| AteulPaSchimbaNumeleInAteul a întrebat:

Salut. Ma gandesc ca in vara sa dau probele sportive si sa ma inrolez in armata ca soldat. Eu unul nu ma gandesc sa raman soldat toata viata sau cel putin in cadrul armatei. Dupa ce devin soldat voi mai putea iesi din cadrul armatei pentru o viata normala si sa imi caut alte joburi din alte domenii sau contractul ma obliga sa raman in armata pana ma pensionez?

3 răspunsuri:
| batranulintelept77 a răspuns:

Este foarte greu să părăsești domeniul. Unul dintre lucrurile cu care se mândresc cei din serviciul miliar este că "95% din persoane continuă această carieră", ceva în genul. Deci cu fiecare "dezertor" le este pătată imaginea. Plus că e posibil să trebuiască să plătești ceva dacă pleci, practic să le dai înapoi banii cu care ei te întrețineau.
Eu voiam să merg la liceul militar fără nicio intenție de a ajunge în serviciul armatei, ci doar pentru că voiam să plec de acasă și să îmi schimb stilul de viață. Nu am intrat, dar nu regret, deoarece eram practic obligat să urmez apoi Academia Militara, iar daca nu făceam acest lucru trebuia să plătesc câteva mii de euro, pentru că practic "au irosit" banii investiți in mine de-a lungul liceului (internatul).

În concluzie, consider că dacă nu ai vocație pentru aceasta meserie mai bine nu te bagi, e posibil sa nu mai poți să ieși.

| Schizotix a răspuns:

Te pensionezi repede in aceste domenii. Ia si asta in calcul. Este un avantaj. Lucrezi pana la 40-45 cred si dupa relax : )

| Iunicu a răspuns:

Indiferent de categoria de militar la care vrei sa aplici. In Romania fiecare militar lucrează pe contract pe perioadă determinată.
Numai primul contact după terminarea școlarizării este obligatoriu de dus până la capăt. Restul contractelor putandu-se încheia în orice moment la cererea oricăror dintre părți.