| nimicitorul a întrebat:

Vreau sa imi dati raspunsuri sincere..Este normal sa ma gandesc ca este mai bine sa ma sinucid laughing) deoarece eu sunt mai retras la chestii de genuu:batai..nu prea stiu sa ma bat si in astfel de situati ma poierd parca zicca sunt un fricos, martalog si pe chestia asta colegii imi spune ca sunt fraier. vorbesc cam la misto si imi dau seama ca nu sunt prost.Ce trebuie sa fac?

Răspuns Câştigător
| TnT123 a răspuns:

Frate fara sinucis. Dumnezeu ti-ai dat viata foloseste-o
Si in privinta fraierilor care isi bat joc de tinen nu ii baga in seamna, ignorai
Foloseste mintea si iti zic ca o sa faci multe cu ea
Funda?

6 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Nu glumi cu asa ceva... sad

În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii... happy

| MaliciousDeath a răspuns:

Cam penibil motivul.Cam prea penibil.
Ma rog, poti invata niste tehnici de autoaparare.Decat sa aplici 10 lovituri la intamplare ca un idiot, mai bine aplici una si buna.Si nici nu-ti pierzi energia aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In niciun caz asta nu e un motiv pentru a te sinucide! Sper ca intr-adevar intrebarea e pusa la misto.
In viata trebuie sa inveti sa te acomodezi cu cine esti si sa incerci sa inbunatatesti lucrurile NU sa te gandesti la sinucidere! -nu e o solutie!
Sinuciderea e o cale de scapare pentru lasi, infruntarea situatiilor de criza este optiunea celor puternici.
Fii unul dintre ei! ...lasa prostiile!

| nimicitorul explică (pentru anonim_4396):

Nu,intrebare nu e pusa la misto e adevarat..si multumesc pentru sfaturiwinking la toti big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru nimicitorul):

Cu placere! Fii puternic!

| Francescuta9 a răspuns:

Pai,pur si simplu, iti poti ignora colegii si tu sa inveti in continuare si ei vor vedea ca au ras degeabaca esti mai bun in altceva.

Fara sinucis ca nu sunt motive cu radaicini. Poti merge la karate dar chiar e bine sa nu fi batausi. Sper ca te-am ajutat!