Dacă dai în paranoia, nu-i problemă, doar să nu rămâi in ea.
Metoda Coue. De 25 de ori dimineața la prânz și seara.
Curaj și încredere în mine. Să repeți.
Pai scapi vazand ce poti! Cu fapte. Si daca vezi ca poti aia si ailalta, automat o sa urce increderea in tine.
Insa pentru asta trebuie sa incerci sa faci chestii, nu sa nu incerci doar gandind dinainte ca nu vei putea.
Asta trebuie sa invingi tu. Sa elimini gandirea asta "aa nu fac aia ca nu sunt in stare".
De unde stii tu ca nu esti in stare?! Pana nu incerci.
Dupa ce incerci n chestii si vezi ca-ti ies, automat se confirma ca poti si dispare neincrederea aia.
Deci trebuie rupt cercul asta negru.
"Nu sunt in stare, deci nu ma bag ca oricum as da gres, insa nu am realizari (ca daca nu te bagi, nu ai cum reusi ceva), deci e normal sa nu am incredere in mine daca nu am realizat nimic".
Esti un om capabil precis, baga-te la orice si vezi.
Chiar daca nu-ti iese tot, e normal, nici atunci nu trebuie sa-ti pierzi increderea. Dar iti vor iesi multe.
Deci lipsa de incredere se alimenteaza cu "benzina" ca nu te bagi ca si asa ai da gres si deci nu are sens, iar asta asigura lipsa realizarilor care intretine existenta lipsei de incredere. Tu trebuie sa tai teava cu benzina.
Ești la liceu? Trebuie să aveți un psiholog în școală. La început, ședințele par aiurea.
Ai 2 variante, totuși:
a). psihologul
b). viața, momentele neplăcute la care o să fi supus, o să te oblige să iei atitudine. În funcție de cât de mult ai fost afectat, așa o să fie și atitudinea ta.
Tu alegi cum vrei să prinzi încredere în tine.
Întrebări? Îți răspund la orice.
Nu îți permiți câteva ședințe la un cabinet privat? Atunci avem altă variantă.
Încearcă singur să faci ceea ce ți cel mai frică. Trebuie să înțelegi că, primele încercări, o să te faci de cacao rău rău, o să fie grav în mintea ta. După 5-6-7-10 nereușite și momente jenante, o să vine și momente bune. Și când ai parte de ceva bun, parcă te liniștești și ușor-ușor prinzi încredere.
Dar fii atent, până la încrederea aia maximă pe care o vrei tu, trebuie și, chiar o să te faci de râs, des. De ce? Pentru că e nevoie de exercițiu mult.
Și încă ceva: NU mai zi, niciodată, că la anii mei nu mi se pare normal să fiu așa. NIMIC nu poate fi normal, toate-s cu defecte, doar că nu știi tu, ai aflat acum.
Poate te ajută!
https://www.youtube.com/watch?v=oD-B7AG922w
La orice, socializare, munca etc
Eu îți recomand să asculți Hip Hop pe bune chiar ajută și eu eram intr-o situație exact ca a ta si fără să îmi dau seama Hip Hopul ma scăpat de această problemă in proporție de 60%-70%.E de fapt dovedit științific că muzica are un impact puternic asupra psihicului uman deci muzica Hip Hop sigur te va ajuta. Poate că mă vei lua peste picior dar eu zic sa încerci macar 2-3 luni și dacă merge e bine dacă nu, nu.
Eu ti-as recomanda muzica Hip Hop. Crede-mă că eu am ascultat acest gen și această problemă de care suferi și tu sa ameliorat semnificativ și eu eram cam la fel ca tine și ascultând acest gen de muzica (hip hop) 60%-70% din problemă s-a rezolvat. Poate o să mă crezi nebun dar eu zic să încerci măcar 2-3 luni și dacă merge bine dacă nu, nu.
Încearcă terapie prin meditație, am văzut că la mulți funcționează chestia asta.
Poți să cauți un profesionist sau pur și simplu să te uiti la Videoclipuri de pe YouTube de genul acesta.
Te vei simți după, mult mai relaxat și îți v-a da o stare de bine.
Neagracaceara întreabă: