| florin_7920 a întrebat:

Dacă nu o să ieşim din criză credeţi că ar fi posibil să ni se intîmple şi nouă ca americanilor în ani "30.

3 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

O sa-ti raspund cu un banc.winking
Cum am putea sa iesim din criza economica? Ar fi suficient daca:
- o zi chinezii n-ar manca
- o zi rusii n-ar bea
- si o zi romanii ar munci. oh go on

| darrio2007 a răspuns:

Cu romanii cam greu.Noi vrem sa avem bani dar fara munca.De acord cu NOname.Imi place bancul.

| stresu a răspuns:

Sa patim ca americanii adica ce? suntem deja un pic cu piciorul in groapa, ce sa mai asteptm in plus?
Nu putem fi ca americanii pentru ca piata noastra bursiera si bancara nu e la acelasi nivel, deci si colapsul e la alt nivel; la ei economia era mult mai necontrolata de stat atunci, deci situatia nu poate fi pusa in paralel. Ar fi bine daca ar fi ca la americanii din perioada primei Recesiuni si uite de ce:
ei l-au avut pe Roosevelt care a facut the New Deal si a integrat statul in sistemul economic, creand locuri de munca si aducand influx de bani pe piata prin proiecte gigantice de-alde Barajul Hoover.
Dar la noi ce politicieni sa ia initiativa ca nu stiu decat sa dea vina unii pe altii si sa ascunda dezastrul sub pres. Si mai zice si basescu (nu pot sa il scriu cu majuscula) ca sunt 22 de milioane de vinovati pentru criza. Nu mai spune!
Am citit in Forbes ca statul are numeroase proprietati foarte scumpe care stau in uitare sa nefolosinta si care ar putea fi vandute scotand astfel ceva bani utili; dar na mai degraba taiem din venituri, compensam medicamentele mai putin etc. Prioritizare din parti!