| AllexXtreme a întrebat:

Salut TPU! E 1:31 si nu am somn deloc si ma gandesc daca un om s-ar trezi in sicriu dupa ce a fost bagat sub pamant la 2 metri si nebătut in cuie ar mai putea iesi de acolo? Sau sa isi tina respiratia cat el sapă in pamant sa ajunga sus? Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| tzionut a răspuns:

Raspunsul e nu. Viata e total diferita de filme. Daca esti in siciriu la 2 metri sub pamant, in caz ca nu depui efort, in 5 minute epuizezi oxigenul din sicriu si mori asfinxiat de propriul co2.
Presupunand ca cel care te-a ingropat de viu s-a gandit sa iti lase 2 gauri (unde unde sa bage aer proaspat cu o suflanta) si a doua pentru a elimina co2-ul, tot vei muri (sete in 3 zile) deoarece nu ai forta necesara sa ridici 2.6 t de pamant ca sa poti ridica capacul sicriului (0.5m latime x 2m lungime sicriu x 2m adancime = 2mc x 1.3 t/mc greutate specifica pamant uscat afanat) deci clar vei muri ingropat.
Presupunand totusi ca cel care te-a ingropat a fost scartar, a dezgropat sicriul bunicii lui, a luat oasele acasa si le-a pus sub pat casa nu dea de banuit, pai te-a ingropat pe tine in siriu 9deci sicriul e putred, si totusi a zis hai sa iti ofere o sansa sa iesi de acolo si ti-a lasat un ciocan de dulgher ca sa rupi lemnul costiugului si sa poti iesi, tot mori.
Volum costiug (0.5m x 2m x 0.5m = 0.5 mc) pe cand Volumul pamantului de deasupra este de 2 mc, deci daca nu mori sufocat, mori deshidratat, iar daca incerci sa iesi din costiug mori strivit.
Conscluzia tu alegi cum mori.

| floresdemayo a răspuns (pentru tzionut):

Interesantă chestie! big grin

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Au fost cazuri când a reușit, documentate.

| tzionut a răspuns (pentru sadrian46):

Cine si cand si mai ales cum au fost documentate?

| sadrian46 a răspuns (pentru tzionut):

Nu pot să precizez aici și acum. Am citit mii de cărți. Undeva în aceste cărți.

| Eireann a răspuns:

In epoca victoriana medicina nu era avansata deci oameni in coma profunda si cu in plus slab puteau sa fie considerati morti. Cum nu existau spatii reci pentru depozitare de obicei inmormantatea avea loc destul de repede. Fiindca oamenii se temeau sa fie ingropati de vii s-a dezvoltat un sistem in care persoana decedata tine in mana o sfoara atasata de un clopot aflat la suprafata. Daca se trezeste trage de sfoara, oamenii aud clopotul si il dezgroapa. Nu exista marturii din acea perioada care sa ateste daca a fost vreodata un caz in care clopotul unii astlef de mormant sa fii sunat.

| Cosimo11 a răspuns (pentru Eireann):

Asa este.Parca era si un caz cand a fost folosit clopotul.Dar multi se trezesc la morga nu in sicriu

| AllexXtreme explică:

Da... Nu cred ca as putea sa ies de acolo cu atata pamant peste mine. Si sa iti ti respiratia in timp ce sapi e foarte greu nu cred ca exista sanse poate 3% sanse

| AndreiNrcs a răspuns:

Salut, ce spui tu mi se pare o imaginație foarte plecată din cele omeneşti, părerea mea este să te gândeşti mai mult la realitate, gândindu-te la realitate răspunsul exact îl poți obține chiar tu şi acesta este,, Nu se poate aşa ceva, e doar o părere imaginală prostească"