anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dragii mei, voi ce ați face dacă cei din jur v-ar subestima abilitățile, nu v-ar lua în serios și ar țese intrigi la adresa voastră?

Răspuns Câştigător
| ILoveBlackCats a răspuns:

Le-as demonstra ca se inseala. Oricum, in general, nu ma interesează neaparat de ce cred ceilalti, atata timp cat eu stiu de ce sunt eu însumi in stare

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Depinde la ce "abilitati" ne referim, in opinia mea este un termen general, pornesc de la definitia lui conform Dex-ului "abilitate=Calitatea de a fi abil; caracter abil; capacitate de a face totul cu ușurință și iscusință " DAR ca si sinonime are : destoinicie, dibăcie, iscusință, măiestrie, pricepere, îndemânare!
cu alte cuvinte este un termen care poate face referire la o sumedenie de situatii!

daca ne-am referi prin abilitate in acceptiunea de a fi inteligent (sau haide sa o enuntam in acest caz astfel!), atunci poti demonta acest mit in momentul cand confrunti pe cineva care se indoieste de tine, prin simpla comunicare cu acea persoana, raportat la un subiect dat.
iar la modul general, ori este inteligent ori nu esti!
in realitate nu mi s-a intamplat sa se indoiasca cineva de mine referitor la inteligenta mea modestawinking, pe TPU de foarte multe ori mi se intampla, culmea este ca cei si cele care o fac sunt tocmai acele persoane care au o gandire slaba si insuficienta pregatire intectuala. iar cei care sunt mai inteligenti ca mine, nu au motive de a se indoi de mine, pentru simplul fapt ca nu au de ce si mai adaug faptul ca omul inteligent nu trebuie sa fie nici arogant si nici lipsit de maniere! vanitatea este o trasatura a omului slab in cunoastere!

in ceea ce priveste maiestria, cunoasterea, priceperea intr-un domeniu bine definit, la servici, mai ales in domeniile care implica o atentie deosebita, o pricepere inalta, atunci fiindca "abilitatea" vine la pachet si cu experienta, unii fara talent te pot intrece prin experienta, si da, in multe domenii faptul ca esti priceput poate fi totusi pus la indoiala de cineva cu mult mai multa experienta! fie ca vorbim de vopsitori auto sau industriali pana la creatorii de navete spatiale, oricand cineva cu mai multa experienta ca tine te poate "subestima", pentru ca acolo totul este mai evident decat la modul de a purta o discutie si a ne da cocosi unii mai intelecti ca altii, acolo e vorba de ce stii sa faci si ce anume iti iese de pe urma muncii tale! daca ai gresit ceva totul fiind vizibil are repercursiuni si poti fi si imediat aratat cu degetul dar si facut de ras...si nu te mai poti scuza!

| NLS a răspuns:

Nu caut sa demonstrez nimanui nimic,
ma concentrez pe ce vreau eu sa realizez si pace buna.

Viata e prea scurta pentru a trai si a tine cont de ce vor altii, de ceea ce vorbesc despre noi, si toate rahaturile acestea.

Pe de alta parte, fara a dori sa demonstrezi ceva cuiva, ai posibilitatea sa inveti si sa te perfectionezi pe tot parcursul vietii.
Doar sa vrei, si sa aloci timp pentru asta.

Profesorul de matematica al tatalui meu a fost de 3 ori corigent la aceasta materie in generala.
Apoi a ajuns unul dintre cei mai buni profesori de matematica din zona.
Si exista si exemple mai mari de atat, dar ramane sa le descoperi singura.

| Lupică27 a răspuns (pentru NLS):

Ce bine ai zis, sa mor!

| Lupică27 a răspuns:

Asta am patit mereu, de aia sunt singuratic si nu accept oameni in jurul meu, daca gasesc oameni de calitate ii tin in preajma mea daca nu, lone wolf.
Asta e singura solutie, problema e ca e foarte greu singur in societate sa te descurci fara relatii, conexiuni, prieteni, etc.

| OneReason a răspuns:

Într-o astfel de situație, mi-aș dedica mai întâi un moment pentru a reflecta asupra propriilor puteri și capacități. Apoi, aș căuta sprijin de la prieteni de încredere sau membri ai familiei care cred în mine. În continuare, aș încerca să abordez problema direct cu cei care se îndoiesc de mine, exprimând modul în care acțiunile lor mă afectează. Aș rămâne concentrat pe obiectivele și aspirațiile mele, folosindu-le ca ghid pentru a merge mai departe. În interacțiunile mele, aș menține profesionalismul și aș răspunde negativității cu grație. În plus, m-aș înconjura cu influențe pozitive și m-aș angaja în activități de îngrijire de sine pentru a-mi menține bunăstarea. În cele din urmă, mi-aș evalua cu atenție opțiunile, luând în considerare dacă sunt necesare schimbări pentru creșterea și fericirea mea.