imi place mie, sa moara si capra vecinului, sa nu fiu doar eu in situatia respectiva laughing cam asta este mentalitatea multor romani.

Ei nu se gandesc, ca trebuie sa fie cineva care sa si faca ceva, nu doar ca trebuie sa avem presedinte, pentru ca daca pui pe careva doar asa sa spunem ca avem si noi ceva, iti dai cu stingul in dreptul singur, cheltui bani aiurea, doar sa arati ce?
Asa cum is si uni romani, isi cumpara masina scumpa sa arate ca e mare "boier"dar el numai banii aia ii avea, laughing

| StoicAnalysis a răspuns (pentru relian):

Conteaza daca mergi la vot chiar daca ai de ales intre doua lepre. Asta e democratia. Crezi ca daca nu mergi la vot pentru ca nu iti convine rezultatul din primul tur, faci o alegere buna? Nu. Pentru ca va alege altul pentru tine. Si va iesi invingator tot cineva care nu iti convine, in timp ce tu stai acasa si injuri printre dinti. Gandirea asta e una ingusta, crezand ca daca tu nu mergi la vot, "te-ai spalat pe maini". Tot ceea ce ai facut, a fost sa fugi de responsabilitate. Fie ca mergi sau nu la vot, un om tot va fi ales. Nu e ca si cum alegerile se vor anula daca domnul relian si alti sa zicem, 200.000 de oameni nu au mers la vot.

Si intr-adevar, presedintele nu are o putere in mod direct, in a conduce tara. Insa o are in mod indirect. Pentru ca el nominalizeaza prim ministrul. Si chiar daca parlamentul va respinge nominalizarea, el mai are oameni de ai lui pe care sa-i nominalizeze. Si tot un prim ministru ales de el va fi la putere. Si acel prim ministru va alege alti ministri la fel de incompetenti sau de corupti ca si presedintele. Pentru ca toti joaca in aceeasi hora. Deci in mod indirect, presedintele are putere.

Asa ca iesiti la vot, votati in continuare raul cel mai mic, pentru ca chiar daca nu recunoasteti, tara asta asa a evoluat de la stadiul de postcomunism infect cu spitale pline de sobolani si nivel de trai saracacios, la un nivel de trai bunicel ( sa fim seriosi, traim in maxim de confort fata de acum 30 de ani ), si institutii publice decente.

| relian a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Asta e democratia, adica daca vrei m, ergi, daca nu nu, asta inseamna democratie, nu sa mergi ca trebuie sau din obligatie.Alege altul pentru tine adica? Nu alege nimeni pentru tine, tu ai dreptul sa iti exprimi votul sau nu.
Daca mergi la vot cu turma nu o sa se schimbe niciodata nimic. Mergi pe ideea asta, ca voteaza altul pentru tine, adica o sa fie ales cineva pe care tu oricum nu erai curios.Dar si daca ai fi mers tot ar fi iesit cineva de care nu ai fi curios.
Concluzia? Pentru cei carora nu le este pe plac nici un candidat, mersul la vot este inutil.
Ba dimpotriva, daca nu te duci, poate o sa se mai ia si altii dupa tine si tot asa, pana cand n-o sa mai mearga nimeni sa voteze ca nu au pe cine.
Presedintele nu nominalizeaza nimic, el numeste prim ministru, dar cel indicat de parlament, nu vine presedintele si spune uite eu omu asta pun prim ministru, astea is in capu un ora, care vor sa creada ca presedintele ar face ceva.

Chestiile astea, presedintele sa numeasca prim ministru, el doar spune ceva verbal, dar ala nu-i omul lui. plus altele exact genul asta, sunt puse sa creada gloata ca presedintele ar avea ceva de spus.

Daca faci parte din turma mereu o sa mergi asa cum vor lupii, desi tu crezi ca tu contezi laughing
Prim ministru va fi cel desemnat de parlament, iar daca presedintele refuza, poate fi demis, mai intereseazate..Are voie odata sau nu stiu daca de 2 ori sa refuze, apoi vrea nu vrea, are de ales, ori pleaca, ori accepta cei baga parlamentu sub nas.

Traiesti sub iluzie crezand ca daca nu mergi la vot pentru ca nu iti convine nici unul, nu vei schimba oricum nimic. Chiar si dintre doi oameni ratati, unul tot e mai bun decat altul. Si e datoria ta ca cetatean, sa alegi cea mai buna varianta.

Numirea Guvernului
Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Președintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membrii ai Guvernului. Daca prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziția politică a Guvernului, Președintele României va putea revoca şi numi pe unii membri ai Guvernului numai pe baza aprobării Parlamentului acordată la propunerea primului-ministru. (Articolul 85 - Constituţia României)

Presedintele desemneaza prim ministrul, iar parlamentul se sfatuieste si decide. Iar presedintele are 2-3 incercari/oameni propusi pentru aceasta functie in caz de refuz. Nici sa nu mai zic ca intalnirile cu alti presedinti si comportamentul celui de al nostru fata de ei, ne poate avantaja sau chiar dezavantaja in relatia cu alte state. Si asta e o iluzie creata de populime, : "Ca vezi dom'le ca nu are nici o putere presedintele" Gresit.
Imediat dupa rezultatele primului tur, bursa din Romania a scazut cu cateva procente si au fost oameni care au scapat de lei in favoarea euro. Imaginea presedintelui influenteaza in mod direct suportul oferit de statele membre UE. Uniune care a facut posibila dezvoltarea Romaniei pana acum.

Deci plevele care stau acasa si nu voteaza nu sunt inteligente. Sunt doar oameni care nu le pasa, fug de responsabilitate si se plang ca arde tara si ca ce rau o duc. Daca vrei sa traiesti intr-o societate, principalul scop ca individ care face parte din ea, este sa te implici, nu sa mananci rahat si sa stai acasa.

Ai auzit de proverbul " multi vad, putini pricep? Asa esti si tu in cazul de fata laughing Scuze ca o spun, dar esti naiv rau de tot.
Uite cum sta treaba cu chestia asta. Presedintele este un fel de mediator, sau mai bine spus de papusa.
Ia mai intereseaza-te, sa vezi ca primul ministru, este de fapt propus de partidele politice care au majoritatea in parlament. Aia vine si spune presedintelui, uite pe asta vrem prim ministru.

Presedintele, face voia parlamentului, adica a celor care au majoritatea parlamentara si vine cu propunerea asta, care de fapt ii este dictata laughing
Tu asta nu pricepi. Cauta, nu veni si spune din constitutie doar anumite chestii.
Ia mai cauta, mai citeste si o sa vezi ca este exact cum spun eu.
Daca vrei sa stii ceva, stai pe linga mine, te pot lamuri, dar numai sa vrei sa fii lamurit.

"Persoana desemnată ca Prim-ministru vine de obicei din rândurile partidului sau coaliției care are majoritatea parlamentară. De exemplu, dacă un partid câștigă cele mai multe locuri în Parlament, liderul acelui partid este, în majoritatea cazurilor, propus pentru funcția de Prim-ministru. Acesta poate fi un membru al partidului sau al unei coaliții."
am citat din ce spune legea laughing

Deci presedintele din Ro cand vedeti voi ca numeste pe careva, el de fapt indeplineste o simpla formalitate, primul ministru este deja stabilit de cine am spus mai sus.

Dar de ce vine presedintele ca o papusa, sa arate ce? Tocmai aici este chestia, ca gloata, ca prostimea sa spuna, uite vedeti, presedintele are putere, el numeste, el face, drege intelegi?

Se merge pe chestia asta, sa se simta gloata importanta. In sistemul parlamentar, presedintele este ales de parlament, iar in semiprezidential care este de fapt tot sistem parlamentar, oamenii voteaza presedintele, doar sa li se dea apa la moara, sa creada tantalii ca ei ar decide ceva.

Acu pricepi cum sta situatia?

Romanii confunda presedintele Ro cu cel SUA, dar este o diferenta ca de la Pamint la Luna, presedintele american, el este de fapt guvernul, el este de fapt primul ministru, el face guvernul, el adminsitreaza tara, nu cei cinta congresu ( parlamentu) presedintele american, are putere egala cu congresul, este una din cele 3 puteri in stat, putere independenta, putere aleasa de oameni, parlamentu nul poate demite si nici dzeu, nici oamenii care lau ales nul poate demite odata ales.

Atit timp cit el is face datoria, nu umbla cu magarii, nu ii sufla nimeni in castronul cu ciorba laughing el este seful guvernului.

In RO presedintele este doar papusa, el doar executa niste formalitati, cei spune paprlamentu sau guvernul. Presedintele din Ri daca nu stiai, este subordant chiar si Ministrului de externe, nu presedintele este seful, ministerul de externe face jocurile, ei negociaza, presedintele doar se duce formal siu semneaza ce minsiterul cu ministru de externe decide deja.

Daca vrei sa crezi, bine, daca nu ramai cu ce crezi tu. Dar ce spun eu este adevarat, ce spui tu, sau crezi tu este total gresit.

Nu are rost sa dezbat cu tine povestea caprioarei pe subiectul asta. Asa ca o sa las un link cu atributiile unui presedinte roman, aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Pre%C8%99edintele_Rom%C3%A2niei

Pe mine ma intereseaza sa aleg un presedinte capabil si demn de aceasta functie. Tocmai de aia imi exercit dreptul la vot. Traiesc intr-un stat democrat, unde nu stau cu frica ca daca spun ceva de tovarasu', voi disparea a doua zi. Si unde nu fac foamea.
O spun si o mai spun din nou. Imaginea tarii, asa inutila cum o cred altii, conteaza enorm de mult in ochii altor state pe care ne bazam. Cunosc la baza functiile din guvern si parlament si atributiile lor cele importante, deci inteleg demersurile in tara asta. E o mica iluzie la mijloc cand toata lumea zice ca presedintele e "inutil". Corect, el nu taie si spanzura ca alti sefi de stat din alte tari, insa simpla lui imagine, are un impact destul de sesizabil in economia noastra. Pentru ca acea imagine este proportionala cu increderea statelor membre UE si cu economia noastra. Doar uita-te ce s-a intamplat cu banca nationala dupa rezultatele primului tur. Acum cateva zile un euro era 4.97 lei. Acum e 5.12 lei. O crestere cu 15 bani, care influenteaza ca o piesa de domino toata economia tarii.

Nu mai pune botul ca totul e frectie la picior de lemn si ca drepturile noastre nu conteaza. Ca treptat iti pierzi din drepturi fara sa-ti dai seama.

Amice traiesti in alt univers, asta e tot ce mai pot spune laughing