Isaia 44 apare verbul Facatorul(acest termen este mai apropiat de rezultatul actului creativ). Una este cand creezi ceva si alta dupa ce il faci. De exemplu una este cand mama cumpara ingredientele si alta cand termina tortul. Sau una cand un pictor gaseste instrumentele si alta cand picteaza. Sau una cand un balerin are corp si alta cand danseaza.
Deci El nu este doar CREATOR ci si FACATOR, trebuie distins lucrul acesta. Una este sa creezi materia si alta sa faci sau sa programezi omul cu un scop.
Tot in Isaia 44 apare:"Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă şi nu este alt dumnezeu afară de Mine!
Deci El este nordul sau centrul si nu doar, ci si tinta, scopul sau destinul.
Anticii se straduiau sa gaseasca acest principiu sau Arche pentru a avea un Telos sau a fi fericiti in viata. Aici in Isaia spune ca El se face prieten cu noi daca i-l ascultam, acceptam sau umblam in Legea Lui.
Daca il facem centrul vietii noastre si i-l recunoastem in toare caile noastre putem sa spunem ca Fericitul Augustin: Iubeşte şi fă ce vrei.
Atat timp cat iubirea sau El ne conduc, ne va merge bine.
Vezi nomos contra physis sau convenționalism(contrat social) versus primitivism sau natural versus artificial.
Aristotel vorbeste de omul intelectual. Trebuie sa avem grija si cu tipul acesta pentru ca si el este un cap al Hidrei de Lerna. Ne putem instraina si in arhetipul asta al intelectualitatii.
Totusi nu strica daca taiam un pic din seriale si merege o ora, doua pe la bibloteca (eu merg la vreo 3 si zici ca intru in cladirea lui Doctor Strange) si citim un pic si de filologie sau lingvistica. Pentru ca El foloseste cuvinte si nume pentru a se face descoperit. Plus ca ne-a creat cu aceste capacitati. Daca nu ne straduim sa intelegem ceea ce ne comunica, nu vom sti ceea ce doreste. Sunt altii care vor sa schimbe sensurile, significatiile, logica, gramatica, tocmai de aceea este bine sa fim atenti si pregatiti si pe frontul acesta.
Al meu e Kim Jong Un, isi traieste viata omu la maxim, mananca, bea, se distreaza.
Mda, Isus poate fi un model, a fost un om de rand simplu dar bun, tinea cu saracii, dar a fost prost ca a dat din gura aia mult contra bogatasilor care asupreau oamenii, si de aia a fost asasinat.
Trebuia sa ajute cat poate si atata, nu sa bata toba ca aia-s niste nenorociti.
Un destept nu se pune cu mafia, pentru ca mereu va pierde.
Nu l-am cunoscut pe Jesus, dar cred ca m-as fi inteles bine cu el, fiind tot capricorn.
Chiar as fi fost o influenta buna pentru el, l-as fi tinut departe de aia 12 betivi, si circul cu rastignirea.
Smerenie, bunătate, blândețe, altruism, milostenie.
Deoarece este Fiul lui Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa.
Sunt impotriva pentru ce face rau, ca isi bate joc de populatie, dar asa ca viata lui pentru el, imi place, ma regasesc in el.
Sa am banu de sus, sa nu fac mare lucru, sa am tot timpul pentru mine si sa imi traiesc viata la maxim.
Si Putin are bani dar ala face si a facut multe la viata lui.
Rosalia, Iisus Hristos este si modelul meu. păcat ca nu-mi vorbesti ca vorbeam mai multe
Să știi că vreau și eu din ce fumezi tu. Pare că iei de undeva material de calitate.
Să știi că vreau și eu din ce fumezi tu. Pare că iei de undeva material de calitate.
Circula pe net o poza/caricatura, in care aparea Iisus batand la usa unei persoane:
- Cine e?
- Sunt Iisus, lasa-ma sa intru.
- De ce?
- Ca sa te salvez!
- Sa ma salvezi...de ce?
- De ceea ce o sa-ti fac daca nu ma lasi sa intru!
Daca as vrea sa-mi dai ceva, ai fi aflat deja.
Stai cuminte.
Nauvento întreabă: