anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce părere aveți despre pedeapsa cu moartea?
Eu consider că nu ar trebui aplicată, ci acei deținuți ar trebui doar ținuți în detenție pe viață.
Asta deoarece consider că nu ar trebui să li se ia dreptul la viață acelor deținuți, ca să aibă timpul necesar să se căiască pentru faptele rele comise și să fie iertați de către Dumnezeu.

Răspuns Câştigător
| Crissi99 a răspuns:

Sunt contra. În Decalog scrie "Să nu ucizi!".

22 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Exact de aceeasi parere sunt si eu la partea cu inchisoarea pe viata. Nu sa moara, ca asta nu rezolva nimic. Dar inchisoara da, asta este altceva.

| Naty1 a răspuns:

Ar fi ok pedeapsa cu moarte ca sa te asiguri ca acel om nu va mai repeta acele fapte.Pentru ca daca stai si te gândesti, cred ca la noi cea mai lungă pedeapsa e de 20 si ceva de ani si traiesc ca si boieri pe spatele nostru.
Bine, nu e corect sa moara asa pur si simplu, dar cred si consider ca o închisoare asa mai obositoare si chinuitoare nu ar strica un pic pentru astea cu fapte nasoale.

| Mosotti a răspuns:

Pedeapsa e buna dar nu imediat, sa stea un 10 ani in parnaie sa se chinuie, apoi sa fie omorati ca nu are sens sa platesc eu gardieni la parnaie, mancare (si aia proasta costa si 3 lei si tot e mult pentru ei), de pomana.

In momentul in care omori oameni nevinovati, nu mai ai drepturi, au timp 10 ani sa se caiasca dar conditii f dure, nu cum e acum la maxima siguranta sau inchizi, cate 4 in celula bine mersi, mancare cat de cat, plimbare o ora dar aia se plimba sus pe cladire, nu jos, dar e ok si asa.
Daca omori un violator, criminal, dealer de droguri care omoara copii, bataus, hot, talhar, meriti chiar premiu si nu parnaie, dar ala este alt caz, e crima benefica.

| Wr3nch a răspuns:

Suna bine in teorie, dar sunt multi detinuti la care le pare rau doar de faptul ca nu au putut sa faca mai mult rau inainte sa fie arestati.

| Clint a răspuns:

Dumnezeu oricum ii iartă și dacă au comis fapte rele sau nu. Nu exista om fără de păcat, Dumnezeu Nu are o minte atât de îngustă ca un om încât să judece un om pentru ceea ce face, pur și simplu ii tratează pe toți la fel cu aceeași iubire.

Lasă tu ce crezi tu, căiește te tu inainte și devin-o buna și înțelegătoare chiar și cu un criminal. Atunci te poți considera fara de fapte "rele", care sunt naturale. Absolut normale, numai mintea umană le considera așa pentru că îți pune in pericol existenta.

Doamne ferește de detenție pe viață să nu ai pe cineva din familia ta la închisoare că îți schimbi ideile instant. De ai vrea sa-ti fie aproape tot timpul.
Eu cred in karma, orice faci o sa se întoarcă împotriva ta.

| siriusblack98 a răspuns:

Ar trebui aplicata pentru anumite fapte macar. Spre exemplu crima ori in cazul pedofililor/violatorilor recidivisti. ''iertați de către Dumnezeu'' daca Dumnezeu iarta asa ceva atunci ma fac ateu. Sa lasam religia si sa o luam logic, acei oameni nu se vor schimba niciodata si mai mult decat atat, mananca si au un adapost deasupra capului pe banii oamenilor care muncesc si isi platesc taxele catre stat. Consider ca un specimen care nu aduce nimic bun nimanui de pe planeta ar trebui sa dispara. Dupa mine unul daca ar fi, as ''curata'' prizonierii din toate inchisorile de pe planeta. Sa vezi atunci criminalitate zero prin descurajare.

| Herach a răspuns:

Mă, eu sunt de acord cu închisoarea pe viata in loc de executare in cazul in care isi platesc singuri cheltuielile.
Te-ai gandit la problema asta, a banilor? Eu unul nu sunt dispus sa platesc taxe si impozite din buzunarul meu sa tin un criminal in viata.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu il cunosc personal pe Isus dar l-am vazut intr-un film odata si i-a luat vreo 3 secunde sa il ierte pe unul care era rastignit langa el dupa ce si-a marturisit pacatele.

Daca rapesti, violezi si ingropi oameni de vii, cred ca ar trebui sa fii omorat imediat dupa ce se dovedeste ca esti vinovat. Nu ma intereseaza daca n-ai timp suficient sa iti rezervi un loc in rai.
https://www.nbcnews.com/......d-n1248333

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Isus ala era un socialist bun care tinea cu saracii, dar era si prost, nu ai cum sa ierti criminali, violatori, pedofili, talhari, hoti. Dupa mintea lui ar fi iertat pe oricine aiurea.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Isus n-a fost socialist.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum nu? Era un om bun care tinea cu saracii, ca aia inseamna socialist, liberalii se gandesc doar la bogat in detrimentul oamenilor de rand.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Uite asa. Iar socialismul e imoral.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e imoral, e imoral pentru dreptisti, ca le e frica ce la ia lor averile facute pe spatele prostilor.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Mereu e imoral sa furi.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta da! Corect.

| Ketamin a răspuns:

Ar trebui aplicata pentru unele fapte pentru ca e calea corecta financiar si moral.
Nu trebuie aplicata pentru ca uneori justitia face nedreptati si ar fi pacat sa fie omorati oameni care in ceva timp si.ar dovedi nevinovatia.
Asta e parerea mea
Decat sa umplem inchisori de criminali in serie si violatori mai bine ingrasam pamantul cu ei
Asta cu iertarea lui Dumnezeu sa o caute babele ca eu nu platesc o bestie ca sa se roage la sf petru
E vorba de bani nostri totusi mai bine ii investim in orfani sa aiba viitor nu in niste infractori care iau alte vieti

| CristianaCrss a răspuns:

Ei consider ca dacă au făcut ceva grav gen crima, viol sau chestii de genu ar trebui torturați și ținuți în viata sau torturați pana la moarte, la cazul cu Dicna, wtf, smr de aia nu erau sclavii lui Dincă. În loc sa îl pedepsească tortarundu-l aia aveau grija de el mai ceva ca la un bebeluş

| Clint a răspuns (pentru CristianaCrss):

Sunt curios cum ai reacționa tu daca ai fi fata in fata cu un violator/criminal? Așa camera la camera, fara sa te audă nimeni. Ai mai avea atitudinea asta fata de ei, nu. ai încremenii de frică și dacă ar vrea să-ți facă vreun rau, te-ai ruga sa nu:ți facă nimic.

| CristianaCrss a răspuns (pentru Clint):

Normal ca as încremenii de frica, doar nu as sari în sus de bucurie dar totuși ce legătură are cu ce am spus eu? Eu m-am referit strict la pedeapsa nu ca eu as fi victima lui, nu?

| Mosotti a răspuns (pentru CristianaCrss):

Oricum in parnaie nu o sa mai aiba viata Dinca, fi sigura. Stiu pe unu care a violat si batut pe una de 86 de ani, cand a ajuns la Iasi la parnaie pe sectia 9 camera 25 mai exact, doi il tineau, si unu il viola, si tot asa a tinut-o, deci Dinca o sa aiba de tras.
Cand intri pe camera gardianu spune ce ai facut daca e intrebat, si ai pus-o daca esti violator, pedofil, sau altele.

| CristianaCrss a răspuns (pentru Mosotti):

Pai atunci de bine

| Mosotti a răspuns (pentru CristianaCrss):

Exact.