anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fratilor, cat mai tine isteria asta cu virusul asta?
Pe bune tot aud "stati in casa" Uite ca stam in casa, s-a schimbat ceva?
Va spun eu : Nu s-a schimbat nimic, virusul se raspandeste.
Va fi oare o revolutie? Pentru ca oamenii vor muri de foame, de virus nu vor muri!

13 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Au murit zeci de copii intre 10-20 de ani, sute de adolescenti intre 15-24 de ani, si mii de oameni intre 24-50 de ani, si surpriza nu-i nevoie sa fi batran.

ON: Sunt multe variabile, dar in principiu o criza de genul este caracterizata specific cu niste stagii. Deocamdata suntem in stadiul de raspandire masiva, am luat deja masurile necesare ca sa minimizam raspandirea(altfel acum ar fi fost 100 de mil infectati nu 1 mil), si asteptam stadiul numit "apogeu" unde o sa fie maximul crizei. Dupa asta urmeaza stadiul de revenire, numarul de infectati va scadea lent, masurile autoritatilor vor ramane stricte.

| mgtow a răspuns:

In tarile sarace va fi haos de fel in rest tarile stabile gasesc solutii pentru mentinerea calmului. in GB guvernul plateste salariile si ajutoare sociale la toti care au nevoie (si au acte in regula).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Iti dau dreptate dar uite, sunt alte bolii care creaza decese in masa.
Dar lasand asta deoparte eu nu cred ca va trece. Nu trece cand vrem noi, si nu cred ca trece deoarece omul este vectorul care il raspandeste, asa ca daca unii nu prezinta simptome cum oare nu va mai vi niciodata nimeni sa aiba virusu asta nenorocit si ''inteligent''? poate doar cand se va descoperii acel antidot...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Offf,si ei castiga din asta din pacate ca isi fac audienta si bani.

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cati ani ai? Eu am explicat destul de frumos mai sus.
O data ce ai avut boala nu o vei mai avea. Numarul de infectati scade inevitabil la un numar foarte mic, dupa ultimul stadiu. Nu exista antidot, nu suntem intr-un film.

| anonimg a răspuns:

Cei mai mulți oameni ar alege să moară decât să renunțe la faptele lor rele. De aceea virusul acesta va putea ține până când vom dobândi caractere frumoase.
Covid este pistol cu apă pe lângă răutățile care se fac în lume și la care și noi luăm parte. Nu mi-ar ajunge o viață întreagă să le aștern; pe cele care le-am făcut eu. Că pentru ceilalți mi-ar trebui o vârstă cât a pământului.
Dar noi oamenii am ajuns atât de răi că mai bine murim decât să ne educăm. Noi merităm mai mult. Nu știu dacă vom învăța ceva după ce va trece pandemia. Cred că o să revenim la normal; adică o să continuăm să nu ne spălăm pe mâini nici măcar dupa ce folosim toaleta. Ce să mai vorbim de caracter. Tot răi o să fim; tot zgură.

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Oameni vor flămânzi fiind că nu vor fi destule alimente pentru întreaga populație deoarece acum stăm in casa și nu muncim în adevăratul sens al cuvântului adică fermieri și agricultori, fabricile daca nu produc și nu vând (mâncare )noi nu vom avea de unde să cumpărăm degeaba vom avea bani daca alimentele nu vor fi suficiente pentru întreaga populație

| RoCkKiD a răspuns:

Daca ai petrece timpul cititnd stirile nu intreband aberatii pe TPU viata ar fi mai frumoasa.

Pentru tine in primul rand, ca (poate) ai intelege ce se intampla si pentru noi ca nu ar trebui sa iti citim aburelile.

| TristanTzara a răspuns:

Virusul tot se răspândește, asta e normal. Dar dacă ai fi mai bine informat ai înțelege că scopul distanțării sociale nu e neapărat oprirea răspândirii virusului (o țintă aproape imposibil de atins) ci încetinirea răspândirii, pentru ca niciodată numărul de persoane infectate să fie așa de mare încât să copleșească sistemul medical în așa fel încât doctorii să trebuiască să lase pe cineva să moară. De asemenea încetinirea răspândirii le dă doctorilor timp să dezvolte metode eficiente de tratare sau poate chiar crearea unui vaccin.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai DA, s-a schimbat ca inca nu a explodat numarul de morti la noi. Imaginează-ți cum era sa nu ne izolam eram vai de noi acum pentru ca nu suntem pregatiti sa tinem atatia oameni la terapie intensiva. Avem doar 2500 de paturi in toata Romania! Acum se echipeaza cu paturi etc sali de sport si orice cladire nefolosita mai gasesc pentru ca inca nu s-a intamplat nimic serios ca am stat in casa si am EVITAT dezastrul care va urma, l-am amanat putin. Mai citeste si informeaza-te ca se pare ca NICI NU STII de ce stam in casa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Frank51 Dar U cati ani ai? Poti avea boala asta de cate ori te infectezi, Si te inseli : Sansa ca un om sanatos sa moara este infim, Mor batranii, si aia care sufera de alte boli grave., Exista cazuri de medici, dar astia au avut deaface cu o infectie majora luand in considerare ca erau in contact cu zeci/sute de infectati.
Deci Ce a spus Elkarlos e mai realist : "Va fi oare o revolutie? pentru ca oamenii vor murii de foame, de virus nu vor muri! "
Virusul e periculos pentru cei Inapti de lucru nu pentru cei Apti. Numai ca in ziua de azi datorita medicinii exista milioane de indivizi care exista datorita medimentelor. Fiind doar o povara. Singurul lucru alarmant la aceast virus e sansa de a te infecta...
Rata mortalitatii este de ~5% dar la 7 miliarde asta ar veni vreo ~7 milioane de morti

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sansele ca un om intre 30-50 de ani sa moara sunt de 0.2% asta daca beneficiaza de tratament, altfel sansele sunt maricele 5-10%. La cei batrani sansele cu sau fara tratament sunt de 99%. Eu nu le scot din burta, ci analizez situatia. Este simplu sa tragi o concluzie corecta. O data ce ai avut virusul, sansele sa faci boala iar sunt atat de mici incat sunt neglijabile.

| Inferno a răspuns:

Probabilitatea de a sucomba de la COVID 19 este relativ mica daca ne raportam la alte boli, cum ar fi Ebola sau chiar boli provocate de Coronavirusuri (SARS sau MERS), dar de aproximativ 10 ori mai mare decat la o raceala obisnuita.

Cat de fatala este o boala nu reprezinta insa factorul determinant. Important este numarul de persoane infectate.

Iar COVID 19 este mult mai contagioasa decat Ebola, SARS sau MERS, este mai contagioasa si decat raceala comuna.
Pe langa asta nu exista persoane imune la COVID 19 (exceptand persoanele care au fost infectate), lucru ce accentueaza raspandirea sa si mai mult. COVID 19 este o boala noua, asa ca fenomenul numit "imunitatea turmei", care ne proteja in cazul unei raceli obisnuite, nu mai exista aici.
Cu alte cuvinte, chair daca COVID 19 ar fi avut o rata de reproducere egala cu cea a unei raceali obisnuite (in realitate este mai mare) tot s-ar fi raspandit mai repede.

Daca numarul de persoane infectate este foarte mare, suficient de mare incat sa depaseasca resursele limitate ale sistemului medical, atunci boala va avea consecinte catastrofale. Fatalitatea bolii este cosiderata a fi 3%. Numai ca numarul de persoane care intra in stare critica este undeva la 20%. In absenta tratamentului persoanele aflate in stare critica au sanse mici de recuperare. Fatalitatea bolii va creste mult.
In plus, persoanele care nu sunt infectate cu SARS-COV-2, dar au nevoie de interventie medicala de urgenta, nu vor avea parte de tratament.
Ce se urmareste este reducerea numarului de persoane infectate, dar mai ales "aplatizarea curbei": adica uniformizarea in timp a numarului de persoane care vor fi infectate.