| lola a întrebat:

E adevarat ca imaginea mosului, cu haine rosii si barba alba, a fost creata de Coca-Cola?

Răspuns Câştigător
8 răspunsuri:
| Maraaa a răspuns:

Xistă unii oameni care consideră că imaginea lui Moş Crăciun, cu barbă şi haine roşii, nu vine din tradiţiile spirituale şi din folclor, ci este reprezentarea reclamelor de început ale companiei Coca-Cola. Hainele alb şi roşii ale Moşului, asemănătoare cu cele două culori ale lui Coca-Cola, alb şi roşu, ar fi aşa dintr-un singur motiv: Moş Crăciun lucrează la Atlanta (sediul companiei Coca-Cola), şi nu la Polul Nord.
Totuşi, ca oameni, noi preferăm să avem parte de răspunsuri clare: dorim să aflăm detalii despre originea şi timpul apariţiei acestui personaj, Moş Crăciun. Aşa cum spuneam şi la începutul acestui articol, există unii conspiraţionişti care cred că actualul Moş Crăciun este doar o creaţie a companiei Coca-Cola, care a dorit să-şi promoveze o versiune de moş în culorile corporaţiei, alb şi roşu.
E adevărat faptul că la începutul anilor ’30, atunci când compania Coca-Cola căuta o modalitate prin care să-şi mărească vânzările în timpul iernii (atunci când vânzările erau foarte proaste), a avut inspiraţia să angajeze un desenator talentat de reclame, pe nume Haddon Sundblom. Acesta a creat o serie de reclame memorabile cu Moş Crăciun, prin care asocia Coca-Cola cu Moşul.

| Floreenofficial a răspuns:

Http://www.google.ro/......tp?/search
E posibil! Oricum am auzit ca a inceput totul din SUA! Bafta! :*

| anaisu a răspuns:

Da este adevarat acum nustu cati ani cei de la coca cola au imbracat un batranel cu haine de mos craciun sa-si faca reclama

| Razvan1807138078340 a răspuns:

Acuma lumea se gandeste la mos craciun, nu se mai gandeste la Iisus.
Imi pare rau ca acum aud pe strada doar de mosu nu de Iisus.Normal el s-a nascut nu mosu.

| pwp a răspuns:

Da! e adevarat! rosu si alb=culorile coca-coala!

| doar.pt.voi. a răspuns:

Buna.
Sa sti ca intrebarea ta m-a pus pe ganduri.
E posibil...deoarece arata reclame de Craciun cu Coca-Cola...Mos Craciun, alea, alea.
Eu cred ca da. A fost creata de Coca-Cola.

O seara placutahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, eu asa am citit [undeva tongue] ca mai demult firmele sau companiile care vroiau sa utilizeze imaginea lui trebuiau sa ceara autorizatii { si nu mai stiu ce chatterbox} ca sa afiseze undeva sau ca sa foloseasca imaginea Mosului. :X

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da egzista
mosuuu
:@