Crezi ca daca descoperi ca "zori de zi" este "rasarit", sau "asasin" = "ucigas" sau "verdeata in ciorba" = "leustean", devii mai inteligent? (am citat dintr-o integrama de pe birou...)
Poate ca iti vei dezvolta un pic vocabularul, dar nu o sa fii mai inteligent, nici nu-ti vei schimba modul de gandire prea mult, nici imaginea. Te dezvolti intelectual citind, studiind, conversand.
Dar daca totusi vrei sa "cresti" facand ceva de genul asta, mai bine incearca sa faci rebus, macar iti imbogatesti cultura generala. Sunt definitii de genul "scriitor roman, laureat al premiului Herder in anul 1975"... poate stii cine a fost, dar poate nu stii, si dupa ce ai dezlegat rebusul si ai aflat ca e Nichita Stanescu, ai capatat o cunostinta in plus, care poate! poate iti va servi candva.
O sa ai un vocabular mai variat si vei dobandi mai multe cunostinte!
Ceea ce nu e deloc un lucru rau, dimpotriva!
Succes!
Multumesc frumos pentru incurajare. Inca ceva...Ce site de integrame imi recomanzi? Stiu ca sunt mai multe. Dar care este cel mai bun? Din cate am observat, pe unele site-uri sunt anumite greseli. Deci, as dori ceva cu cat mai putine greseli. Care este diferenta dintre rebus si integrame in afara de modul cum arata grafic cele doua? Este mai greu rebusul?
La rebus sunt doar niste casute(la unele sunt completata o litera-doua) iar undeva mai jos, ai intrebarile la care trebuie sa raspunzi!
Mai bine faci integrame, si nu dupa site. cumpara-ti de la un chiosc de reviste, incepand de la cel mai mic nivel! Avantajul este ca la sfarsitul integramei ai si rezolvarea iar in ritumul asta te poti corecta si iti va fi mai usor!
NU crezi?
Orice exercitiu logic dezvolta gandirea si, cu siguranta vei cunoaste mai multe sinonime decat cei din jurul tau
Dar nu imi permite munca sa citesc carti. Nu am prea mult timp la dispozitie. Integramele nu m-ar ajuta la partea cu inteligenta vrei sa spui?
In timpul alocat pentru integrame ai putea sa treci la ceva serios. Daca nu sti o integrama treci la alta, in schimb la o carte...
Conteaza mai mult sensibilitatea.stii,sa n-o pierzi in timp ce citesti ca un parvenit conteaza.