anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce parere aveti despre religia ortodoxa? Ce parerea aveti despre baptisiti si regulile lor? Ce este religia neoprotestanta? Care e diferenta dintre religia baptista si cea penticostala? Ce religie aveau Kelly Familiy? happy Multumesc.

16 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Religia ortodoxa este la fel de buna ca oricare alta. Daca te referi la Biserica Ortodoxa BOR, e o masinarie de facut bani.
Am o parere foarte buna despre baptisti, regulile lor sunt mai stricte decat cele ortodoxe, dar ortodocsii au o gramada de obiceiuri si traditii care nu au nicio treaba cu crestinismul. Religiile neoprotestante sunt derivate ale protestantismului, baptisti, adventisti, martori, etcetera. Sunt protestanti, cu unele mici diferente unii fata de altii si fata de protestantism. Diferenta dintre baptisti si penticostali e ca baptistii sunt oarecum moderati, pe cand la penticostali, strict din punctul meu de vedere, e cam rau, mult prea mare strictetea. Nu stiu cine e familia Kelly, si daca eu pot cauta pe Google, sunt sigur ca tu ai facut-o deja. PS:sunt ortodox.

| robroy a răspuns (pentru valentingb):

Dar daca iti zice mama ta sa nu bei si sa nu fumezi nu e ceva strict, ca la fel fac si cei neoprotestanti, doar ca le zice pastorul, dar mai bine asculti de altii decat de parinti, nu?

| valentingb a răspuns (pentru robroy):

Vezi tu, chiar nu ai gasit persoana cu care sa te certi. Chiar stiu multe lucruri despre batistism, si am crescut intr-o familie de ortodocsi. Religia ortodoxa e stricta doar ca Biserica Ortodoxa e foarte toleranta, pe cand la Baptism, daca nu crezi cu adevarat, nu te botezi. La ortodocsi, esti ortodox chiar daca nu crezi, pentru ca esti botezat inainte sa stii sa-l spui pe "a". Nu ai inteles nimic din ce am scris eu acolo. Sa inteleg ca esti ortodox si te-ai suparat ca am o parere buna despre baptisti? Ii iubesc la fel de mult ca si pe evrei si pe islamisti si pe ortodocsi. Probleme?

| robroy a răspuns (pentru valentingb):

Nu sunt ortodox, aste e dilema.

| alexandruth a răspuns:

Religia ortodoxa e cea mai de rahat (desi si eu sunt ortodox, nu a fost alegerea mea) si nu vreau sa imi schimb religia. Raman ateu, e mai usor asa. happy

| valentingb a răspuns (pentru alexandruth):

M-ai pierdut pe la mijloc.Esti ateu sau ortodox? laughing

| alexandruth a răspuns (pentru valentingb):

Pai din nastere sunt ortodox, ateu este cel fara credinta. Ateu poa' sa fie si un musulman, intelegi? Nu scrie niciunde ca esti sau nu ateu, tu iei decizia. big grin

| robroy a răspuns (pentru valentingb):

Nu conteaza ce sunt, dar eu cred in Dumnezeu, m-a ajutat mult, ce nu ai inteles, ca toti sunt la fel, am vazut fete neoprotestante care sunt fete "smerite", de baieti ce sa zic..nu mai zic big grin, dar nah asta e, fiecare cum crede

| valentingb a răspuns (pentru alexandruth):

Multumesc ca mi-ai explicat, chiar nu stiam ce inseamna cuvantul asta.Mai trebuie sa tec pe la scoala. Am inteles. laughing laughing Vai de mine, ma dor obrajii de ras.

| alexandruth a răspuns (pentru valentingb):

Ai spus ca te-ai blocat la mijloc. Ti-am explicat ca sunt crestin din nastere dar am ales sa fiu ateu si ti-am explicat, dar daca tu esti asa de nesimtit si ceri raspunsuri doar sa razi de ele, mersi... Mai bine nu imi raceam degetele.

| robroy a răspuns (pentru alexandruth):

Ramai asa ca esti bine, tu trebuie doar sa crezi in Dumnezeu, ....si in ortodoxie, catolicism si in celelalte culte sunt uscaturi, vorba aia, padure fara uscaturi nu se poate

| alexandruth a răspuns (pentru robroy):

Am zis ca sunt ateu, daca nu vezi bine. laughing

| Swordsman a răspuns:

Religia ortodoxa se bazeaza pe multe practici care nu ai nici o treaba cu crestinismul. Despre regulile baptistilor nu stiu prea multe. Nu e religia neoprotestanta, sunt religiile neoprotestante, chestia asta e o categorie in care sunt incluse toate bisericile fondate de pe la 1840 incoace.

| robroy a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa fie doar o singura religie, iar cei care au dorit sa faca alte biserici ca si catolica ortodoxa si cele neoprotestante ar fi trebuit sa faca schimbare in religia respectiva, nu sa se imparta in atatea religii si culte, ca doar toti suntem la fel.

| Anonim explică (pentru robroy):

De fapt cred ca totul se bazeaza pe interpretarea bibliei. Si de aici a pornit totul.

| robroy a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce sa zic, da.
ca asa a ajuns sa fie o gramada de culte si secte.