anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mi se pare ca suntem niste mari mincinosi daca stam langa o persoana si incetam sa o iubim.Adica compromisul mi se pare la fel de grav ca si adulterul.Adevarat sau fals?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Personal, cred ca fals. Grav nu mi se pare cand continui o relatie cu o persoana pe care nu o mai iubesti, ci cand o amagesti si te amagesti ca sentimentele inca exista. Daca amandoi sunt sinceri si joaca in relatie cu toate cartile pe masa, 2 oameni care nu se mai iubesc pot sta impreuna foarte bine si fara sa devina niste mincinosi. Pot avea o relatie echilibrata, frumoasa, de respect reciproc si chiar prietenie, atata timp cat ei sunt sinceri referitor la sentimentele lor. Daca unul nu mai simte nimic, dar ramane in relatie de teama (teama de singuratate, teama sa nu il raneasca pe celalalt, teama de societate etc), continuand sa spuna te iubesc si sa duca relatia cu toate frustrarile sale planand deasupra, da, e un mare mincinos. Si pierde timpul sau, dar, mai grav, timpul partenerului care isi tese o iluzie.

10 răspunsuri:
| hândel a răspuns:

O relatie in doi, pentru. mine inseamna un compromis, iar daca ramai alaturi de cineva fata de care nu mai simti iubire, poate sunt alte sentimente care va tin impreuna, cum ar fi compania, cum ar fi sentimentul de implinire avand o familie intemeiata, copii, nepoti, sentimentul de multumire sufleteasca, ca ai realizat ce-ti doreai alaturi de persoana pe care ai iubito si langa care iti doresti sa traiesti pana la sfarsit. Un adulter e total diferit. Intr-o relatie mai las de la mine pentru. partenera asa cum lasa si ea pentru. mine, insa daca unul dintre noi ii inseala increderea celuilalt, nu-i mai grav un adulter fata de un compromis pe care il luati de comun acord?!

auran
| auran a răspuns:

In general viata este plina de compromisuri - cine spune ca nu a facut nici un compromis in viata lui, eu cred ca minte.
nu cred ca este chiar atat de grav precum spui tu - dar, tu stii mai bine de ce spui asta

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

"... incetam sa o mai iubim", spui tu. Uiti ca iubirea trebuie sa vina din interior? Iubirea nu este ceva pe care sa ti-l impui. Compromisul nu este la fel de grav ca adulterul. In cazul unui compromis de genul asta, tu nu numai ca nu omori nimic, dar faci ceea ce depinde de tine sa nu lasi o relatie sa moara; in cazul adulterului, actul tau este menit sa ucida cel putin o relatie. Unde este egalitatea?

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Iubirea nu prea e vesnica. Pana la urma se transforma in prietenie, respect. Multe casnici fericite se bazeaza pe prietenie si respect. De ce ar fi asta o minciuna? De ce sa ne mintim, apoi, ca nu ne trebuie acea persona de langa noi?
Compromisul e mai necesar decat aerul, daca nu faci compromisuri nu rezisti nici o secunda. Un om care nu face compromisuri nu are prieteni, rude, slujba, iubita/iubit...
Adulterul e mai rar, chiar si la cei care inseala la greu. Asa ca... compromisul trebuie premiat, adulterul... maxim daca e facut inteligent si nu e prins, dar si asa...

| giovana a răspuns:

Depinde daca stai linga partener/a in casatorie, cu copii/fara copii, sau daca minti doar un "iubit" si pe tine.

| Linda a răspuns:

A iubi este verb parerea mea. Initial vine din interior dar apoi necesita si ajutor din partea vointei.

| maria4320 a răspuns:

Va salut pe toti si va multumesc.ValiMocanu iubirea chiar vine din interior dar in unele cazuri nu e vesnica.Pe cele doua le pun pe picior de egalitate pentru ca in ambele cazuri mintim.Cred eu...

| maria4320 a răspuns:

Nobody tu descrii o situatie de exceptie. felul in care vezi tu femeia e ideal...asa o fi la majoritatea? sa speram.sa visam.

| maria4320 a răspuns:

Linda...multumesc pentru raspuns.Era despre compromis si adulter...si nu erau privite de mine din punct de vedere gramatical.

anonim_4396
| Anonim explică:

Mario ingaduinta de sine, ne face sa ocolim compromisul si ne face sa credem ca meritam mult, mult mai mult decat altii In plan sentimental.de aia sunt curve si curvari.compromisul nu are nimic dea face cu adulterul. ca eu daca nu mai iubesc ca la 20 de ani iubesc ca la 45. tu stii cum e? la douazaci iubeam o sotie tanara si frumoasa, iar acum iubesc o sotie mama gospodina nu mai e tanara dar este mai frumoasa ca atunci.cum? am ajuns la un compromis. femei tinere si frumoase sunt si vor mai fi Intotdeauna dar nici una nu poate fi pentru mine, toate celelalte, la un loc.deci fals.ca si adulterul.

Întrebări similare