Întrebare recomandată | HugeHulk a întrebat:

Ce naiba poti sa faci in caz de violenta domestica? Am o prietena foarte buna, din copilarie care si-a luat o bataie urata de tot de la iubitul ei, avea niste vanatai cu totul pe abdomen si pe maini, ba chiar si buza sparta. I-am zis sa mearga la politie dar nu vrea pentru ca "ii e frica si nu vrea sa faca un scandal", asa ca a venit sa stea la mine cateva nopti (familia ei e din alt oras). Fraierul ala acum o cauta si o ameninta ca o bate si ii face nu stiu ce, iar eu nu stiu cum sa ma abtin sa nu-l bat cand o sa-l vad. Sincer, nu prea stiu ce sa fac, daca il vad in fata mea o sa-l bag direct in coma. Ce naiba pot sa fac ca sa o ajut?

12 răspunsuri:
| ariana29479201 a răspuns:

Depune tu o plângere la poliție, fa-i niște poze acele prietene si du-te la poliție. Si sora mea a fost intr-o astfel de situație cu fostul, s-a dus si la poliție, dar nu avea nici o vânătaie si nu au luat-o in serios.
Daca o si amenința, amenintati-l si voi cu poliția, este un om in toată firea, doar știe câte poate păți din cauza asta

| gabriielaaa a răspuns:

Trebuie sa realizeze cat de grava e situația ca tura care vine să nu ajungă la spital. Stiu ca la noi în țară o palmă nu înseamnă bătaie e aiurea dar de la o palmă începe totul si asfel de animale de omeni scuze pana si animalele îs mai decete ca ei trebuie pedepsiți păcat ca oameni legi nu o sa dea crezare unei femei si daca nu face plângere acum mai tarziu nu se pune.

| HugeHulk explică (pentru ariana29479201):

Cred ca degeaba depun o plangere daca ea dupa nu e dispusa sa mearga mai departe cu chestia asta, aia e problema mea. Ea are vanatai, dar nu a mers la medic sa isi scoata un certificat medico-legal si nici nu vrea, aia e problema. Ma gandesc sa-i fac si eu lui ce i-a facut el ei.

| ariana29479201 a răspuns (pentru HugeHulk):

Nu fă asta, nu e ok, riști. Eu spun sa vorbești cu ea si sa încerci cât de mult poți sa o convingi pentru că (,) chestia asta poate ajunge foarte departe si nu e ok. Vorbește cu ea si explica-i ca așa e cel mai bine.

| Drimmero a răspuns (pentru HugeHulk):

Daca ea nu vrea de frica lui, e o problema mare.

Daca poti,, da-i la ficati!

| HugeHulk explică (pentru Drimmero):

De putut pot, dar mi-e ca dupa ma bag si eu in probleme legale.

| Drimmero a răspuns (pentru HugeHulk):

Acum te-am vazut in poza, esti masiv,, sigur si-o ia, la ce maini ai.

Legea e cam anapoda, din victima ajungi ori arestat, ori amendat daca ai curajul sa-ti faci dreptate sau sa te aperi.
Aparara-ti prietena, alta solutie nu ai daca vrei s-o scutesti de suferinta fizica, cu ghiolbanul ala nu poti discuta, e prea violent, decat cu pumnul.

| HugeHulk explică (pentru Drimmero):

Stiu ca si-ar lua-o urat de tot, dar tocmai de-asta vreau sa ma abtin, sunt sigur ca rahatul ar merge la politia in secunda doi si aia i-ar da dreptate. O sa incerc sa ma ganesc la o solutie cumva ca sa o ajut si pe ea.

| Violleta2022 a răspuns:

1. Merge imediat la Politie si declara bataia, cerand interdictie pentru iubitul violent.
2. Merge la un medic legist sa se constate vanatile si ranile produse de cel care a batut-o.
3. Il poate actiona in judecata in urma celor 2 puncte de mai sus si scapa definitiv de ala.

Faptul ca fata nu vrae sa mearga la Politeis a faca ceea ce trebuie, o plaseaza pe ea pe un loc rau, fiind dispusa sa primeasca mai departe bataie, pentru ca ala stie aucm, ca ea nu va face nimic impotriva lui.
Sincer, doar o proasta ar sta in halul asta, sa fie batuta si sa se teama pentru vaita ei, cand are posibilitati legale sa scape pe veci, de acest barbat violent cu care nu ar putea in veci sa fie fericita, sau sa aiba un viitor impreuna.

| HugeHulk explică (pentru Violleta2022):

Eu am incercat sa ii zic, dar ea zice ca a fost "o scapare" si ca i-a promis ca nu se va mai intampla, ca daca se intampla iar o sa mearga la politie. Sa fim seriosi...un barbat care bate in halul o femeie, e clar ca o va face din nou. Nu stiu cum s-o mai conving sincer, e proasta la propriu daca mai stai cu ala. Nu stiu care dintre ei ma enerveaza mai tare acum.

| Violleta2022 a răspuns (pentru HugeHulk):

Toti violentii spun asta, dar prostia ei este ca il crede si ca accepta asa ceva.
Si sunt totald e acord cu tine, un barbat care bate in felul asta, nu se va schimba niciodata. Probabil ca va prinde curaj ca nu-i dat in gat si data viitoare ii va da si mai rau bataie.
In orice caz, cred ca-si merita soarta daca accepta sa mai stea cu el, dupa asemenea incident violent.
Pacat ca-i atat de proasta si nu vede cat de manipulata este!

| UtilizatorNeidentificat30 a răspuns:

Depune tu o plangere la politie sau incurajazo pe ea, trimite o si la un psiholog, e greu, nu cred ca vrei sa stii cum e sa fi in locul ei