| Cristinna31 a întrebat:

Pentru cine a vizionat filmul românesc "Instanța amână pronunțarea", știți că protagonistul, judecătorul Tiberiu Moga (interpretat de Ion Caramitru) nu s-a lăsat până nu a aflat și demonstrat cine era cu adevărat vinovatul din cauza căruia s-a produs accidentul din mină, soldat cu moartea unui muncitor. Moga nu s-a lăsat intimidat nici de faptul că directorul minei, adică adevăratul vinovat, era membru de patrid. Ce ziceți? Există asemenea judecători și în realitate?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Exista destui oameni okey care-s fac datoria si vor dreptate, insa mult prea putini printre marea majoritate. Insa astia in general sunt tinuti deoparte, nu-s lasati sa ajunga in functii importante, sau cand se descopera ca-s asa, sunt destituiti. Daca nu deranjeaza pe cine trebuie, merge, o sa-i gasesti acolo si isi vor face treaba.

Ptr ca o functie importanta de cele mai multe ori (dar nu mereu) poate da avantaje unora, si cand ajungi acolo, o sa fi pus, mituit, santajat sa faci ce nu trebuie, omu oky nu va face si deci va fi pus altul care face ce se cere.
Dar daca judeci oameni de rand, daca esti politist si investighezi infactiuni facute de cei de rand, n-ai treaba, poti sa-ti faci treaba.
Sau daca esti medic si nu iei spaga si-ti faci treaba, iar n-ai treaba, sau profesor.

1 răspuns: