| Ion1989 a întrebat:

De ce unii oameni nu sunt suparati deloc pe nimic? Unii oameni chiar si copii nu sunt suparati chiar deloc daca le mor parintii sau frati, rude, bunici, pur si simplu nu ii intereseaza, nu plang deloc ba dimpotriva se rad, isi traiesc viata cum si-o traiau de obicei, nu se supara pe nimic, nici la jigniri nu se supara, daca il faci prost pe unu doar 2 minute este suparat si dupa uita, ii trece se rade iar, asa si cu rudele, unii sunt suparati doar o luna, doua, trei si dupa le trece, uita, isi traiesc viata ca si cum nu s-a intamplat nimic, dar in urma cu multi ani oamenii nu erau asa, plangeau si un an, doi, dupa un mort, si la jigniri erau suparati ani de zile, tineau minte vorbele, nu mai vorbeau cu tine, uneori nu prea imi place viata care este acum, imi placea mai mult cum era acum 10-15 ani

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru că caută soluții la problemele lor nu se văicăresc toată ziua

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i adevarat!
Nu trebuie sa urli de durere sa te stie satul, chiar daca esti suparat, fiindca nu toti oameniis e exteriorizeaza facand galagie, unii prefera sa sufere in tacere, ceea ce este mult mai grav, fiindca risca sa faca un atac cerebral si sa moara.

Binineteles ca-ti place viata cum era cand erai copil mic, acum 15 ani, dara cum esti adult si ai alte oprtunatati in viata, alte sanse sa traiesti si sa fii fericit, sa-ti castigi exietenta prin munca cinstita, sa-ti faci o prietena sau prieteni samd.

| Ion1989 explică (pentru Violleta2022):

Dar atunci cum se face ca rad, sunt fericiti? Ca si cum nu s-a intamplat nimic

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ion1989):

Totul este de fatada, ca sa nu arate cat sufera, cat sunt de necajiti sau afectati.
Asta fac si cei cu depresii severe, chiar rad tare si zgomotos, iesind in evidenta un ras fortat, total deplasat.
Phihologii si psihiatrii spun ca depresia severa duce la sinucidere, desi oamneii inteligenti o mascheaza cu un umor iesit din comun, pretinzand ca nu sufera si nu au probleme psihice.
Uite un exemplu aici:
Vestitul comediant Robin Williams avea probleme de sanatate serioase dar si o depresie extrem de severa, el in schimb se prezenta lumii ca un om vesel, razand in toate imprejurarile desi in realitate suferea iar creierul lui urla de suferinta, de aceea a ales in final sa-si puna capat zilelor prin sinucidere.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Robin_Williams

Dar mai demult oamenii nu erau asa, inainte erau suparati, vedeai si pe fetele lor

Inainte nu existau depresii fiindca oamenii nu aveau timp sa leneveasca si sa piarda timpul inutil pe telefon sau computer ci zilele, fara sa iasa din casa, fara sa interactioneze cu altii, nici nu existau depresii si atat de multe boli psihice, ca mergau la munca, ieseau din casa zilnic, faceau treaba, alergau sa-si castige existenta.
Ce sti tu de "inainte"?
Mai nimic, fiindca nu ai varsta avansata, ca sa intelegi cum era inainte.
Inainte oamenii erau mai simpli, mai fericiti, isi aratau sentimentele pe fata fiindca nu stiau sa se prefaca, viata fiind simpla, trairile intense, bucuriile mici dar reale.

Vrei sa zici ca oamenii din ziua de azi doar se prefac ca nu sunt afectati de nimic si de fapt toate durerile si suferintele le tin in ei ascunse? Nici in public nu vorbesc absolut nimic, nici prin curte, nicaeri si doar se prefac ca rad doar ca nu sa para afectati? Dar de unde au invatat asa ceva? Sa se prefaca?

Tu nu te prefaci?
De ce nu te duci la munca?

| gabicoo a răspuns:

Pentru că sunt roboți extratereștri.

| StoicAnalysis a răspuns:

Am evoluat. lumea e pe repede inainte. Si nu mai ai timp de jelit. Sincer, in cazul meu, acum daca mi-ar muri mama. As jeli maxim 2 saptamani. Pentru ca doar atat imi permit. Am facultate, loc de munca, prietena, viata sociala, facturi de platit, etc. Nu am timp sa bocesc. Maxim daca momentul este mai greu de cat imi pot imagina, ma duc la un psihoterapeut.

| EchoOfLogic a răspuns:

Pentru că ei se focusează pe soluții și nu pe probleme.

| Maria1609 a răspuns:

Sunt antisociali si narcisisti

| caalcen a răspuns:

Daca nu plang nu inseamna ca nu sunt suparati.