anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare-întrebătoare.
Mi-am pus de multe ori întrebarea asta și am teoria mea, dar vreau sa vad ce ziceți și voi.

De ce politicienii, parlamentarii, primarii corupți, atunci când cetățenii și jurnaliștii le reproșează că nu au făcut lucruri bune pentru țară sau orașe/comune, aceștia se comporta sfidător, arogant și nu iau în serios reproșurile?
De ce nu îi "mișcă" nimic și nu-i motivează sa facă bine, nu-i mustră conștiința, ba din contra, mai sfidător se comportă și continuă să comită sau să se implice în fapte de corupție?
I-a "orbit" puterea?

Răspuns Câştigător
| Lukasssz a răspuns:

Comportamentul sfidător și arogant al politicienilor corupți în fața reproșurilor cetățenilor și jurnaliștilor poate fi explicat din mai multe perspective:
Lipsa de Responsabilitate: Mulți politicieni corupți nu se simt responsabili în fața cetățenilor sau a legii, deoarece sistemul politic poate fi caracterizat de lipsa de transparență și de o responsabilizare slabă. Astfel, ei se pot simți protejați și imuni la consecințe pentru acțiunile lor.
Sursa de Putere: Pentru mulți politicieni corupți, puterea și influența pe care o obțin din funcțiile lor sunt mai importante decât binele comun. Ei pot vedea funcțiile lor ca pe niște instrumente pentru a-și satisface propriile interese personale sau pentru a-și consolida poziția în cadrul sistemului politic.
Cultura Corupției: În anumite medii politice, corupția poate fi percepută ca fiind normală sau chiar acceptată. Politicienii corupți se pot simți confortabil într-un astfel de mediu și pot fi încurajați să își mențină comportamentul corupt de către alți colegi sau de către sistemul politic în sine.
Lipsa de Consecințe: Datorită slăbiciunii sistemului judiciar sau a lipsei de voință politică pentru a pedepsi corupția, politicienii corupți pot simți că nu vor suferi consecințe semnificative pentru acțiunile lor. Această lipsă de consecințe îi poate face să se simtă de neoprit și să ignore reproșurile.
Lipsa de Legături cu Comunitatea: Politicienii corupți pot să se distanțeze de comunitatea pe care ar trebui să o servească și să nu aibă empatie față de nevoile și preocupările cetățenilor. Această lipsă de legătură poate contribui la comportamentul lor sfidător.
Combinând aceste factori, politicienii corupți pot deveni insensibili sau sfidători față de reproșurile cetățenilor și jurnaliștilor și pot continua să se implice în comportamentul lor corupt fără să își manifeste remușcările.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Și ce ai vrea sa facă? Să recunoască că sunt corupti și incompetenți?

| Mosotti a răspuns:

Intrebare naiva.
Ptr ca nu le pasa, stiu ca nu le poti face nimic si deci ii doare in basca de orice repros.

Pai daca ii misca ceva ca oameni si erau umanisti, NU ar mai fi ajuns politicieni, ca sa ajungi acolo ajungi doar daca servesti grupurilor de interese care-s reci si calca pe cadavre pentru putere si bani.
Deci ajungi doar daca nu te misca si nu esti motivat sa faci bine.
Si daca ajungi te zboara repede ceilalti pe n motive si fictive.

Nu exista sa fi sus si om, e contradictie.
Sistemul politic actual mai in toata lumea este pentru bogati, nu pentru omul de rand, insusi prin doctrina.
Asa ca...asta e sistemul de dreapta, orice partid de dreapta asta are ca doctrina, adica nepasare, rautate, nesimtire, egoism.

Cine are vederi liberale adica de dreapta nu prea e om, altfel nu era liberal ca ideologie.
Doctrina de dreapta inseamna de ex ca daca nu mai ai bani sa stai in spital privat, te arunca afara, nu conteaza altceva. S-a si intamplat asta la spitalul AKH din Austria cu o romanca arsa la Colectiv.

Daca un medicament nu mai renteaza, nu ti-l mai aduce, nu conteaza ca tu mori. Si asta s-a intamplat si la noi.

Cred ca este f clar acum. Ei aplica doctrina f bine! Deci isi fac treaba lor bine.

| mODIN a răspuns:

Ma gandesc la doua situatii:

1. Daca chiar esti corupt, normal ca trebuie sa negi orice acuzatie.
2. Daca nu esti, de fapt, corupt, normal ca te scoate din sarite cand esti acuzat pe nedrept.

| Lupică27 a răspuns:

Ma obosesti cu acelasi fel de intrebari la infinit, mai baga si altceva.

| Mosotti a răspuns (pentru Lupică27):

Ptr mine e prima data cand vad intrebarea asta, asa ca am lamurit-o eu foarte clar ce si cum.

Noi vrem de la lupi sa nu mai manance oi, nu merge.

| Standt a răspuns:

Nu i-a orbit nici dracu!
Daca ii "misca" ceva, nu se bagau in politica.
Asa e caracterul lor. Lacomia i-a dus "in slujba poporului".

| EestiSodalane a răspuns:

Cand faci ceva rau si simti presiunea faptelor tale rele ori te caiesti de ele ori vei fi mai sfidator, arogant si defensiv ca sa faci față. Asta e calea naturală a răului.

| OneReason a răspuns:

Politicienii corupți ar putea să se comporte sfidător și să nu ia în serios reproșurile pentru că se simt protejați de putere sau de conexiuni politice. De asemenea, pot fi motivați de interesul personal și de dorința de a-și menține privilegiile și pozițiile de autoritate. Corupția poate să le afecteze judecata și să-i facă să ignore consecințele acțiunilor lor. De asemenea, lipsa de responsabilitate sau de sancțiuni clare pentru comportamentul lor ilegal sau imoral poate contribui la continuarea lor în comportamentul corupt.

| Cipi1212 a răspuns:

Buna, Politicienii sunt orbiți de putere. Ei practic trăiesc în lumea lor iar noi, oamenii obișnuiți în lumea noastră.