Sa vedem cauzele,depresia, anexitatea, schizofrenia sau boli cronice, greutatea contează mult în alegerea unui partener,înălțimea contează la bărbați,fata asimetrica,voce că de copil,lipsa unui job,promovarea singurătăți,mgtow,feminismul extrem,eu din cauza adhd, depresiei, anexitate și că sunt mic de înălțime, greutate mare, o fața asimetrica și vocea de copil
Nu ne confruntam, suntem adeptii ei.
Ne construim vietile de asa natura ca nu prea ne mai putem "uni destinele", fara a pierde multe avantaje ale burlaciei. Ne orientam mai mult spre cariera si chestii materiale, si nu prea ne stresam de "singuratate", sau mai direct spus, nu trage nimeni spre familia traditionala/viata simpla pe care o duceau generatiile de acum 40 de ani.
La noi e mult mai complicata compatibilitatea, dar si produsul final este mai calitativ (la aia 20-40% care nu sunt singuri). Nu mai sunt atatea familii violente, nu mai stau impreuna cei care descopera ca nu sunt compatibili. Prin 1980, daca femeia descoperea ca el e nespalat si violent, il cam ducea in spate. La fel si cei care aveau "norocul" sa se insoare cu o kurwa: o bateau, dar o pastrau. In prezent lucrurile astea sunt redflag-uri in dating-ul "casual" la 38 de ani, dam ghost si mergem mai departe solo. Nu tinem neaparat sa ne gasim partener, preferam un solo de calitate decat vreo pacoste.
Bun, dar una este sa nu fii intr-o relatie si alta este sa nu ai prieteni, amici, oameni cu care poti vorbi. La asta ma refeream eu nu la lipsa unei relatii amoroase.
Pe aia fara prieteni nu pot sa-i inteleg. Poate au avut nesansa mediului nepotrivit, sau au trasaturi/probleme de comportament care ii impiedica sa se imprieteneasca.
Unii sunt foarte anxiosi, altii antisociali sau doar egoisti.
Am observat ca foarte multi au conceptii gresite despre prietenie, cred ca a avea un prieten este ca un membru de familie gratuit, pe care il activeaza cand au ei nevoie. Nu le trece prin cap ca trebuie sa ofere acelasi lucru in schimb, nu-si dau seama ca un prieten are si el viata lui, nevoile lui (de la prieteni). Asteapta doar avantajele prieteniei.
Sau nu ofera nimic prin statutul/nivelul lor. Ajung la 20 de ani inca neingrijiti, saraci si aerieni, se pomeneste numele lor doar in propozitia "Nu-l chema pe..."
Sunt multe cauze care te pot indeparta de oameni.
Two words: social media. Desigur ca e si diferenta de la caz la caz, dar foarte multi au asteptari nerealiste bazate pe ce vad online.
Ar trebui sa fie mai realisti oamenii, pe social media se posteaza doar lucrurile frumoase, asta nu inseamna ca nu exista si multe probleme acolo, doar ca nu e placut sa le faci publice.
Cind esti asaltat numai de chestii ireale de la altii, ajungi sa consideri aia normalitate. Pentru ca nah... nu prea scoti capul in lume sa te lovesti cu realitatea offline.
Din cauza comunicarii precare. Asta e singurul impediment care da acest rezultat.
E un plan sinistru menit sa ne prajeasca creierele si sa ne transforme in roboti, plan care devine realitate prin tehnologia care ar trebui sa ne 'elibereze', dar de fapt ne face prizonieri.
Plan facut de cine anume?
Pai sunt oamenii care detin puterea, evident, dar aici vorbim de cei ce au detinut puterea de-a lungul a generatii intregi, cei care au finantat si finanteaza razboaie castigand de pe urma lor, cei care detin bancile(ex, in Statele Unite- Federal Reserve), trusturile media, megacorporatiile, cei care finanteaza politicienii.
In zona unde stau eu au avut loc doua sinucideri in mai putin de o luna, ghici de ce...
Internetul, retelele de socializare, telefoanele, ne-am salbaticit, nu vrem sa mai comunicam, daca ceri nr cuiva de telefon ori nu ti-l da, ori daca ii inviti pe afara sau pe la tine nu vin acele persoane, deci, trage tu concluziile. De multe ori mi s-a intamplat sa sun prieteni vechi sau rude si sa nu raspunda si nici sa suna inapoi.
Doar persoanele care chiar te vor cu disperare isi impartasesc timpul cu tine, in rest nimeni, bafta sa ii gasesti pe aia!
Nu cred ca internetul si retelele de socializare sunt de vina, o fi un efect secundar desi nu prea vad cum si de ce.
Au reusit sa distruga relatiile clasice si familia traditionala prin tot felul de propagande, iubirea, prietenia si loialitatea sunt date la o parte iar in locul lor sunt promovate valori precum averea cat mai mare si importanta ''ambalajului'' niste valori si ideologii care in trecut erau adoptate numai de narcisisti si sociopati.
Acum sunt adoptate de majoritatea.
Eu cred din cauza rețelor de socializare care au creat tot felul de așteptări, în principal.
Una e sa vorbim prin mesaje cu ochii intr-un ecran, si alta e sa vorbim fata in fata. Comunicarea scrisa/verbala, reprezinta un procent foarte mic din comunicare. Noi ca oameni avem nevoie si de comunicare nonverbala. gesturi, expresii faciale, comportament, etc.
Poate ca da, dar cred ca si comunicarea in scris sau la telefon este buna, mai buna decat lipsa totala a comunicarii oricum.