Daca persoana nu-mi e cineva drag ci doar un strain, il las, e mai nebun cine se pune cu nebunul si printre noi sunt o multime cu chipuri placute, daca persoana face parte din viata mea, atunci stau si ascult pentru ca uneori astfel de discutii sunt dureroase si se degenereaza...concluzia e si mai dureroasa!
Daca partenerul de discutie ar trece la jigniri fara motiv probabil m-ar soca si as face si eu la fel, de asemenea as putea si sa incep sa rad pentru ca mi-ar da un sentiment de gluma! Oricum ma enervez destul de repede, dar in multe cazuri nu-i mai raspund pur si simplu, iar daca ar continua si totusi as vedea ca nu se opreste, iar eu chiar as dori sa continui conversatia ( tinand cont de mesaj privat ) as scrie cu litere mari sa inceteze, daca nu reusesc pur si simplu as contacta aceea persoana intr-o alta zi!
Ma opresc din ''dialogul surzilor'' si pe urma tip mai tare ( cat sa-l acopar) si ii spun sa se linisteasca, daca nu, ori persoana respectiva pleaca ori eu.
Multumesc, e o varianta si asta. Eu nu prea tip, deci o sa incerc fara tipete.
Si daca partenerul de discutie e un client, un vecin, un coleg de serviciu, un functionar. Divortezi de sotie/sot fiindca te-ai certat cu altcineva?
Nu ai specificat cu cine te ai certat, am dedus ca e partenerul de viata, dar mie mi se pare ca e si mai usor, cu atat mai usor sa eviti pe cineva cu care nu ai absolut nici o implicare emotionala, legala etc
Am specificat clar "partenerul de discutie", adica orice persoana cu care discuti. NU era vorba despre o cearta anume, e o intrebare generala, despre ce faci intr-o situatie.
Spune-mi, cum poti sa eviti pe cineva cu care esti obligat, intr-un anumit context sa discuti, dar care te jigneste si fiindca stie ca esti obligat sa discuti cu el. Uite, eu am pus intrebarea dupa ce unul din cei cu care discut la serviciu a recurs la jigniri (initial mai voalate si apoi mai directe) si nu aveam absolut nici o posibilitate sa-l dau afara (am un contract foarte ferm care ma obliga sa ii rezolv problema).
Pe viitor ar fi bine sa specifici lucrurile acestea,pentru ca altfel lasi omul sa ghiceasca in ce situatie te aflii, in ce context, etc.Nu stiu ce raspuns speri sa gasesti pe TPU, te sfatuiesc sa apelezi la persoane specializate in psihologie, comunicare, eventual un psiholog te poate ajuta cum sa te descurci cu astfel de caractere
Eu cred ca intrebarea era destul de clara, dovada ca a fost inteleasa perfect de multi inaintea ta. Cred doar ca tie ti-a scapat ceva la citit.
Nu sper sa gasesc un raspuns de psiholog, ci am sperat (si am si gasit) raspunsul oamenilor normali si obisnuiti, cum fac altii ca sa invat din experienta si intelepciunea lor. Nu am nevoie de psiholog, e doar un pic frustrant, in general ma descurc foarte bine si situatiile descrise sunt foarte rare (sunt genul amabil si copilaros si lumea simte nevoia sa fie foarte amabila cu mine)
Sincer, daca cineva ma jigneste incep si eu sa il jignesc, nu ma pot abtine. Desi corect ar fi sa nu ne punem la mintea tuturora.
Daca eu sunt jifnita si mi se da tipete reactionez:
1. il las sa tipe si sa jigneasca cat vrea ca nu imi cam pasa,
2.nu un raspund cu un tipat sau alt ceva,
etc.
Daca o persoana vorbeste cu tine si la un moment dat isi pierde cumpatul asta nu inseamna ca nu mai are argumente...se poate ca tu sa fi greu/grea de cap si sa nu accepti adevarul oricat ti-ar zice el ca e cum zice. Dar se poate si cum ai zis tu...(sa epuizeze argumentele, sa nu gaseasca altele, sa nu recunoasca etc bla bla )
Daca partenerul meu de discutie trece la jignire sau tipete, este evident ca am reusit sa-l scot din sarite si nu prea imi vine nici sa rad nici a fiu nepasatoare. As incerca sa-l impac si sa atenuez conflictul chiar cu riscul de a pierde "dreptatea"!
Eu i-as spune sa se calmeze deoarece nu are nici un sens sa se enerveze pentru nimicuri!
Parerea mea este ca omul prin tipete si prin vorbe nu chiar la locul lor ajunge sa se descarce iar dupa intervine "revelatia"si parerile de rau pentru ca s`a mai repede pe o persoana manifestat ca un animal, intr-o societate in care ratiunea inseamna totul
Nu e vorba de persoana ci doar d caracter si de faptul ce e cam asa "incoltit " asa se simte orcine atunci cand asa cum ai spus uh ca nu mai are argumente blabla... asa e fire omului reactioneaza advers cand e acuzat indiferent ca pe nedreptate, dreptate...
Соlorful întreabă:
anonim_4396 întreabă: