O prietenie poate fi definita in multe cuvinte, dar se ajunge in acelasi punct. Pentru ca cineva sa iti fie prieten inseamna sa tina la tine, sa aiba incredere in tine, chiar daca il, o, trezesti la miezul noptii sa il/o antrebi cu ce ar trebui sa te imbraci la intalnire, sa fie bucuros ca te poate ajuta si sa iti dea un sfat, o sugestie in acea privinta, insa nu numai. Un prieten adevarat nu va ezita sa te ajute la nevoie, sa iyi spuna cand gresesti, sa poti plange pe umarul sau, sa nu te tradeze, sa te imbratiseze atunci cand ai nevoie.
Prietenia adevarata este ca o floare rara, asa cum prietenul
adevarat. este cel care te accepta asa cum esti si te ajuta
sa fii mai bun. Nu-mi trebuie multi prieteni, imi este de ajuns chiar
si un singur prieten adevarat pentru ca el. ma sprijina atunci cand cad, imi spune cand gresesc...pana cand a observat ma m am schimbat. asta inseamna pentru mine prietenie adevarata!
O prietenie adevarata este ca un loc verde in desert.Este coltul in care te poti refugia cand ai o problema.Este impartasirea tuturor celor bune si rele cu alta persoana, ajutor reciproc.Este soarele ce rasare cand in viata ta este intuneric, este fericirea a doua persoane care stiu ca intotdeauna o sa aiba un sprijin oriunde s-ar afla.Cand ai un prieten/a adevarat/a te poti simti o persoana cu adevarat implinita.
E greu de dat o definitie a prieteniei adevarate. Un prieten adevarat e cel care iti spune o vorba buna cand ai nevoie, te ajuta neconditionat, iti da sfaturi, e alaturi de tine atat la bine cat si la greu, te iubeste foarte mult (ca pe o sora/un frate sau ceva de acest gen), te respecta, incearca sa te inteleaga. Cel mai important, o prietenie adevarata trece de orice obstacol, oricate greutati s-ar ivi ea rezista. Este usor sa te imprietenesti cu cineva, sa fi mai apoi cel mai bun prieten, dar este extrem de greu sa pastrezi asta.
O prietenie adevarata ...am avut ocazia de a simtii pana ieri /aseara/. E ceva ce nu poti descrie, e ceva ce nu poti sa iti inchipui, e ceva ce ai vrea sa ai mereu dr se pare ca nu mereu ai sansa, ma bucur pentru cei ce simt asta dar eu poate ca nu voi mai simtii niciodata. Poat ca ma voi impaca cu ea dar o sfoara rupta tot ramane cu un nod
Un gand
, Un vis, O dorinta
Tristete
Bucurie
Fiecare dintre noi le simte, le traieste si doreste, la un moment dat, sa le impartaseasca. Vrem sa iubim, sa fim iubiti. Si totusi, parca exista ceva mai profund, ceva mai trainic, ceva ce ne da cu adevarat putere, ceva ce nu ne lasa sa ne descurajam, ceva ce ne da, pana la urma, aripi sa visam din nou. Sa fie acest lucru prietenia? Pentru fiecare dintre noi, prietenia inseamna ceva, fiecare ii da valente diferite. Si totusi, pentru cei mai multi, prietenia inseamna, de cele mai multe ori, TOTUL. Prietenia? Un cuvant ce greu poate fi explicat in cuvinte. Prietenia
exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor si simturilor tale in fata unei alte fapturi omenesti, sinceritate totala si dezinteresata in viata launtrica cea mai intima, ca o incercare de retraire in profunda simpatie a unei alte fiinte omenesti. Prietenia face sa nasca, hraneste si intretine cele mai frumoase sentimente de generozitate de care e capabila o inima omeneasca. Prietenie este cand persoana care ti-e alaturi accepta sa fie "acolo" pentru tine si la bine si la rau.
Prietenul adevarat e cel caruia ii place sa te vada: care este dispus sa-ti ierte slabiciunile si sa le ascunda de ochii altora, te trateaza cu menajamente cand esti absent, si cu franchete cand esti prezent. Prietenia adevarata si sincera presupune ca cineva sa ia parte la soarta celuilalt cu caldura, in mod curat obiectiv si fara nici un interes, si aceasta presupune o identificare desavarsita intre cei doi prieteni. Prietenia presupune cel putin doua suflete. O prietenie adevarata trece de interesul material. Prietenul este acela care gandeste pentru tine ca pentru el insusi si care este capabil sa te ajute sa intelegi ca uneori gresesti pentru ca prietenul care esti tu sa se schimbe. O prietenie adevarata este un cerc. Un cerc in care cei doi prieteni se ajuta in viata, sa se rostogoleasca. Cand esti singur, fara prieteni nu poti decat sa mergi, ca barca pe uscat
Fara sa ne dam seama, de multe ori uitam ca langa noi exista o persoana careia am putea sa-i impartasim gandurile noastre, o persoana dispusa sa se bucure alaturi de noi sau sa ne consoleze atunci cand suntem tristi. De asemenea, de multe ori uitam ca si noi, la randul nostru, reprezentam pentru cineva acelasi lucru. Uitam ca avem prieteni, uitam ca suntem prieteni. Ne cufundam in propriile ganduri
Si totusi
Atunci cand ne reamintim ca nu suntem singuri, problemelor ce pareau de nerezolvat li se contureaza o rezolvare, sentimentelor ce pareau sufocante li se gaseste alinare pentru simplul fapt ca ne dam seama ca avem pe cineva langa noi. Cineva spunea ca prietenii reperezinta a doua familie, familie in care dragostea este neconditionata, bucuriile se impartasesc, iar necazurile se injumatatesc intre prieteni pentru a putea fi suportate mai usor. Una din cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina. Prietenia este poate faptul esential al vietii.
Un gand impartasit
un vis implinit
o dorinta traita
tristete alinata
speranta
Prietenia.
"Prietenii adevarati nu vor nimic de la tine, in afara faptului ca vor sa fie langa tine, sa se simta bine in prezenta ta."
O prietenie adevarata de care eu nu am parte si unde am fost tratata doar ca o ustensila pe care o iei doar cand ai nevoie de ea este atunci cand:
-este sincer si nu te vb pe la spate si apoi se da pe langa tine;
- te respecta fara sa astepte neaparat acelasi lucru;
-iti este la bine si la rau cu adevarat nu numai de fatada pentru a-ti parea prieten;
-se comporta cu tine de la egal la egal;
Dar dac te certi cu pritena sau prietenul asta nu inseamna ca nu este asa pentru ca toata lumea se cearta dar dac iti este prieten sa faceti amandoi pasul de impacare nu doar tu sia ea sau el sa te ignore!
Aceste lucruri sunt foarte rare si de gasit este mai greu caci am trecut prin multe si azi mi-am dat seama ca pe cine credeam ca imi este prieten ma tradat iar acum sia facut alta prietena pe care o maipuleaza la fel cum imi facea si mie!
Iti dau aceste sfaturi pentru ca nu vreau sa suferi la fel de mult ca mine!
Prietenia, Este un cuvant minunat. Un lucru de care ar trebui sa fi mandru, deoarece nu toata lumea are parte de ea. Prietenul adevarat este o persoana care este in stare sa renunte la tot, in favoarea ta, sau doar pentru simplul fapt, sa te vada zambind. Un zambet sincer primit din partea prietenului adevarat are putea inseamna o avere. Acel prieten trebuie sa fie langa tine la toate succesele pe care le ai, dar trebuie sa te si sustina, si sa fie acolo si cand iti este greu. Cand plangi, nu trebuie sa te impiedice, deoarece, nu va reusi. Trebuie doar sa fie alaturi de tine, sa-ti ofere umarul sau. Cand vrei sa fugi, el nu trebuie sa te opreasca, doar sa fuga cu tine, iar apoi sa te indrepte spre casa. Dar daca atunci cand il vei cauta, si nu il vei gasi, suna-l repede, poate el va avea nevoie de tine, iar tu fara ezitare il vei ajuta. Nu pentru ca si el te-a ajutat, doar pentru simplul fapt ca sunteti.PRIETENI ADEVARATI. Pretuiti prietenia, deoarece este mai importanta decat tot. Iubitii vin si pleaca, dar prietenii raman pentru tot deauna, si tot iubitii te pot injunghia pe la spate, dar prietenii adevarati nu poarta cutite la ei. Tieti cont de ce v-am spus.si aveti grija care va sunt prietenii adevarati sau dusmanii. Aveti grija cum va alegeti prietenii!
Prietenie adevarata! Multi dintre noi folosim aceste doua cuvinte, dar de fapt nu stim ce inseamna.Nu cred ca se poate defini, dar cu siguranta toti avem prieteni. Te crezi bogat? Poate esti, dar numara cati prieteni ai, iar daca dupa ce ai terminat esti dezamagit atunci lupta pentru a-l gasi. Abia dupa ce l-ai gasit vin-o si spune-mi ca intr-adevar esti bogat, pana atunci nu te mandri cu ceva ce nu ai, ceva ce nu esti...
O prietenie bate si limita imposibilului... Ca pentru ea nu exista margine. Decat ca se mai impiedica decate o groapa (atunci cand cei doi pr. se cearta ). Dar cu usurinta se ridica si sare peste ea. Deci o prietenie nu inseama ca pr. tau(ta) sa te ajute megeu. asta inseamna egoism. O prietenie adevarata inseamna. Ca exista un cerc a doua sau mai multe persoane care deseneaza in el toate secretele si au incredere una in alta si se ajuta RECIPROC!
O prietenie adevarata inseamna ca doi oameni sa se inteleaga, sa se ajuta unul pe celalalt, a se sprijini la in necaz dar in cazul nostru nu cred ca exista o prietenie adevarata."Prietenii adevarati nu vor nimic de la tine, in afara faptului ca vor sa fie langa tine, sa se simta bine in prezenta ta."
Ttrebuie sa styy saty alegi prietenii sa nu-i selevtezi dupa bani sau altceva ci dupa cat de mult tya fost alatury la rau cand te-a ajutat fara sa ceara ceva in schimb dar sa styy ca o prietenie adevarata ii ffffffffffffffffffffff rara