Elianna
| Elianna a întrebat:

Pentru cat tip se poate pastra apa potabila luata de la un izvor, fara sa-si piarda calitatile? Am vazut cum un vecin care are copil mic se duce la un izvor si aduce 20-30 de peturi de 6 l de apa si le depoziteaza in beci!(Izvorul a fost verificat si analizat de municipalitate si are apa foarte buna). Apa asta mai este buna dupa cateva saptamani se statut, ca numai copilul bea astfel de apa? Apa plata imbuteliata de la firmele care comercializeaza are vreun tratament special? Imi aduc aminte de la istorie ca se spunea ca pe vremuri se tinea apa in vase se argint sau cu un obiect de argint in ea pentru ionizare si pastrarea calitatilor! Cine stie?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In mod normal, daca apa este buna, daca recipientele sunt perfect curate (fierte inainte ca sa nu aiba microbi) si daca este tinuta la temperatura constanta, apa ar trebui sa nu-si piarda niciodata calitatile, sa nu se degradeze.

Abh
| Abh a răspuns:

Sunt convinsa ca peturile in care depoziteaza vecinul tau apa nu sunt sterile, sunt folosite " again and again". Riscul ca in apa respectiva sa se dezvolte germeni care modifica calitatile apei si te pot imbolnavi de enterocolita, sunt mari. Asa ca eu personal, nu as pastra mai mult de 3 zile acea apa si, in plus, as pastra-o la frigider.

| ATHOS a răspuns:

In cat timp a traversat Cristofor Columb oceanul? Raspunsul la aceasta intrebare este si raspunsul la intrebarea ta.
Bafta!

| AlexSadik a răspuns:

Minim 2, maxim shasa,

| brosu a răspuns:

Timpul de păstrare este dat de calitatea apei din izvor şi nu în ultimul rând de tipul recipientului.
Sticla este mult mai bună decât PET-ul.