| Tudor001 a întrebat:

Salut.Stiu ca intrebarea mea este absurda dar, am nevoie de ajutor.
M-am uitat recent la niste filme horror, si mi-e frica sa umblu prin casa. In imaginatia mea sunt tot felul de prostii care imi creeaza panica. Nu judecati intrebare pentru ca si voi aveti defecte
Multumesc

Răspuns Câştigător
| KnightOfNight a răspuns:

Cred că înțelegi faptul ca filmele horror nu prezintă caractere,situații reale ci doar scene regizate si actori costumați și machiați în toate felurile posibile pentru a da naștere acestor personaje false din film cu scopul de a provoca frică, spaimă, dezgust sau chiar vedenii, halucinații, precum situația ta.Trebuie să te gândești că nu e nimic real, că nimeni nu-ți poate face rău în propria casă, indiferent ca e noapte sau zi. Daca te ajută cu ceva, urmarește si acest videclip: https://www.youtube.com/watch?v=gPzFxfFa1lE
Prezintă cateva secvențe din "spatele camerelor" legate de filmele horror și așa îți poți da seama cu adevărat că personajele din filme nu sunt reale.
Și mai am un mic sfat: Dacă nu-ți poți scoate direct din minte acele scene gândește-te că NU TREBUIE să-ți fie frică deoarece le alimentează lor "puterea" de a te înfricoșa.Cu alte cuvinte,umblă liniștit prin casă noaptea,și nu te mai gândi la asta, gândește-te la orice altceva (ce vei face mâine, la fata de care îți place-dacă e cazul, la prietenii tai, etc).Iar ca un ajutor spiritual înainte de culcare spune Tatăl Nostru și fi sigur că Dumnezeu veghează asupra ta și a fiecaruia!

10 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Incearca sa gandesti rational si repeta-ti ca nu are ce sa ti se intample. Stai cu lumina aprinsa. Eventual, uita-te la un alt film, de orice alt gen in afara de horror, pentru a scapa de senzatia creata de filmul de groaza sau asculta muzica.

| Artemisia a răspuns:

Nu trebuie sa te simti jenat, si mie mi se intampla cateodata dupa ce vad ceva filme sau seriale de genul asta sa imi imaginez tot felul de chestii dubioase, dar stai chill, acum te simti asa pentru ca ai vazut filmele recent, dupa o zi uiti si senzatia de frica dispare, crede-ma, vorbesc din propria experienta laughing
Plus ca, spune-ti ca asa ceva nu exista si etc, functioneaza.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Se pare ca incidenta cosmarurilor este maxima in randul copiilor si adolescentilor. Adultii au rareori sau deloc cosmaruri si daca le au se datoreaza stresului sau unor traume serioase. De asta filmele horror sunt recomandate de la o varsta mai mare incolo.

Si noi avem defecte. Eu nu ma mai sperii de multa vreme la filmele horror si nu mai am cosmaruri de la ele. Insa de exemplu am frica de intuneric, dorm cu lumina aprinsa, logic nu aia din tavan, sau mi-e frica de paianjeni, imi creeaza un stres real.

Ce sa zic, o sa-ti treaca, trebuie sa iti educi mintea ca sunt doar filme si nu e nimic real.

| Sn4k3 a răspuns:

Pai gandeste-te ca monstrul din film sau ce era este un actor. sau facut pe calculator. Oricum daca iti este asa frica de filme horror nu te mai uita si o sa iti treaca oricum peste 1 zi sau 2 cand o sa uiti. Si eu de exemplu daca ma uit seara la un film horror gen paranormal activity sau exorcistul nu ma mai duc la baie, nici nu ma mai ridic din pat dar a doua zi uit si nu mai am nimic. Si asa de curiozitate cati ani ai?

| wildthing a răspuns:

Va trebui sa judec intrebarea ca sa iti pot da un raspuns, iar acesta e simplu: efectul pe care acele filme l-au avut asupra ta, se va disipa relativ rapid...iar pe viitor nu te mai uita la filme horror, nu sunt pentru tine. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista muritor perfect.Si nu judec intrebarea ci pe tine! Ce legatura are postarea ta cu Dragoste si sex? O seara buna.

| Usagi a răspuns:

In locul tau eu m-as opri din a ma uita la filme horror sau m-as uita regulat! Crede-ma... STIU CE VORBESC! Acum 2 ani si eu aveam aceiasi problema :3 vedeam numai fete insangerate si morti cand inchide-am ochii asa ca m-am decis sa nu ma mai uit la filme horror si chiar a mers! Dupa o luna mi-ar revenit happy

| Tudor001 explică (pentru Usagi):

Nici eu nu m-am mai uitat de ceva timp, dar imi "controleaza" mintea

| Tudor001 explică:

Va multumesc ca mi-ati spus happy
Am sa incerc sa ma uit la un film mai de varsta mea si am sa vad daca trece. Daca nu, de la ce poate fi? thinking

| Tudor001 explică:

Va multumesc mult pentru raspunsuri, toate sunt folositoare :*