Dacă nu sunteți prieteni apropiați, eu zic să nu-i împrumuți.
Sunt unii plin de datorii, care fac împrumuturi pentru a-și plăti alte datorii. Și dacă găsesc un om maleabil, înțelegător, altruist, pe care-l pot manipula cu ușurință, și de care se poate profita, o să-l păsuiască la nesfârșit cu returnarea sumei, până ce omul se va obișnui cu gândul că nu-i va mai primi.
De aceea, când dai ceva împrumut, trebuie să dai cu gândul că ceea ce dai e deja pierdut. Dacă crezi că poți trăi și fără acel lucru, atunci nu o să ai mustrări de conștiință, fiindcă ai luat în calcul și varianta asta.
Dar dacă dai, iar pe urmă începi să fii agitat și neliniștit, zi/noapte, din cauza gândurilor negre, mai bine nu-i oferi. Liniștea ta contează mai mult decât să faci pe bunul samaritean pentru ceilalți.
Fii hotărât când îi spui "NU", fiindcă dacă vede că ești indecis în luarea unei decizii, va insista până reușește să te convingă.
Poți invoca diverse motive, încât să-l refuzi politicos (ex: am și eu destule datorii etc)
Dacă e un coleg de serviciu, înseamnă că are un job.
În acest caz, ar putea face un împrumut la bancă (recomandat). Există și Institutii Financiare Nebancare (ăștia sunt cămătarii cu acte), care-l pot împrumuta cu suma dorită imediat, instituții cu care nu se poate juca, pe care nu le poate prosti, când e vorba de returnarea sumei. În schimb, cu tine, o să-și permită.
De multe ori, prietenul la nevoie se cunoaște. Sunt unii care pot fi recunoscători o viață că i-ai ajutat. Dar cei mai mulți, in ziua de azi, te pot surprinde neplăcut. Unii chiar vor reuși să te șocheze, încât nu îți va veni a crede de ce sunt capabili, oameni în care ai avut cândva încredere.
Dacă totuși te decizi să îi dai și e vorba de milioane, nu-i cazul să îți fie jenă, dă-i o coală de hârtie și un pix, pe urmă pune-l să scrie... Subsemnatul X, am primit împrumut de la Y, suma de (.) pe care mă oblig s-o returnez până la data de (...), dată reprezentând ziua salariului. La final, scrii data, numele (lui) complet și semnatura lui. Neapărat. Trebuie să ai o dovadă că l-ai împrumutat. Altfel, va putea nega în fața altora, chiar și în fața ta.
Eu zic să te gândești bine, înainte de a lua decizia. Totuși, are posibilitatea de a împrumuta de la rude, familie, prieteni apropiați, și în ultimă instanță, de la bancă... daca atat l-a dus capul si a cheltuit tot ce a avut de sărbători...
Traiesc dupa principiul nu da / nu lua, pana suma pe care o dai / ei e nesemnificativa pentru capitalul tau.
Depinde de situatie. Daca omul are nevoie pentru un lucru util, da il ajuti. Dar daca vrea pentru pentru lucruri inutile, nu ii dai.
Eu personal nu dau nimănui, dar nici nu iau.
Mi se pare cel mai ușor mod prin care se poate strica o relație de prietenie sau amiciție.
Asa gandesc si eu...am bani sa ii dau,insa nu imi place sa dau. Punct
Am mai altora acum multa vreme, si apoi se faceau ca ploua. Le dadeam pentru cateva zile si dupa se facea luna, ei nimic.
Stateam sa ii cersesc inapoi, sa le bat apropouri.
Ma gandeam... sper sa nu se supere. E baiat bun, din ce am vazut eu. Insa nu am o relatie de prietenie cu el in afara serviciului.
fitnessadict întreabă:
love4u întreabă:
iloveunicorns întreabă:
Doarunaltutilizator întreabă: