| machupicchu a întrebat:

Este bine sa iei anticonceptionale?
Este bine pentru medicii care prescriu aceste medicamente, dintre care, unii numai asta fac.
Este bine pentru firmele care le produc si pentru cele care le vand.
Este bine pentru alti medici, care va vor trata, daca faceti unul din cele peste 100 de efecte secundare ale acestor medicamente, anticonceptionalele.
Aceste medicamente sunt hormoni, deci o categorie de medicamente care au efecte secundare mai numeroase decat medicamentele obisnuite(ganditi-va la spotivii de performanta, carora le sunt interzise tratamentele cu hormoni, si care sunt, sigur, persoane sanatoase).
Se scrie in prospecte ca, efectele secundare apar numai la anumite persoane, dar nimeni nu-ti poate garanta ca acea persoana nu esti chiar tu.
Nu se scrie despre cazuri cu diferite forme de CANCER INOPERABIL in urma anticonceptionalelor, cazuri de femei cu obezitate extrema, cu accidente vasculare cerebrale, etc.
Ca efect secundar "favorabil" este si scaderea sangerarilor menstruale dar, aceasta scadere se datoreaza tocmai tulburarii echilibrului normal hormonal al organismului.
Se scrie ca nu ingrasa... atunci de ce sunt interzise, in alte tari, persoanelor care depasesc o anumita greutate.
Mai aveti in vedere faptul ca: aceste medicamente le luati zilnic si pe perioade f.indelungate de timp... luni, ani, deci efectele secundare sunt prezente pe toata aceasta durata si unele inca 10 ani de la intreruperea administrarii acestora(indiferent de perioada de o luna, sau ani de utilizare).
Se stie de multe decenii ca utilizarea anticonceptionalelor creste riscul aparitiei CANCERULUI DE SAN. Chiar dupa intreruperea utilizarii anticonceptionalelor, riscul crescut de a face cancer la san mai persista inca 10 ani.
Se pare ca utilizarea anticonceptionalelor reduce riscul de aparitie a CANCERULUI DE OVAR, precum si cel de CANCER UTERIN, chiar si multi ani dupa ce acestea nu mai sunt utilizate.
Utilizarea acestora timp de cel putin 5 ani, creste riscul de aparitie a CANCERULUI DE COL UTERIN, riscul fiind si mai mare daca utilizarea anticonceptionalelor a inceput inaintea varstei de 20 ani. Acest risc scade dupa intreruperea utilizarii anticonceptionalelor.
Din studiile efectuale, care au luat in calcul riscul de cancer si protectia anticanceroasa a anticonceptionalelor, s-a ajuns la concluzia ca :
GLOBAL, EFECTUL PROCANCEROS ESTE MAI MARE DECAT EFECTUL ANTICANCEROS.
Numeroase studii au concluzionat ca utilizarea anticonceptionalelor creste riscul de a face CANCER HEPATIC(de ficat), chiar si la persoanele care nu au alt factor de risc(alcool, virusuri, alte boli) pentru acest tip de cancer.
Am scris aceste randuri pentru fetele, femeile care utilizeaza aceste medicamente, pentru a fi cat mai constiente de riscurile la care se supun, prin folosirea lor si... am scris numai o parte din cele 100 efecte secundare, din motive de spatiu.
Din cauza celor scrise anterior, am recomandat fetelor sa foloseasca drept masura contraceptiva... "calendarul personal" care cuprinde o perioada de 10-12 zile maxim, in care exista riscul de a ramane gravida.
Aceasta perioada se calculeaza astfel : se incepe numararea zilelor, incepand cu prima zi a ciclului menstrual, iar perioada de 10-12 zile incepe cu ziua a 9-a si se termina cu ziua a 21 inclusiv( a acestei nunerotari). In aceasta perioada nu trebuie sa se faca sex, sau numai protejat(protectie masculina cu prezerv.), in restul zilelor neexistand risc de sarcina.
Va doresc sanatate... si sa aveti grija de aceasta.

Răspuns Câştigător
| julliano a răspuns:

Stiam ca iti macina ficatul... mai mult de atat habar n'aveam, sincer, femeile stiu mai bine happy

5 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Dragul meu
price medicament are contraindicatii... daca insa vrei sa faci sex ori unde, ori cand fara prezervativ cu riscuri minime alta sansa nu ai

| machupicchu explică:

Metoda calendarului poate da rateuri numai in cazul femeilor cu ovulatie dubla, un ovul se formeaza, altul moare... ovulatie permanenta, in restul cazurilor, rateurile pot sa apara numai din cauza celor care gresesc numararea...chiar si cele cu dereglari de ciclu menstrual nu pot avea rateuri. Aceasta metoda este valabila pentru cei care suporta mai putin prezervativul, etc.
Recomandarile mele nu sunt decat pareri, pe care unii, daca vor, le pot lua in seama...

| machupicchu explică:

Metoda calendarului poate da rateuri numai in cazul femeilor cu ovulatie dubla, un ovul se formeaza, altul moare.....ovulatie permanenta, in restul cazurilor, rateurile pot sa apara numai din cauza celor care gresesc numararea.....chiar si cele cu dereglari de ciclu menstrual nu pot avea rateuri. Aceasta metoda este valabila pentru cei care suporta mai putin prezervativul, etc.
Recomandarile mele nu sant decat pareri, pe care unii, daca vor, le pot lua in seama.....

| andreea_7473 a răspuns:

De acord cu tine in ceea ce priveste efectele secundare ale anticonceptionalelor, dar te rog nu mai recomanda fetelor sau femeilor sa foloseasca metoda calendarului. Stii foarte bine ca da rateuri, in special in cazul ciclurilor neregulate (cum e cazul la fetele adolescente care mishuna pe aici). Iar fetele astea sunt atat de stresate incat se apuca si iau pilula de a doua zi ca pe bomboane si ce-au rezolvat? au bagat dintr-o data hormoni in ele cat vreo 2-3 folii de anticonceptionale. Deci vezi sa nu faci mai mult rau decat bine cu sfaturile tale.

Singura metoda de protectie aproape sigura, dupa contraceptionale, este PREZERVATIVUL. Folositi-l, pentru a nu avea probleme si nici griji.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@daniela
ori unde, ori cand
sau
oriunde, oricand?