Știi care consider eu că e marea problemă? „Iubirea". Mor când văd oamenii care suferă la 14 ani din cauza iubirii.
Dap, se pare ca esti mai interesant sa pari mai de nepatruns - daca nu cumva chiar sunt tristi si duc o viata grea, si adultii/parintii lor au o viata tot mai grea, sigur se rasfrange si asupra lor. Mie mi se pare ca si adultii sunt tot mai tristi si mai furiosi pe strada, prin magazine, peste tot, tinerii nu pot fi altfel prea multa vreme daca vad ca mai toti cei din jur sunt asa - ajung sa creada ca asa trebuie sa fie. Nu ti se pare ca parca a ajuns de rusine sa mai razi azi, sa fii vesel si optimist? Adica toata lumea o duce greu si tu, plin de nesimtire, mai ai tupeul sa razi? Cat pe ce sa iei si bataie daca indraznesti sa razi, si mai multe nu
Nu vreau sa tin partea ursului dar de obicei tinerii duc o viata mai grea. Nu stiu la ce varsta te referi exact, dar cam toti studentii (mai putin 5-10%) nu aveau acces la altceva decat la mancare, stateau in camine aglomerate. Si acum e cam la fel, doar ca acum sunt mai putine locuri in camine (dar caminele sunt mai scumpe), dar studentii se chinuie sa gaseasca un apartament impartit. Asta o stiu atat pentru tineri si studenti in Iasi si din Bucuresti.
Mai mult, cred ca societatea insasi e modificata spre a fi capitalista ce intre altele nu aduce o idee de apartenenta. De aceea cred ca poti gasi grupuri de tineri ce nu-s distanti doar sa fie interesati de acelasi domeniu.
Voi zice cazul meu (desi nu e reprezentativ) dar la peste 25 de ani multi tineri si-au gasit cat de cat ordine in viata si n-au mari probleme: au un serviciu, nu beau pe sparte si nu fumeaza pe sparte. Dar mai toti ce ii stiu n-au avut o viata buna inainte (subsemnatul inclus). Nu ma plang, dar doar constat.
Acum (desi la 30+ ani sunt tinerel
) sigur n-am mari probleme, nu e ca n-am probleme, doar ca nu sunt mari, iar daca ele sunt, nu-s legate cu faptul ca nu-s acceptat in societatea in care sunt, sau daca as fi invitat la o bere sa ma gandesc ca daca ies n-am sa am ce manca pentru 3-4 zile.
Nu stiu, poate nu la asta te referi la intrebarea ta, si poate e doar o diferenta de jumatate de generatie (adica tu la 30 de ani sa zicem cu serviciu nu vezi problemele cuiva ce poate nu are serviciu si are doar 20 de ani, si desi poate intelegi problemele lor si nu te plangi azi de probleme, poate doar faptul ca ei se plang mai mult ca tine pare mai accentuat).
Poate mai detaliezi. Te referi doar la emo?
Nu doar la emo, e bun exemplul tău.
N-am vrut să spun nimic de adulți, ei oricum au dus o viață grea înainte.Dar acum tinerii și adolescenții au aproape ce vor, însă tot triști rămăn.
Vroiam să mai spun și de cei care se dau distanți și reci pentru a crea o impresie altor persoane; de asemenea, un semn mare de întrebare și un fapt bun de pus la categoria Penibilitate.
Pasăre proastă. Ai scris „răndul" tinerilor.
Uite, tocmai am fost rece și trist aruncându-ți o insultă dintr-un mic detaliu.
E cool să fii pasăre oricum. Și eu sunt una. Mda, cât de ironic, cum să nu fie păsările distante față de pământ, deci și față de oameni? ![]()
Și tot răspunsul l-am întocmit special ca să par cool.
Dar chiar nu știu cum să par și misterios și că duc o viață grea. Chiar trebuie să știe cineva prea multe pe Internet?
Cu totii purtam o masca.nu vrem sa ne aratam slabiciunile nu vrem sa fim cititi.eu cel putin asta cred