| Noexam a întrebat:

Mi-a venit urmatoarea idee: dintre toate citatele cate exista in aceasta lume, sa realizez un fel de carte, cu citate de tot felul, adica pe categorii.
Oare ar fi interesat cineva de o asa "carte"? Ar avea succes? Ar placea cuiva?

Răspuns Câştigător
| Sebastian2014 a răspuns:

Ar fi frumos sa faci asta, dar sub fiecare citat sa pui intamplari reale care leaga cumva citatul de realitate. Nu stiu daca ma intelegi. Sper sa reusesti, dar sa stii ca o sa ai mult de munca. Si eu am scris o carte si am scris totul din mintea mea, dar sa cauti si sa sortezi mii de citate e altceva, dar daca o sa perseverezi o sa reusesti. Iti urez succes si o zi faina! happy

28 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Iti spun eu ca exista carti cu citate. Ideea este ca nici una nu contine toate citatele posibile. Pe vremea cand invatam eu era o carte obligatorie in biblioteca unui elev. Din pacate istoria m-a dezmostenit de ea.

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru Noexam):

Desele mutari si am imprumutat-o cuiva. Eu am plecat si el a ramas cu cartea.

Multumesc pentru link dar nu este cartea ce o aveam eu. Era o carte groasa si in formatul de marimea unui plic postal pentru scrisori. Cred ca avea in jur de 600-700 de pagini.

Ceva de genul "Citate celebre, maxime si aforisme". Nu mai stiu. Sunt peste 30 de ani daca nu chiar 40.

Multumesc inca o data! Esti un dragut dar pentru mine nu prea mai prezinta interes. Sunt la varsta senectutii. Tu esti mai tanar. Pe tine te ajuta.

| nic3rr a răspuns:

Daca ai si incerca sa explici aceste citate, da! Succes!

| nic3rr a răspuns (pentru Noexam):

Niciodata nu strica un ajutor. Sigur ca vei putea face lumea sa devina mai buna prin initiativa ta dar trebuie si restul oamenilor sa inteleaga ce vrei sa faci. Daca vei lansa o asemenea carte multi cititori nu o sa o inteleaga, trebuie explicata pe intelesul tuturora si acest lucru face ideea ta sa se complice. Dar oricand poti gasi o cale prin care sa ajuti oamenii sa te inteleaga, doar ca trebuie sa stii cum sa o faci.

| johnnny123 a răspuns:

Hai sa ne gandim putin...

"Citat" inseamna "un fragment reprodus intocmai".

Ceea ce inseamna ca orice fragment din orice discurs sau lucrare publicata vreodata este un citat.

A face o carte care contine toate citatele care exista in aceasta lume (cum propui tu) inseamna a face o carte care cuprinde absolut toate lucrurile publicate vreodata (sau chiar si vorbite, daca ne referim la discursuri, interviuri, etc).

Vezi vreo problema aici? Pentru ca eu vad vreo cincizeci...

In plus, carti de citate exista cu miile, si sunt produse de oameni/edituri la un nivel cu mult peste posibilitatile tale.

| johnnny123 a răspuns (pentru Noexam):

Sincer, nu am idee. Dar dincolo de costuri vad trei probleme:

1) Exista pe internet situri dedicate citatelor, organizate deja pe teme, alfabetic, pe personalitati, cum vrei tu. Sunt usor de accesat si sunt gratuite.

2) Trebuie sa depui o munca extraordinar de mare pentru a gasi pe cont propriu citate memorabile care nu sunt deja pe toate drumurile. Nu poti sa publici citate arhi-cunoscute de genul "Nu trebuie sa ne fie frica decat de frica insasi", trebuie sa citesti mii de carti din scoarta in scoarta si sa le distilezi.

3) Trebuie sa convingi o editura ca acea colectie de citate are ceva special, ceva care va face cartea vandabila. Repet, exista mii de carti de citate.

Din pacate cele mai bune citate sunt cele care nu au nevoie de o explicatie. Sunt cele pe care le citesti o singura data, rezonezi la ele instantaneu si le retii o viata intreaga.

"Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume" nu are nevoie de nici o explicatie, nu?

Multumesc pentru cuvintele frumoase, dar din pacate nu sunt in masura sa dau sfaturi avizate legate de editarea unei carti. Nu am lucrat niciodata in domeniu, sunt cel mult un cititor (si nici la capitolul asta nu stau atat de grozav cum mi-ar placea :-))

Numai bine!

| Duucu a răspuns (pentru johnnny123):

"In plus, carti de citate exista cu miile"
Stai așa, deci există într-adevăr cărți care cuprind toate cuvintele spuse, încă cu miile. Vezi vreo problemă aici? Eu văd vreo cincizeci...

| OoBunnyoO a răspuns:

Din pacate, imi pare rau sa te dezamagesc, insa exista astfel de carti. Unele dintre ele sunt grupate in functie de categorii intr-o singura carte, iar altele sunt grupate pe carte.
Daca vrei sa incluzi toate citatele din lume, nu cred ca vei reusi sa le incluzi intr-o singura carte, tot va trebui sa faci anumite selectii.
Nu stiu cat de interesata ar fi lumea de o astfel de carte. De regula, cartile cu citate sunt pe la gift shopuri si se dau cadou. Scopul este sa gasesti ceva special pentru o persoana speciala, iei carticica si o dai acelei persoane. Nu stiu ce scop ar avea o carte cu citate despre diverse lucruri. Poate mai mult un scop personal. Insa daca este vorba de un scop personal, mai usor este sa intri pe citatecelebre.net si le ai pe toate, deja puse pe categorii.
Mai ales ca o carte cu citate, nu prea stai sa o citesti rand cu rand, ca o carte normala de beletristica, pe care chiar ti-ai dori sa dai banii, sa o ai in biblioteca. Intr-o astfel de carte investesti in anumite ore si spune o poveste de care te apropii. Cu o carte plina ca citate nu prea poti creas o astfel de „relatie".
Imi pare rau, insa eu nu prea vad rostul unei astfel de carti.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Noexam):

Este posibil sa ai dreptate, intr-adevar. Cunosc si eu cateva persoane care citesc diverse carti, fara sa aiba o poveste anume, doar de dragul vorbelor de duh. Eu nu am fost niciodata adepta lor, intotdeauna am preferat sa trag propriile mele concluzii si sa pastrez cartile pentru povestile lor. Este o chestie care depinde de gust, mai asteapta sa vezi ce raspunsuri primesti, poate eu sunt doar un caz izolat big grin.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Noexam):

Nu stiu daca sunt eu puternica sau nu, cred ca este mai degraba vorba de un stil de viata diferit. Unii se simt puternici cand cred in ceva anume, altii cand cred in propria persoana. Nu are nicio legatura cu puterea interioara, ci doar motivatie. Asta este parerea mea personala, evident.
Cat despre poza de la profilul meu, imi pare rau sa te dezamagesc din nou, dar nu are nicio semnificatie. Mi-a placut si am ales-o ca poza de profil. Destul de superficial, stiu, dar nu pot sa fiu profunda pe toate planurile. laughing Oricum, multa bafta in legatura cu cartea!

| VldB a răspuns:

Oare nu exista deja?