| Al3xandra95 a întrebat:

Https://youtu.be/isbCmIyyzlI?si=GN3moxP2-YxtkYWW

Asta nu e un semn destul de bun că vine Apocalipsa?

Întrebare pentru atei.
Ce alte semne ar mai fi nevoie ca să acceptați că Dumnezeu există și Apocalipsa există?!

6 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Deci, în viziunea ta, un incendiu de vegetație este dovada incontestabilă că Dumnezeu există și că vine Apocalipsa.

Ok, haide să aplicăm "logica" asta și la alte evenimente din istorie:

Erupția Vezuviului care a distrus orașul Pompeii a avut loc în anul 79, când romanii venerau diferiți zei. Și romanii ar fi putut spune, ca și tine, că asta este o dovadă incontestabilă că zeul Jupiter există și că urmează Apocalipsa. Ar fi avut dreptate?

| Al3xandra95 explică (pentru johnnny123):

Păi Zeul Jupiter, nu, dar Dumnezeu da. Și dacă-mi spui acum și de zei, uite-ți și răspunsul. Acel foc de care tu amintești, dar eu nu știu, că nu m-a pasionat istoria, deci te cred pe cuvânt că așa a fost, e clar și de ce au primit focul. Tot din cauza zeilor. happy
Eu mi-am făcut doar datoria de a aminti de Dumnezeu. happy Zice că cel care învață și pe altul de Dumnezeu se mântuiește, iar cel care putea să o facă și nu a făcut-o va arde în infern.
Eu una mi-am făcut datoria, precum Iona. Mai departe, de voi ține ce credeți sau nu. Precum Iona și Ninive.
Eu am oricum propriile bătălii de dus cu propria credință și propriul urcuș spiritual. Deci, de aici înainte, pe mine nu mă mai privește ce faceți cu mesajul meu. Iar să vă bag pe gât ceva, ce voi încă nu sunteți pregătiți spiritual să acceptați, nu se cuvine, că ar fi doar infatuare din partea mea ci nu ceea ce spune Dumnezeu, să-i înveți pe alții de Dumnezeu.
Mânca-va-ar Raiul! (Ăsta e un compliment happy nu o înjurătură.

| johnnny123 a răspuns (pentru Al3xandra95):

Nu trebuie să fii "pasionat de istorie" ca să știi de erupția Vezuviului care a distrus orașul Pompeii. Este una dintre cele mai celebre catastrofe naturale din istorie. Ține de un minim de cultură generală, pe care în mod evident nu-l posezi.

Și dacă nu posezi niciun fel de cunoștințe, atunci chiar crezi că ești în măsură să convingi pe cineva de justețea credințelor tale?

| Al3xandra95 explică (pentru johnnny123):

Păi la Biblie scrie clar că cel sărac în cunoștințe se va mântui. Pentru că uneori tocmai când cunoști prea multe te asemui prea mult cu Dumnezeu sau cel puțin când ai doar o dorință de-ați explica totul prin așa zisa știință. Deci bătrânica de la țară s-a mântuit mai des decât savantul care a descoperit becul și electricitatea. Tocmai pentru că bătrânica nu avea nevoie de lumina asta de noapte ca să creadă în Dumnezeu.
Cât de, cât de multă cultură generală știu eu sau nu, nu cred că te privește pe tine, așa și eu pot să te întreb de Freud sau Piaget ori de stadiile dezvoltării și dacă o să ai măcar bunul simț de a fi sincer/ă să mai și recunoști că nu-i cunoști sau o dai la întors și spui că a fost amicul tău, dar eu știu care-i treaba cu ei, că i-am studiat, și eu pot spune despre tine că nu deții cultură generală.
Cum spuneam, nimeni nu deține adevărul absolut și cu atât mai mult nimeni nu știe toată cultura generală. Plus că, nu cred că cultura generală îmi plătește facturile sau îmi crește copiii și îmi încălzește casa. Adică ce vreau să spun e că, uneori adaptabilitatea și puterea bat cultura generală în viață și chiar tocilarismul ăsta. Sunt oameni cu 5 clase care au averi și oameni cu n cultură generală care încă plătesc rate la bancă pentru 4 m pătrați sau de ce nu, chiar plătesc lunar o chirie și nu au reușit mare lucru.
Deci pot să înțeleg că te aperi în ateismul tău, cum și eu mă apăr, poate da, în credințele mele ortodoxe, că poate atunci când vorbesc prin online sau cu oamenii despre Dumnezeu, pare că încerc să spun un adevăr universal valabil, care nu e așa, cel puțin nu jignesc, dar jignirile nu-și au rostul, zic eu, din partea ta. Mai ales de la cineva care susține că este peste mine la cultură generală. De obicei, oamenii care chiar au cultură generală au și un bun simț, iar acel bun simț se traduce pur și simplu, în orice limbă prin respect față de semeni, indiferent dacă altul e sub el.
Deci eu aici mă voi opri cu conversația, căci nu duce nicăieri.
Oricum eu nu încerc să te conving de contrariul a ce crezi tu, în final, Dumnezeu ne-a dat libertate deplină, să credem și facem ce vrem noi, deci eu una îți respect acest lucru, ție și tuturor. Ceva ce invers nu prea observ însă. Ateii încearcă cu orice preț să-mi spună să nu mai cred, oare de ce?!
Oricum, nici mie nu mi-l poți scoate pe Dumnezeu din suflet. E la fel ca în dragoste, omului îndrăgostit, nu-i poți spune "stop".
Cam așa aș descrie eu credința, ceva ce bate toate cercetările științifice, toată știința și tot Universul.
Deci nu am nevoie de cultură generală, când am credință și uneori credința m-a scos mult mai rapid din situații pe care tocitul dintr-o carte nu m-ar fi scos nici într-o mie de ani.

| johnnny123 a răspuns (pentru Al3xandra95):

"Păi la Biblie scrie clar că cel sărac în cunoștințe se va mântui."

Aham, deci strategia ta este să eviți gândirea critică și dobândirea de cunoștințe, pentru că o carte îți promite că așa te vei mântui. Bună strategie!

"Cum spuneam, nimeni nu deține adevărul absolut"
Și cu toate astea, tot tu susții că credința ta ortodoxă este infailibilă.

"Ateii încearcă cu orice preț să-mi spună să nu mai cred, oare de ce?!"
Fals. Ateii nu-ți cer să nu mai crezi. Îți cer doar să-ți demonstrezi în mod rațional afirmațiile atunci când încerci să le bagi Dumnezeul tău pe gât. Ceea ce nu poți face.

"Oricum, nici mie nu mi-l poți scoate pe Dumnezeu din suflet. E la fel ca în dragoste, omului îndrăgostit, nu-i poți spune "stop"."

Parcă ieri ziceai că ești îndrăgostită de ChatGPT. Se pare că "dragostea" asta a ta zboară cu ușurință în toate direcțiile. Ceea ce-i cam erodează semnificația.

| StoicAnalysis a răspuns:

Incendiu scapat de sub control. A fost asa si in America in Miami acum ceva timp. A fost si in Australia. Este peste tot conceptul de combustie necontrolata. Apocalipsa vine peste toata planeta. nu doar peste o tara.

Referitor la Dumnezeu, el probabil ca exista, insa nu vom sti niciodata sigur, daca este cel din cartile care au fost scrise si culese de mai bine de cateva sute bune de ani.