| homosapiens a întrebat:

Cum iti pui ordine in viata si cum scapi de obiceiurile care iti fac rau?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Asta este un proces de auto cunoastere in primul rand
http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......important/

http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/2019/08/30/autocunoastere/

daca o sa citesti cu atentie ceea ce scrie acolo si o sa faci ceva in privinta asta se va intampla ceva, daca esti ca 99% din persoane o sa presisti in acelasi zona de confort, practic aceste asa zis obiceiuri rele sunt zona ta de confort care o iubesti la maxim

4 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Renuntand la acele obiceiuri si facand altceva ce e benefic pentru tine.

| BogdanM275 a răspuns:

În primul rand renunța, la acele obiceuri încearca sa fi mult mai sociabil si gaseșteți noi activitati care sa te faca sa uiți complet de vechile obiceiuri.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se începe cu o motivație. Dacă nu ai motiv, nu vei reuși. Motivul rezultă din valorile tale, ce preferi, ce vrei de la viață. Dacă te identifici cu valorile tale, atunci vei reuși. Personalitatea umană și identitatea individuală și conștiința acestei identități sunt doar în teorie un tot unitar. Astfel, ai un certificat de naștere și un buletin, și o imagine a ta despre tine și acestea par a fi ceva solid, concret, bătut în cuie, clar și limpede pentru tine însuți, de dimineața până seara, de luni până vineri, din ianiarie până în decembrie. Realitatea este un amestec, un talmeș balmeș mai mare sau mai mic, care fluctuează continuu. Parțial devii treptat conștient de aceasta, pe măsură ce câștigi mai multă experiență. Și atunci intervine momentul de luciditate și de dorință de schimbare, acela în care ești acum de exemplu. Constat că am obiceiuri rele, dăunătoare, în raport cu cine? În raport cu ce? Cu idealul meu de viață. Exemplu, să mă las de fumat. De ce? Cheltui bani ( ideal economic) pierd sănătatea ( ideal, viață mai lungă, longevitate). Longevitate ca să fac ce?
Îmi place viața. să mă bucur de viață, plus ideal de socializare, familial ( să îmi văd nepoții mari, etc). Aceste idealuri pot să fie mai vagi sau pot să fie vii, active în orice moment. Dar din cauza fluctuației identității, care este legată de atenție, uităm. Acum doresc, iar peste 5 minute nu îmi mai pasă ( atitudinea, de ce să mă strădui așa de tare să îmi grijesc sănătatea, căci viitorul este foarte nesigur). Atenția, concentrarea continuă pe ideal este dificilă, necesită multă energie nervoasă. Atenția, focusarea este baza oricărui succes de durată. Astfel ca să reușesc să schimb comportamentul trebuie să găsesc acea valoare a vieții mele în care să cred cu tărie. iar această credință să devină rutină. Asiatici, spun așa. Vei reuși să bagi săgeata în mijlocul țintei, dacă te identifici tu însuți cu săgeata și cu țința în acelaș timp. Acest proces de identificare cu valoarea ta, trebuie să devină constant și automat, ca respirația. După ce reușești asta, apoi schimbarea obiceiului prost devine ușoară.
Altfel, începi de zeci de ori, eșuezi de zeci de ori, dai vina pe alții ( pe fabricanții sau vânzătorii de țigări, de exemplu), sau pe tine însuși ( nu am voință). Așa că, primul lucru înainte de orice altceva, este, ce vrei. Și să ajungi să fii conștient de ceea ce vrei, tot timpul. Să dau un exemplu, Musulmanii, aceia pe care mass media ne-a învățat mai nou să îi identificăm cu teroriștii. Dacă sunt religioși și își respectă religia, se roagă de 5( cinci) ori pe zi, dar nu oricum, ci la ore speciale, cu un ritiual foarte strict, câte o jumătate de oră. Asta îi întărește în credința lor. Pune în locul credinței lor, idealul tău cel mai înalt și concentrează-te cu meditație, studiu, concentrare, analiză, prognoză, zilnic, de mai multe ori, în mod organizat asupra idealului tău, ca un islamist. Doar atunci vei ajunge să depășești fluctuațiile de stare de spirit, de conștiință inerente oricărui om. Dacă pui asta la baza comportamentului tău, doar atunci vei reuși să schimbi obiceiurile rele cu altele bune, să transformi lanțurile în bijuterii-podoabă.
Aceasta să fie strategia.
Apoi urmează tactica, execuția.
Și aici sunt mai multe tehnici.
Una din ele este metoda micilor pași.
Alta a marilor campanii.
Dar acesta este alt subiect de discuție.

| oglindasultanului a răspuns:

Faci ordinea care te impeidica din obicei.

Întrebări similare