| Mădă0611 a întrebat:


Tot aud ca oamenii inteligenti sunt sarcastici, sau ca injura mult, sau consuma alcool. Dar aud si ca bunatatea ("altruista") e dovada de inteligenta.

Acuma treaba e asa:
SARCÁSM, (2) sarcasme, s. n. 1. Ironie aspră, usturătoare; batjocură necruțătoare.

BUNĂTÁTE, (I 3, II) bunătăți, s. f. I. 1. Însușirea de a fi bun, înclinarea de a face bine; p. ext. îndurare, milă, blândețe; bunețe. 2. Bunăvoință, amabilitate. ◊

Eu nu vad ca astea doua sa se pupe, plus injuratul si alcoolul cu inteligenta. Imi scapa ceva?

37 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu nu intelegi ce auzi.

| RAY a răspuns:

Eu unu aud altceva ca oamenii inteligenți sunt antisociali, depresivi, sufera de complexe, frustrari si urasc socializarea si ca sunt mizantropi, unde ai auzit tu ca asa se comporta un om inteligent?
eu din cate am vazut/observat nu e deloc asa

| WaterDrop a răspuns:

Hm, se pare ca ti-ai scapat inteligenta pe jos. Poate se va gasi o persoana buna ca sa te ajute sa o aduni. Oh, stai, doar eram sarcastic.

| Drimmero a răspuns:

Alcoolul e un viciu ca toate viciile, e consumat atat de oamenii inteligenti, cat si de prostalai.

Aceeasi vorba si despre injurat, toata lumea injura, nu conteaza capacitatea mentala, cand iti vine sa arunci o injuratura, nu mai conteaza cum ai mintea.

| Mădă0611 explică (pentru Drimmero):

Un om inteligent stie ca o vorba spusa la nervi strica foarte mult. confused

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

Lamureste-ma!

| Drimmero a răspuns (pentru Mădă0611):

Cand ai nervi, nu prea mai judeci cum trebuie,, in cazul barbatilor, nu mai judecam cu 'capul' de sus.

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Pe ici colo, si ma miram ca lauda astia sarcasmul, ca mie imi pare rautate gratuita, iar un om inteligent nu poate fi asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Si aia cu 5 clase injura, sunt sarcastici si beau))Nici bunatatea n-are legatura cu inteligenta.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai citit cumva intrebarea mea? de ce un om inteligent nu poate fi ironic glumet, popular? pe TPU e un tipar a unor persoane mai antisociale, depresive, complexate, frustrate care au iluzia ca au nevoie de singuratate dar de socializare avem nevoie cu toti
acum 8 ore | Rainbow a răspuns:
Păi tu te referi strict aici pe TPU, nu? Hai să îți zic o chestie, cei mai mulți dintre userii de aici cu activitate mare (ex mica comunitate de la,, conversații" pe care îi ştim prea bine) sunt aceia care, în lipsă de o viață socială foarte activă (ieşiri cu prietenii/proiecte şcolare sau de nat. socială/iubiți/iubite ş.a.m.d.) aleg să îşi înece amarul pe internet prin intermediul socializării cu alți oameni la fel ca şi ei.
Pentru mulți, internetul este o sursă, un mijloc pentru a compensa lipsurile din viață, cum ar fi o viață socială în cazul multora (în special al adoleşcenților).În sfârşit, s-a înțeles ideea.Cei mai mulți dintre cei care au "o viață" definită pe internet sunt cei din categoria prezentată de tine în întrebare.Pentru că in real life aceştia, cel mai probabil, nu s-au putut adapta cerințelor societății (doar părerea mea).
Da, @Ray, bravo.Tocmai asta este, că se urmăreşte un anumit tipar.Iar aici, pe internet, cei mai mulți stăm din dorința de a mai citi şi pe alții, aşa, ca noi.Să simțim că nu suntem în totalitate singuru, că mai sunt şi alții care gândesc/simt ca şi noi.
Întotdeauna am considerat "oricine îşi doreşte să fie unic/special" ca o afirmație nefondată.Da, ne dorim ca la un moment dat în viață să fim văzuți speciali în ochii persoanei iubite, însă în rest prea puțini dintre noi ne dorim cu adevărat să ieşim din tipare din simplul motiv că ne dorim să fim acceptați iar atunci când acest lucru nu este posibil suferim diferite modificări mai uşoare sau mai agresive ale personalității (depresie, anxietate, atacuri de panică, coşmaruri prelungite din timpul nopții). Spun toate astea pentru că ştiu cum este, am trecut prin asta.
Am câțiva ani pe site-ul ăsta, timp în care am văzut o grămadă de useri şi i-am cunoscut mai bine comunicând cu unii dintrr ei iar cu alții m-am văzut deşi nu am mai păstrat legătura.Şi după tot acest timp am ajuns la concluzia că deşi cei mai mulți dintre noi avem mentalități diferite este totuşi o dorință pe care absolut toți o avem în comun: să fim acceptați de către ceilalți, aşa cum suntem noi, imperfecți.Indiferent de cât de antisociali se dau unii, crede-mă, în sinea lor şi ei tânjesc la aceeaşi dorință. Suntem oameni, suntem ființe sociabile.Cel mai bine ne simțim lângă ai noştri, în grupuri mici sau mari (nu are importanță). Dacă nu am fi fost uniți de-a lungul istoriei omenirii, ca şi specie mă refer, nu am fi supraviețuit niciodată, nu pe cont propriu.
Şi exact acelaşi lucru se întâmplă şi pe internet, sub altă formă (cea virtuală) şi la o scară mai mică însă ideea rămâne aceeaşi.Ne dorim să fim simpatizați şi să simțim că aparținem unui grup astfel că uşor uşor apar şi simpatiile între useri şi, la fel ca şi în realitate, apar mici grupuri formate în urma acestor simpatii reciproce. Exact acest tipar se urmăreşte, şi da, are legătură cu instinctul omului de a face parte dintr-o comunitate împreună cu semenii săi.Ne este scris în ADN, deci este firesc.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Oamenii au doua mecanisme de gandire, indiferent de inteligenta
mecanismul rapid din instinct, emotional
mecanismul incet -rational
omul foloseste in proportie de 95% mecanismul 1

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Evident ca functionam pe instinct.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Referitor la intrebare, inteligenta emotionala se observa a fi mai de succes decat cea inteligenta, arta de a fi popular, sarcastic, sarmant, de a sti sa manipulezi omul aceste trasaturi sau dovedit a fi mai importante decat empatia sau inteligenta

| Holiday a răspuns:

Ce nu intelegi tu e ca pentru a fi inteligent e nevoie de ambele, dozate inteligent si in momente alese corect.
Trebuie sa fii de acord ca cineva sarcastic non-stop e un idiot si unul bun non-stop e un bleg. E simplu.

| syd2 a răspuns:

Adevaratii inteligenti pot fi numai ca si Claude Frollo din Notre Dame de Paris de Hugo. Atata-ti spun.

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Nup. M-a enervat una de dimineata si pe moment i-am raspuns frumos, apoi ma gandeam ca as fi putut sa-i zic altceva, cam urat, sarcastic, dar mai apoi ma gandeam ca e rautate gratuita (era atac la persoana), si nu imi place. Daca ma fredoneaza la creier, da, merita, dar fiinta aia e troglodita de felul ei, atata poate.

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

A, si inca ceva. Exista si asociali. Vad ca in dex scrie ca sunt neadaptati societatii, asa o fi, dar din propria dorinta, folosind observatia. Sunt niste reguli idioate si x pur si simplu observa si decide ca-s idioate, deci isi vede de ale lui, pe cand antisocialii sunt "daunatori societatii" (dex), pe astia ii vad agresivi.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu putem generaliza mady, un om antisocial nu inseamna ca e rau

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Anti e impotriva societatii. Asocial e altceva. E ca antiteistul si ateul.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Un mizantrop cum este mady? un antiteist este un fanatic antireligie dar exista si fanatici religiosi, dogmatici, inchisi la minte

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Fricos. Asocialul e ala care isi zice "Prietenie nu exista, e doar interes. Moda e nediversitate, iar oamenii-s diferiti, e patetic. Nuntile-s teatru. Iubirea-i dorinta, si dorinta-i trecatoare." s-a.m.d., dar intelegand natura umana, nu dispretuieste si nu e agresiv, pe cand antisocialul si mizantropul sunt agresivi, urasc lumea din necunoastere/ignoranta, se tem de ea si se apara evitand-o sau lovind-o.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Si eu sunt mizantrop dar nu sunt agresiv cu nimeni nici nu urasc lumea, pur simplu le tratez cu indiferenta, cum ai scris si tu prietenia e doar un interes, iubirea la fel, deci cum sa nu devi mizantrop vazand toate astea?

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

MIZANTROPÍE s. f. sg. Lipsă de încredere în calitățile morale ale oamenilor; tendință de a evita, de a urî societatea lor; izolare de lume.

Poate esti asocial, daca zici ca nu urasti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu cred că ai înțeles.Tu şi cu mine şi încă mulți alții suntem asociali, după def. din dex.Pe când mizantropii sunt, din ce cunosc eu, acei indivizi care, în lipsă de empatie față de semenii săi, aleg în mod voit să trăiască complet separat de restul oamenilor.Separat nu doar d.p.d.v. al locului de baştină (că de ele mai multe ori se refugiază în natură, undeva izolat), ci şi ca mod de gândire (setul de valori şi principii fiind complet diferit de al nostru) şi comportament.
Cât despre antisociali, ăştia sunt împotriva societății şi a tot ceea ce aceasta reprezintă. Împotriva legii şi a oamenilor la modul general.
Sunt agresivi şi dăunători, ce altceva ar mai fi de spus?

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Am momente si momente depinde de starea mea din acel moment, nu am incredere in moralitatea umana, tendinta de a evita socializarea am avut, nu sunt izolat de lume ca nu am de ales, urasc ipocrizia umana

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia sunt psihopati care nu simt empatie

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Toata lumea e ipocrita, si toti suntem imorali, la urma urmei moralitatea e subiectiva si relativa. Nu putem trai singuri, chiar daca ne place singuratatea, suntem facuti sa vrem sa fim acceptati, iubiti, si daca crezi ca n-o sa fii, ce faci? Minti, te prefaci. E natura naturans.

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Nu-i adevarat. Unii psihopati sunt foarte empatici, doar ca o folosesc impotriva victimei. Se numeste cumva treaba asta, dar am uitat. laughing) De exemplu daca ma fredonezi la creier, te cercetez, aflu ce iubesti, ce simti, si acolo dau, simtindu-ti durerea.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai perfecta dreptate, meriți nota 10 pentru acest răspuns, asa e, asta am descoperit si eu ca avem nevoie de socializare, o perioada eram antisocial și evitam orice conversație cu cineva, dar ceva din mine cerea socializare