| BRG a întrebat:

Bună seara tuturor auzim din ce în ce mai multe știri cu fete femei bătute crunt de soții /prietenii lor, ce crede-ți de ce nu intervine nimeni în aceste probleme, adică organele competente cum ar fi poliția, de ce se trece așa ușor cu vederea iar făptașul este de cele mai multe ori liber. Aștept răspunsurile dvs. Cu drag. Cristi.

Răspuns Câştigător
| madalicious a răspuns:

Te referi la cazul aparut azi la stiri cand a batut-o fostul iubit pe aceea tipa?! Am vazut ca numai picioare dadea in ea. straight face Majoritatea organelor de justitie nu pot interveni daca nu sunt de fata, politia nu poate face nimic fara o plangere in curs sau o filmare, iar faptasul este liber din cauza fetelor/femeilor, care sunt batute-n cap si nu fac plangere impotriva celor care le-au batut ori de frica ori din speranta ca nu o vor mai face. Mie una mi se pare o tampenie sa accepti sa fii batut/a cu cruzime si sa nu denunti pe cel care a facut-o. Ele cred ca se va schimba totul ca va fi bine, dar nu...se repeta si le este cu timpul tot mai frica sa ii denunte fiind amenintate cu moartea.

7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
În astfel de situații, organele abilitate ale statului nu se pot sesiza din oficiu, ci printr-o plângere depusă de victimă.
Pa, pa.

| Flav a răspuns:

E ceva inadmisibil, dar nu stiu ce fata care se respecta, matura si echilibrata, accepta asa ceva. Pe femeie n-o atingi nici c-o floare.

Abh
| Abh a răspuns:

Organele de politie sunt legate de maini daca victima nu depune plangere si asta se intampla in cele mai multe cazuri. Victima se intoarce in 99% din cazuri la sotul care a batut-o.

| hândel a răspuns:

"auzim din ce în ce mai multe știri", atunci e bine că pe vremea lui Ceauşescu nu difuzau milionele (probabil) de cazuri de violenţă EXTREMĂ la care erau supuse fmeile şi copii acestora sub mentalitatea comunistă a bărbaţilor din vremurile acelea. Nu degeaba generaţia noastră de copii era mai ascultatoare, când creşteam stropiţi cu pumni şi picioare de parinţii frustraţi de sărăcie. În oraşul meu natal erau la ordinea zilei scandalurile şi bătăile în plină stradă, umilinţa asupra femeilor şi a copiilor din partea bărbaţilor sub sloganul: eşti al meu, fac ce vreau cu tine. La şcoala era un sentiment de solidarite din partea profesorilor, şi chiar dacă noi, copii, glumeam inconştient pe seama vânătăilor fiecaruia, profesorii încercau să ne ajute cum puteau, ştiind că din partea legii nu aveau mare sprijin. Nici nu ştie generaţia de azi ce norocoasă e, că protecţia lor în faţa părinţilor teribilisti e susţinută de lege. Vă spun serios că-n cartierul meu, peste 10 femei s-au aruncat de pe geam în stare de soc în urma bătăilor, numai să scape. Aţi văzut vreodată disperarea în ochii unui om?! E... marcant. Încă mai trăiesc 2 femei care au înebunit de la bătăi, că le batea tâmpiţii de bărbaţi ai lor numai în cap cu ce prindeau în mana, şi când scăpau, fugeau în stradă pline de sânge, cu ochii tulburi şi gesturi greu de descris. De cele mai multe ori, noi, copii, ne bateam joc de ele ca să mai uitam de nenorocirea noastră. Acum le privesc, şi doare. Trăind într-un mediu violent, ca copii, asemenea acte inumane începuse să ni se para normale. Privind acum în urmă, îmi pare incredibil cât de salbatici trăiam. Pare un vis urât. Păi mai vezi azi parinţi care să-şi bată copii în sala de clasă, pe stradă, chiar şi în casă şi legea să nu intervină?! Eu nu mai am răbdare când văd violenţă, şi acţionez independent de voinţa mea. Să loveşti o fiinţă mai slabă decât tine, e laşitate. sad

| kaya a răspuns:

Femeile permit asa ceva, daca nu ar inchide gura si s-ar apara prima oara cand sotul/prietenul a dat in femeie nu se va intampla a doua oara, dar asa multe trec cu vedere si zic:"lasa ca se schimba si ca nu mai face"sau din cauza ca le este frica si devine o obisnuinta, a dat cineva intr-o femeie sa mearga la politie sa depuna plangere, nu cred ca atunci politia nu ii va face nimic celui care a agresat.Asta e decizia femeilor care se lasa calcate in picioare si nu isi ia inima in dinti sa mearga mai departe.Cred ca in Romania sunt multe cazuri de genul asta si unele ajung chiar la omor sad

| perla a răspuns:

Pai daca nu se reclameaza din prima? acolo se ajunge -

| blacksnow a răspuns:

Cristi in ziua de azi organele de politie sunt de ****...nu toata lumea daca e batuta se duce si face plangere la politie ca sa poata face ceva. daca o femeie a luat bataie poate nu se duce la politie de frica sa nu o mai bata o data. legile din romania nu sunt facute ca in alte tari ca sa ii inchide pe derbedeii care lovesc femeiile daca acestea nu depun plangere politia sta si se uita. asta-i viata in romania.