Nu spui si unde anume pleci. Daca mergi undeva in UE nu ai nevoie de pasaport.
În Irlanda. Nu-mi trebuie pentru călătorit pentru ca am buletinul valabil, dar mi-a cerut angajatorul pașaportul ca să-mi facă contractul de muncă
„Nu-mi trebuie pentru călătorit pentru ca am buletinul valabil".
Ba iti trebuie, in special pentru calatorit. Regatul Unit s-a retras din UE la 31 ianuarie 2020. Deci nu poti călători cu buletinul
Ar fi trebuit sa stii asta.
Dublin mai exact, capitala țării Irlanda, nu capitala Irlandei de Nord care face parte din Regatul Unit scuze de confuzie. In UK știu ca trebuie și viză, nu doar pașaport.
Dar mi se poate elibera un pașaport doar pentru munca? Nu plănuiesc sa îl folosesc la călătorii in afara UE
„Pentru a obține permisiunea de muncă în Irlanda, aveți nevoie de pași specifici. În primul rând, trebuie să aveți o ofertă de muncă validă din partea unui angajator irlandez. Ulterior, trebuie să depuneți o cerere de viză, împreună cu documentele solicitate de autoritățile irlandeze. Printre documentele necesare se numără pasaportul, dovada de calificare (diplome traduse și legalizate), dovezi ale ofertei de muncă și alte documente care să demonstreze eligibilitatea pentru muncă în Irlanda"
Preluat.