Adevarul e ca, trebuie sa fii milionar sa iti iei un apartament
Ei, nici chiar așa (la 40-50000 euro găsești - și asta e un sfert de milion), dar cu un salariu "mediu net" e chiar realizabil
Poate tu ai salariu asta?
Aici nu e vorba de nimeni ci doar de salariul mediu net.
Si din moment ce iți pui problema de sa "cumperi un apartament sau doua si sa le dai in chirie" am putea deduce că ești muuuul peste
Nu e cea mai profitabila investitie dar decat sa tii banii la saltea ami degraba faci asta.
Daca ai deja aceste apartamente, e o idee buna. Insa sa le cumperi si sa faci profit din asta, nu prea. Pentru ca sa zicem ca le cumperi cu 100.000 de euro ambele. In medie apartamentele se inchiriaza cu 250 de euro pe luna. Tu intr-un an ai sa castigi din chirii, maxim 6000 de euro in conditii perfecte ( fara luni lipsa si fara renovari ). Tu ca sa iti scoti ceva profit pe ele, trebuie ca in conditii perfecte si fara pauza, sa le inchiriezi pe 20 de ani. S-ar putea ca nici sa nu traiesti 20 de ani, si tu inca sa ramai pe minus.
Apartamentele se inchiriaza si cu 300, 400, 500 de euro, creca tu zici asta din experienta ta, nu? ca nu iesi pe profit si nu stiu ce, eu zic ca iesi, doar nu pui chiria la 250, o pui si tu la 400-500
Gandeste si tu realist. Cati oameni sunt dipusi sa dea 500 de euro pe chirie an de an si cati sunt dispusi sa dea 250? Romania nu e o tara foarte bogata economic. In viata reala nu e ca in jocuri, incat sa ai mereu rezultate predictibile si bune daca faci alegeri bune.
Si chiar si daca ai reusi sa dai chiriile in conditii perfecte cu 500 de euro, tot ai nevoie de cel putin 10 ani ca sa iesi pe profit.
Ai putea dar ai grija cui i le dai sa nu te trezesti cu apartamentele distruse