Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Care e legatura intre iubire si suferinta sau dezamagire?

Cu aceasta ocazie: http://www.youtube.com/watch?v=YmFy86wMMoY&feature=relat ed

Răspuns Câştigător
| jedi_7867 a răspuns:

A vrea ca lucrurile sa se intample intr-un anumit fel se numeste atasare. Atasarea duce la suferinta.
Suferi daca nu obtii ce vrei. Suferi si daca obtii exact ceea ce vrei pentru ca nu ai sa poti tine lucrul respectiv asa cum este pentru totdeauna. Totul este intr-o continua schimbare.

Singura cale pe care o vad este sa-ti canti cantecul chiar daca nimeni nu asculta, chiar daca arunca in tine cu rosii. Sa faci precum copacul despre care vorbea Kabir, sa-ti lasi parfumul duce si asupra securii ce te doboara.

10 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Mie mi se par dependente una de alta. Poate fi o iubire perfecta, unde totul e frumos. Dar acolo unde sunt sentimente profunde, ridicate la linii mari, asa sunt si pe partea cealalta. Daca nu e langa tine un interval de timp, suferi. Te gandesti la el, te macina si alte feeling-uri in caz ca esti o persoana geloasa, in mintea ta e numai chipul lui. Chiar daca totul e bine, suferi ca nu este langa tine in acel moment sau in viitoarele apropiate, datorita serviciului sau alte lucruri.
De asemenea, un esec pe plan profesional sau personal al lui/ei te afecteaza si pe tine fiindca il vezi suferind si automat te atinge iar suferinta lui se va ciopli si-n tine intr-o oarecare masura.
Si sa vin si eu c-o melodie:
http://www.youtube.com/watch?v=Td-icosD-jY&feature=related
Keep that mind and love...

| Flav a răspuns:

@Zbenguici - stiam ca nu trebuie sa-ti raspund. Nu sunt trist si nu m-a dezamagit nimeni de curand, din fericire.
Daca altii au spus-o mai bine, atunci imi cer scuze pentru interventie.winking

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Când iubeşti pe cineva nu ai cum să nu suferi. Orice chestie mică care te deranjează şi are legătura cu persoana iubita duce la suferinţă. De aici vine şi dezamăgirea. Într'un fel suferinţa cu dezamăgirea se leagă. Din moment ce el/ea te'a dezamăgit automat suferi.
Superbă piesa, e prima dată când o aud happy

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Nu exista iubire perfectă, nu cred ca există persoană care să nu fi suferit vreodată din dragoste.Cum a spus şi @ Flav, e foarte greu când e departe de tine şi automat suferi din această cauză. Normal ca iubirea ar trebui să fie automat fericire dar în realitate nu se întâmplă asta. Ştii cum se zice:dacă în relaţie nu exista certuri sau nu suferi atunci înseamna ca ceva nu merge bine.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@eluveitie mi se pare extraordinar faptul cum marea majoritatea a oamenilor leaga iubirea de suferinta. Cele 2 nu sunt interdependente. Rolul principal al iubirii ar fi sa te faca fericita, nicidecum trista. Atunci de ce am mai iubi? La mine conceptele se disociaza.

Da, piesa e geniala. Trupa e geniala!

http://www.youtube.com/watch?v=_5k8v2Cln3s&feature=related

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav, vorbeam astazi cu un prieten si i-am spus ca nu as folosi citate pentru a explica o chestiune. Dar altii au spus-o mai bine. Au surprins mai bine esenta lucrurilor, sentimentelor, esenta sensurilor. Asa ca ma voi folosi de Antoine de Saint-Exupery care a spus ca "Love does not cause suffering: what causes it is the sense of ownership, which is love’s opposite "

Tu imi vorbesti de o interdependenta creata de propria minte. Asa vede toata lumea sentimentul de iubire, asa ca de ce sa nu il explicam pentru toata lumea.

Noi nu iubim o persoana anume, ci imaginea pe care ne-o facem despre ei. Si pe care, gradual, o proiectam lor in speranta ca aceasta imagine si corespunde. Adesea, nu prea se intampla acest lucru si atunci intervine ceea ce numim suferinta si dezamagire. DAR esti trist pentru ca cealalta persoana te-a dezamagit sau pentru ca nu ai fost in stare sa o vezi pentru ceea ce e?

Iubirea te face fericit! Frica, egoismul, posesivitatea duce la dezamagire, deziluzie si suferinta. Daca iubirea ar insemna suferinta, nimeni nu ar mai cauta iubirea. In veci!

Zbenguici
| Zbenguici explică:

Am intrebari irezistibile, Flav!

Perspective, perspective!

| hiphopbeatz a răspuns:

Aceasta piesa este exact despre dragostea, dezamagire si speranta. http://www.youtube.com/watch?v=5CGLFI70lSc

:)>-

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ultimile doua sunt unitati de masura pentru prima