Buna![]()
In momentul care sunt suparata/nu am chef etc..nu sunt vorbareata, iar cei care ma cunosc, stiu ca am ceva pe suflet si nu doresc sa vorbesc, iar cei cu care sunt in conflict, isi dau seama din tonul meu ca inca nu sunt dispusa sa ingropam conflictul.
Nu cred ca ar fi o nenorocire sa ii zici cuiva ca nu ai chef de conversatie.
O zi frumoasa sa ai![]()
Uneori si tacera spune ceva, ai dreptate!
Eu ziceam daca cineva te roaga sa o ajuti intr-o anumita problema, dar nu ai chef!
Scuza?
"Mai tarziu" sau "nu pot acum" sau, foarte clar "eu asa ceva, nu fac"!
Tin la linistea mea si mi-o apar, sa refuzi nu e neaparat o jignire!
Sper sa nu te folosesti prea des de ele...sau macar le folosesti pe rand, in functie de posibilitati.
Nu,Angy,nu ma folosesc cam deloc de ele, pentru simplul motiv ca am reusit sa-mi aranjez viata in asa fel incat sa fac numai ce-mi place.
Pot exista si momente de genul descris de tine, dar sunt atat de rare incat trec neobservate.
Nu trebuie sa folosesc nici o scuze pentru ca eu nu fac lucruri care nu-mi fac placere.
Fără scuze, spun direct, am tot dreptul să fac asta pentru că e vorba de propria persoană.
Corect,dar sa zicem ca te suna cea mai buna prietena pentru o problema de,, viata si de moarte'.Dar fix in acele moment ai discutie cu mama ta ca intre,, fete''.Ce faci?
Corect! Iar daca ti-i prietena va intelege!
„Putem discuta mai târziu, te rog? M-ai prins într-un moment foarte prost, ne-am sincronizat nepotrivit. Încearcă să îmi scrii un mesaj cu problema și încerc să te ajut cât de repede îmi permit".
Amân, de ce să mă scuz?
Inainte foloseam scuze dar acum nu, ignor total, m-am molipsit de aceasta nesimtire de la unii cunoscui chiar aici pe TPU, nu nominalizez, imediat cum imi citeste raspunsul la postarea ta isi da seama
Ignori,in loc de scuze? Insemna ca ai fost dezamagit rau! Eu vorbeam de viata reala pentru ca nu stii niciodata ce se ascunde in spatele monitorului 1
Mereu te pripesti in a da raspunsuri si nu e bine, mai citeste odata raspunsul meu sa vedem ce intelegi
Sunt mai grea de cap! Fa-ma sa inteleg!
Asta cu,, am de invatat'' m-ai dat gata. Daca elevii ar si aplic-o am avea genii
Sa spui adevarul e cel mai bine dar daca nu sa dai un raspuns inexact, nici nu nici da, dar daca persoana care iti cere sa faci ceva chiar depinde de lucrul ala si tu refuzi s-ar putea data viitoare cand ii ceri ajutorul nici sa nu te mai cunoasca, si da funda
Sa refuzi din prima e mai usor, spune ca nu vrei, dar daca tu chiar nu vrei, spune ca nu poti, gandeste-te la un motiv bun.
Nu folosesc nici o scuza cand este vorba despre a face un lucru care nu imi creaza absolut nici o placere. Daca cineva ma pune sa mananc pietre, nu cred ca am nevoie de o scuza ca sa imi dau seama ca am de-a face cu un cretin.
Nu am timp,nu pot,ma tarziu,maine, am alta treaba, am de facut o tema, sunt obosita, altadata.
De la o varsta nu-ti mai trebuiesc "scuze", spui clar ca nu poti face lucrul respectiv ca nu-ti place, nu trebuie sa faci ceva ce nu poti doar pentru a multumi pe cineva...
Poate...dar uneori felul tau de fi nu te lasa sa refuzi in mod direct pe cineva!
Pai am trei variante:
Mi-e somn.
Plec in Excursie cu scoala acum nu pot, pa.
Nu.
Ugh... o.O Pai :
"Scuze, nu prea pot sa vorbesc acum cu tine! Lasa-mi mesaj. "
" Am putina treaba, vorbim mai tarziu?"
" Nu prea am chef de... ( completezi, lol ), du-te tu distreaza-te si ne planificam noi altceva pentru alta zi, ok?"
Spun direct lucrurilor pe nume. Oamenii te vor intelege si vor stii ca tot o sa-l faci la un moment dat
Ar trebui sa o spui pe ocolite ca nu vrei sau spui ceva de genul că ți-e rău și vrei să te culci.Va merge pe moment, dar după...
anonim_4396 întreabă: