anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna TPU.
Am si eu o intrebare legata de mine.

Eu in general sunt o persoana acceptabila, deschis lucrurilor noi.
Totusi, eu am observat la mine ca urasc foarte multe lucruri stereotipical, fara nici un motiv sau daca ar fi un motiv, ar fi unul stupid, spre de exemplu urasc sa aud ca a aparut un iPhone nou si il detest fara nici un motiv sau doar pentru ca ii popular, nu stiu.
Alt exemplu este ca, fara nici un motiv, iarasi, mi-e sila sa vad cand anumite raspunsuri is apreciate de editori.
Pur si simplu, nu stiu de ce, dar ma streseaza, fara motiv, ma enerveaza.

Tind sa urasc lucrurile cunoscute sau populare, chiar daca stiu ca sunt bune, spre de exemplu urasc sa aud de Samsung S10 chiar daca stiu ca este un telefon bun.

As vrea sa stiu ce ar putea cauza aceasta ura, de ce urasc eu lucrurile populare?

PS: Nu am stiut in ce categorie sa pun, as fi pus la adolescenti ca am 18 ani, dar lucruri din astea mai tin si de conversatii deci am zis sa pun la conversatii ca opinii despre anumite lucruri ca si telefoanele astea ajung in conversatii iar eu as zice ca sunt stupide.
De exemplu daca cineva ar zice de manele as spune "du-te ma de aici", desi mie chiar imi plac anumite manele.
Faptul ca sunt ipocrit asta stiu, dar as vrea sa stiu care este faza cu ura pentru lucrurile astea populare sau stereotipice.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt zone ale creierrului care crează iubirea și ura și le aplică apoi pe obiecte și ființe. De exemplu când mă uit la pseudonimul tău, simt un sentiment de respingere, simt că cu tine, cu acest om, eu m-aș putea înțelege. Asta înainte de a face o evaluare rațională, de ce simt așa și nu invers.
Cu iubirea și ura calificăm lucrurile, le dăm valoare și le dorim, să ne apropiem de ele, să le avem, sau invers.
Centrele tale de evaluare funcționează defectuos, sau așa cum dta însuți susții, ești hipocrit, spui una și gândești alta. Nu urăști obiectul în sine ci aprecierea dată de alții, faptul că este popular. Nu urăști aprecierea ci îi urăști pe ei. Nu îi urăști pe ei toți, ci urăști pe mama, tata, ( exemplu) sau orice altă persoană și fiind hipocrit față de tine însuți, îți spui ție însuți că îi urăști pe toți, ca să ascunzi sub asta ura față de o anumită persoană, ura la care dacă i-ai da curs, ar ieși dandana mare. Urăști acea persoană din cauză că ți-a răpit libertatea cu o educație prea strictă, dar în loc să îți asumi acum responsabilitatea libertății pe care o ai, dai vina pe ea, că nu te-a educat să fii om liber. În final te urăști pe tine, dar refuzi să recunoști asta, că din nou, ar trebui să faci ceva pentru schimbarea stării actuale, să schimbi contextul ca să fii obligat să te schimbi tu. Negând toate astea, din hipocrizie în hipocrizie alegi să urăști un Samsung fiindcă este nou și popular.
Nu spun că este exact așa, doar îți propun să te gândești la asta.

2 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si eu cateodata simt ura, invidie, dar e bine sa ne folosim ratiunea, sa reprimam animalul din noi, nu e bine sa ne lasam condusi de val

| Treachery a răspuns:

Cand auzi de ultima speta de telefon, automat te gandesti la un rasfatat care vrea neaparat sa aiba ultimul telefon scos pe piata