anonim_4396
| Anonim întreabă:

In ce caz am dreptul sa cer sa fiu "lasata in pace" persoanei care ma face sa reactionez in mod emotional negativ? Si in ce caz sunt obligata sa imi schimb emotiile?

15 răspunsuri:
| Naty1 a răspuns:

In orce caz. Daca nu te simti ok intr-o situatie e dreptul tau sa ceri sa fi lăsată în pace.
Singura situație în care nu prea e ok sa te sustragi e atunci cand greșești si trebuie sa dai o explicație.Clar nu te poate obliga nimeni nici atunci dar asa ar fi frumos.

| Anonim explică (pentru Naty1):

Daca "strainu" (ca mi-a fost prezentat el de catre altcineva cu vreo 15 ani in urma pe undeva si noi nu am vorbit despre intalnirea asta)sare pe mine, eu am dreptul sa plang sa fac urat sa nu-l bag in seama sau e automat bataie de joc din partea mea? El ca ma stie are dreptu sa spuna ceva despre mine, sa imi dea niste "denumiri" si sa faca o scena ciudata la mine, iar eu nu stiu sa ma comport, am probleme psihice si alte din astea?

| Naty1 a răspuns (pentru anonim_4396):

În momentul in care cineva te jigneste sau mai rau se atinge de tine si nu vrei asta riposteaza pentru ca nu e ok.
Trebuie să înțelegi că nu e bine sa stai sa te pipăie, jigneasca sau chiar sa se culce cu tine oricine pentru ca asa vrea.Pana nu apare un om cu capul pe umeri in viata ta, care sa se comporte frumos si sa te respecte nu lasa pe nimeni sa iti faca din astea sau sa se atingă de tine.

| arda234567 a răspuns (pentru Naty1):

Sa gaseasca pe cine unde si cum, cand ea nu mai poate sa se arate in lume ca el are un grup de prieteni care il sustin in tot ceea ce-i face?

| Naty1 a răspuns (pentru arda234567):

Nu trebuie sa gasesti sau sa cauti acum, am zis ca in timp.
Daca ai probleme cu cineva sau chiar cu un grup de persoane evitai si in cel mai rau caz mergi la poliție.

| Anonim explică (pentru Naty1):

Eu am aproape 30 de ani si obiceiul de a intra in grupul lui de prieteni cand incerc sa fac ceva cautand altceva, este mirator, orice natie de om o gasesc eu, are acelasi comportament. Nu-mi permit sa vorbesc la politie cand stau cu parinti care il sustin "sa ma termine" pentru ei. Am de repetat ca in loc sa-mi traiesc viata, uit cum e senzatia de a fi un om viu. Daca eram singura, stiu isi permiteau sa intre peste mine in casa, dar nu-mi permit sa ajung sa am o alta casa. Este vorba despre persoana care se apropie fizic de trupul meu, sustinuta de persoanele care formeaza lumea reala din jurul meu. Ei au dreptul sa vorbeasca despre mine, sa-mi faca surprize neplacute interpretand reactiile mele. Deaorece eu ca fiinta "fizic" ma aflu in capcana lor. Aici nu este o autoritate care sa judece, sa observe lucrurile, ei sunt martorii care depun plangerile. Asa numita autoritate exista deasupra mea, fiind parintii mei care ma judeca pe mine in favoarea faptelor lor cand viata mea de fiinta "umana" este in aceasta situatie. Si eu ca fiinta umana unde incerc sa ajung, ei imi pregatesc "reputatie" si alte din astea pe acolo.

| Naty1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am un sfat pentru tine daca vrei sa il asculti. Daca stai la oras, sau si la sat nu conteaza.Cauta un psiholog, el o sa iti poata da mai multe sfaturi, acolo poti sa vorbesti deschis si sa spui ce ai pe suflet, noi oameni de pe aici sau de rand probabil nu o sa intelegem situația.

| Anonim explică (pentru Naty1):

Ma multumesc cu ideile primite pe net, e mai bine cand pot da mai multe persoane, asa mai aflu si de la oameni care ar trece prin situatii similare. Cu psihologia nu merge, pentru ca stiu sa fiu, si cand e vorba de mine, sunt prea intelectuala, singura lor solutie ar fi sa-mi dea pastile sa uit si asta mi-ar agrava problema. Cand omu nu e constient atunci e in avantajul celorlalti, iar psihologul (ca fiind un strain) nu poate sa stie unde e problema din sirul lung de ani si intamplari, cand victima nu realizeaza pentru sine care este radacina cauzand problema, psihologul nu poate s-o vada caci victima nu-i poate aduce la cunostiinat ce nu stie.

| Mosotti a răspuns:

Nu trebuie sa-ti schimbi nimic, daca cineva te face sa reactionezi negativ, rupi legatura cu acela, e f simplu.

| arda234567 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu-i asa simplu cand el isi permite sa ma rupa de legatura cu lumea reala, e imposibil sa rup eu legatura cu el.

| Mosotti a răspuns (pentru arda234567):

De ce e asa imposibil? Explica putin.
Cum te rupe de lumea reala?!

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Adica cand copila are niste vecini si tata la fel de bou, si mai apare un bou sa sara pe ea pe strada si ei il sustin. Atunci fata nu-si face o viata departe de boi, ca ei controleaza unde ajunge si cum functioneaza realitatea pentru fata. Atunci este gresit ca femeia sa reactioneze la boi, pentru ca ei sunt toti boi care o inconjoara si fac legea pentru ea. Dar ei nu sunt considerati "boi", ci fata este considerata multe "probleme".

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca are si tata la fel de bou, e nasolie.
Pai il sustin prostii pe ala, trebuie sa caute cumva undeva oameni ca lumea. La scoala, sau unde o fi.

| arda234567 a răspuns (pentru Mosotti):

Scoala au distrus-o boii, situatia scolara. Si ea cica abandoneaza sa caute altundeva, dar raman doar ei cu "nebunia" lor.

| Mosotti a răspuns (pentru arda234567):

Cum sa distruga aia scoala? Daca ea invata, nu au treaba aia ca n-au cum. Am inteles ce ai zis insa ea nu mai trebuie sa fie asa dependenta de ce zic altii.

Întrebări similare