| MissGoddess a întrebat:

Ce părere aveți despre limbi moderne aplicate?

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Limbi moderne aplicate nu e pentru învățământ. la titularizare îți trebuie literatură și acolo nu faci decât 1-2 opționale care nu acoperă deloc materia pe care trebuie s-o știi. deci limbi și literaturi sau cum s-o numi celălt. Limbi moderne aplicate te pregătește în mare să fii traducător în orice domeniu. dar nu e job-ul de traducător singurul pe care poți să-l ai după o asemenea facultate cum susțin unii pe aici. poți să faci interpretariat care se plătește foarte bine, să te angajezi la call-center la tot felul de firme cu un salariu de la 2500 în sus de la început + tot felul de alte job-uri la alte firme ce includ limbile străine (era ofertă de la regina maria, lucrai de acasă pe 3000 de lei + asigurare medicală privată la ei și trebuia să scrii ce auzi pe un document audio)

| RoCkKiD a răspuns:

Inutila specializarea daca nu cumva vrei sa te faci traducator.

| MissGoddess explică (pentru RoCkKiD):

Si pentru profesori de limba străină nu e ok?
bine sa faci si pedagogicul...

| aXy99 a răspuns (pentru MissGoddess):

Ba da, e perfect. Iti mai trebuie si un curs de pedagogie.

| RoCkKiD a răspuns (pentru MissGoddess):

E ok...problema e alta.

Dupa ce termini facultatea dai titularizarea, posturi libere nu o sa fie decat pe la sate si o sa ajungi dintr-un salar de 1500 de lei sa trebuiasca sa iti platesti deplasarile pana pe la cine stie ce sate si la finalul lunii ramai fara nimic.

| Adry05 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Drumurile astea se decontează nu le plătești tu din propriul buzunar

| RoCkKiD a răspuns (pentru Adry05):

Daca decontarile functioneaza cum cred eu ca functioneaza... banii iti intra la final de luna, abonamentul il faci tot pe buzunarul tau.

Oricum veniturile sunt extrem de mici, nu vad nici un mod in care ii poti recomanda cuiva profesia de cadru didactic, poate doar daca nu are nevoie de bani.

Specializarea in sine e proasta pentru ca nu o sa inveti o limba in 3 ani iar daca stii deja limba o sa te poti angaja fara nici o problema pe joburi care cer strict cunoasterea limbii pentru angajare. Poti face traduceri si sa dai lectii de limba freeelance.

| Adry05 a răspuns (pentru RoCkKiD):

Aia da, da în românia puțini te bagă în seamă fără o diplomă de studii superioare