Cei care dau 20 mil pe un telefon si sunt adolescenti, tineri fara serviciu, studenti etc, sunt snobi. Oameni laudarosi si pretiosi ca sa nu folosesc cuvinte mai grele. Nu are nici o importanta pana la urma nici cat castigi daca un astfel de telefon nu te ajuta decat sa vezi mai bine jocurile pe un ecran care face din telefonul in cauza paleta de ping pong.
Daca persoana care-l foloseste are un serviciu in mass-media sau de alta natura care necesita comunicare masiva, atunci se justifica un telefon cu ecran cat mai mare cu care sa comunici mult mai usor desi sincer vorbind daca as fi in locul lor mi-as lua mai curand o tableta mai mare pentru comunicare.
Cand la 16 ani parintii le cumpara telefoane de 20 de milioane cred ca-si merita soarta cand vine pitiponcu sau pitipoanca si ii supara cu o atitutine de "mi se cuvine"
Am vazut o scena teribil de amuzanta pe care as intitula-o aschimodia si paleta de ping pong. O slabatura de baiat, scund, cu grupul de amici in spatele gardului liceului sa fumeze. Posibil ca parascovenia sa fi fost chiar o tableta ca prea era mare. Si alba. Era cu paleta la ureche. Si culmea cand termina, pe ce ca avea grisine pe post de picioare, inchipuiti-va ca-si baga dictai telefonul in buzunarul dreapta fata. Nu-ti spun cum se vedea cred ca-ti inchipui.
Mai bine-mi iau un smart tv de banii astia. Eu nu cred ca daca ai bani trebuie sa arunci cu ei in halul asta. Pe langa snobism e o mare doza de nesimtire si inconstienta.
Niste cretini care vor sa epateze in cele mai multe cazuri. Bun, daca tu cistigi 3-4-5000 RON pe luna, sa zicem ca s-ar justifica faptul ca AI CU CE, dar nu si la nivel de INVESTITIE. Buba e ca de multe ori dau idiotii TOT venitul pe 2-3 luni pe un rahat de telefon sau se inhama la rate.
Exemple: nasa-meu avea un S2-ceva, parca, i se pusese pata pe nota, si-a luat un Note 3 cu al 13-lea salariu pe care il primea sub forma de bonuri-cadou. Vreo 2200 RON parca a dat. Note 3 si nu 4 fiindca... 4 e cam scumpel. Omu' cistiga undeva pe la 2000-2500 RON pe luna, e divortat, nu are obligatii financiare gen copii. Alte doua cazuri - nevasta-mea - salariu 3000+ (in functie de luna poate urca destul de mult), Samsung dual SIM de vreo 80 RON. EU? Venit instabil, de regula undeva intre 2000 si 4000 RON, ZTE Open C ("desteptfonu'" de ~100 USD pe Digi) si o chinezarie dual SIM veche de vreo 3 ani cred pe care dadusem vreo 35 de dolari la vremea ei, daca imi aduc bine aminte. Voi da 10-20 de milioane pe un telefon atunci cind va avea facilitati smart, ecran si carcasa incasabile/pe care nu poti sa le zgirii nici cu razatoarea, iar bateria tine cel putin 10 zile in regim de utilizare normala.
semanam oarecum. eu am 2 telefoane. un Nokia cu toch screen, il folosesc doar pentru net. si alt Nokia model vechi. il am de 4 ani cred. saracu de cate ori l-am scapat si restul. numai zic ca si acum tine bateria o saptamana. de aia il si tin. porcariile astea noi degeaba costa cat costa ca mai mult de 20 de ore nu tine bateria, si porcaria aia veche de Nokia dupa 3 ore la incarcat tine o saptamana
. si a costat 40 de euro, daca si aia. cred ca si dupa asta iti dai seama de mentalitatea omului.
Pai diferentă este, nu chiar foarte multa... Dar, totusi este. Stii cum se spune ce este mai scump e mai bun. Dar asta nu inseamna ca un telefon de 10 milioane nu este bun. Ba chiar dimpotriva. Exista foarte multe telefoane, foarte bune la 10 milioane.
E destul de ciudat sa dai o suma dubla sau mai mult pe un telefon, pe care majoritatea dintre cei care il cumpara nu il folosesc la adevarata valoare dar publicul asta cere si asta i se ofera!
Pai depinde de telefon.
Daca e unul din alea ultra mega destept cu diamante si pietre zvaroschi (asa se scrie?
Ma rog. eu cred ca totul tine de fite in cazul asta.
Trebuie să fii cretin să dai atâția bani pe un căcat din plastic, pe care cel mai probabil îl folosești la ce-ai fi folosit și un gadget de 10 ori mai ieftin. Poze, muzică, net si vorbit.
Nu zic că-i tehnologie inutilă. Cu toate că nu face atât cât costă. Probabil unii oameni chiar se folosesc de ea. Și aici mă refer de la buisiness class în sus.
Dar dacă-l folosești ca să-ți dai check-in în barul în care n-ai avut bani decât de-un suc de care ai tras 3 ore, să vorbești pe watsup pentru că n-ai bani de credit și să joci angry birds, atunci da, ești un dobitoc sinistru.
Ești și mai dobitoc dacă îti iei așa ceva, cu toate că nu ai neaparată nevoie, în cazul în care o faci ca să fii acceptat de un grup social.
Smart phones for stupid people.
Daca isi permit, foarte bine, insa asa cum spui si tu si cineva mai sus, sunt multi adolescenti care isi cumpara telefoane de nu stiu cate milioane pe banii parintilor sau unii care au un salariu de cateva milioane si il cheltuiesc pe un Iphone de ultima generatie. Personal, cei din urma mi se pare ca au anumite frustrari pe care vor sa le acopere. Personal, cat am stat pe banii parintilor nu am avut si nici nu mi-am dorit un telefon mai scump de 4, 5 milioane. Cand am lucrat, da, am dat mai mult pe el, pentru ca mi l-am putut permite fara sa imi iau mancarea de la gura si platindu-mi chiria (si pentru ca telefoanele cu memoria interna mare erau cele mai scume xD). Insa cunosc persoane care nu se puteau intretine, se plangeau ca ii dau proprietarii afara din casa pentru ca nu isi plateau chiria, aveau salarii de 5, 6 milioane, dar umblau cu diverse telefoane de ultima generatie in buzunar.
Atata timp cat isi permit, nu vad care e problema. Bineinteles ca exista diferente intre un telefon de 1000 de lei si unul de 2000.
Pai care e diferenta? daca tot zici ceva zi pana la capat.
Da, este o diferenta mare intre un telefon de 10 milioane si unul de 20 milioane, nu mai zic unul de 30 milioane. Eu unul nu ma laud cu ce gadget-uri am, ma gandesc ca sunt unii care nu-si permit financiar sa-si cumpere si se simt prost daca ma duc in fata lor si le arat telefonul, sau ce mai fac laudarosii. Dar in schimb imi place cand vine un laudaros si isi prezinta el gadget-urile primite de la mamica si taticul. Rad de prostia lor.
Pai daca te uiti pe TPU la cati au aifoane si androizi premium normal ca te doare capul. Si Windows Phone e pentru saraci si pentru fraeri care nu stiu ce e ala smarfon smecher.
Nu stiu de ce se tot plange atata lume ca e saraca dar daca te uiti mai bine parca toti sarantocii scot bani de undeva.
Ori unii suferind de prea multa opulenta incep sa se vada saraci... poate cu duhul.
Depinde...muti isi iau ca sa se dea smecheri ca doar na, in club, scoala sau la servici trebuie sa fi privit ca pe un,, superior". Altii vor doar sa fie in ton cu tehnologia.Recunosc ca si eu sunt unul din ei dar nu cu telefoane de peste 1500 lei ca alti copii de 13 ani care dupa ce apare iphone6 deja il vrea, iphone5 nu mai e bun...stiu destule cazuri.
Eu prefer un deasktop de 20 de milioane.Asa sunt eu, de moda veche.
Daca da norocul si spargi un telefon de 2000-3000 de lei te duci la dracu...
Snobism/fite...fara prea multe explicatii nici eu nu suport kakaciosii astia ce au telefoane de zeci de milioane si haine din cele mai scumpe la fel si cu cacacioasele astea ce se dau doamne...cand ma gandesc ca altii n au cu ce sa se imbrace sau se incalta cu papuci cusuti ca sa mearga si ei la scoala ma trec fiorii.
Neagracaceara întreabă: