| Ade4ever2389 a întrebat:

Azi se implinesc 10 ani de la tragedia din Colectiv.
Cum va simtiti?
Ce impact a avut pentru voi la momentul respectiv? Dar acum?
Desi sunt adolescenta,simt o compasiune puternica si frustrare pentru cele intamplate,pentru ca puteam fi eu acolo,printre raniti,sau mai rau.
Faptul ca am citit cartea unei supravietuitoare,afland cele mai negre adevaruri, intr-o tara in care ar trebui sa ne modernizam. Faptul ca la 10 ani avem o catedrala imensa,dar un spital pentru arsi,nu.
Pozele acelea cu arsii,absolut terifiant. Cata durere au simtit,spaima,ca dupa sa sfarseasca acolo, sau chiar prin spitale.
Voi ce credeti?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce sa credem... credeam ca astfel de semnale de alarma va trezi pe unii, doar ca dupa 10 ani de la asa ceva poporul vreo 40% sa voteze AUR...

| J0B0MAT a răspuns:

Nu simt nimic, au murit mult mai mulți oameni în inundații, incendii, războaie, deportări, închisori comuniste iar pentru memoria lor nu se face atâta tam-tam.Mi se pare scârbos că pentru victimele comunismului de exemplu, nu se face atâta publicitate.Ar trebui să citești cărți ale supraviețuitorilor comuniștilor, sovieticilor, naziștilor, să vezi acolo tragedii.Sigur că e trist ce s-a întâmplat cu toți, dar zic să ne amintim de toți românii morți la fel, nu să facem memoriale decât pentru unii, iar pe alții să îi dăm uitării.
Spitale, școli, drumuri și cam orice era mai bine să se facă decât o catedrală sau cel puțin să nu se facă una atât de scumpă.