In calitate de introvertit/timid, iti spun ca totul se va schimba in bine. Aproape aceeasi viata am avut-o si eu ca si tine. Cu cateva exceptii totusi.
La gradinita vorbeam cu colegii, dar doar cu cativa. In generala ( 1-4 ) vorbeam cu 2-3 colegi destul de des. In 5-8, din nou, doar cu 2-3 colegi. Nu ma intelege gresit, eram foarte timid. Doar ca ma distrasem mult cu acesti colegi si in ciuda faptului ca primeam si eu bataie si eram izolat de majoritatea, nu era chiar atat de neagra viata. Mai ales ca aveam si in cartier 2-3 prieteni cu care mai ieseam afara.
Cat despre note, eram mediocru. aveam note de maxim 7-8 ( si asta era ceva de care eram mandru
) In rest doar in 5 si 6 o tineam.
Din clasa a 5-a tatal meu a decedat ( avea cancer pe creier ). Cam de atunci am decazut in "tainele" timiditatii/traumei. primele 6 luni le-am petrecut inchis in casa jucandu-ma pe calculator. Abia cu greu a tras de mine un tovaras din cartier sa ies afara.
Din clasele 9-12 ( liceu ) eram mult mai timid, pentru ca nu aveam o figura paterna in viata mea, care sa ma invete anumite perk-uri in liceu, si nici nu vorbeam cu colegii. Pe deasupra luam si tratament puternic impotriva epilepsiei ce mi-a aparut din clasa a 8-a. Medicament ce m-a facut leguma toata perioada liceului.
Norocul meu e ca am cazut in aceleasi clase din liceu cu un coleg din generala cu care m-am inteles inca din clasa 1. Si tot liceul am vorbit doar cu el, pana in clasa a 11 cand am mai extins conversatiile cu inca 2 colegi ( 1 fata si 1 baiat ). In schimb la capitolul fete, eram prafao total. Mentionez ca nici fizicul nu m-a ajutat ( 1, 65, fizionomie mediocra ).
Cand vorbeam cu o fata eram rosu ca racul si ma balbaiam. Si in ciuda ghinionului meu de a fi neatragator, au fost fete care imi dadeau semnale, dar leguma fiind si timid total, nu le percepeam. Abia foarte tarziu mi-am dat seama de ele.
Aveam talent la desen ceea ce au remarcat profesorii din clasa a 8-a si cei din clasa a 10-a. Au incercat sa traga de mine incat sa fructific acest talent, dar timid si delasator fiind, am irosit talentul. Aveam si inca am o creativitate foarte dezvoltata, in ciuda faptului ca de multe ori o dadeam in bara, reuseam sa vad mereu "lumina de la capatul tunelului". Pe mine m-a mentinut pe linia de plutire setea de cunoastere a mediului inconjurator. Eram fascinat de mic de felul cum functioneaza societatea si de felul cum se fac anumite lucruri.
In ciuda faptului ca nu sunt atragator, fetele care au vrut sa se bage in seama cu mine, erau interesate tocmai de acest aspect. De faptul ca eu aveam si am ceva ce nu foarte multi au. Ieseam in evidenta fata de restul cu lucrul asta. Si spre rusinea mea, nu am profitat la momentul acela.
Si sa stii ca niciodata nu e prea tarziu sa incepi sa vrei mai mult de la viata si sa indraznesti sa obtii ceea ce vrei. Eu mi-am facut prima iubita la 25 de ani. Tu ai timp sa o faci chiar de acum si sa imi bati recordul de virgin
Aasta asa ca o mica gluma.
Totusi sa stii ca te ajuta enorm un psihoterapeut bun, daca vrei sa rezolvi timiditatea. Asa am procedat eu. Si acum nu am nici o problema sa vorbesc cu fetele.
M-a ajutat mult totusi concentrandu-ma pe studii si job. Prima data cam pe asta trebuie sa te axezi. Pentru a avea timp si bani in a merge la psihoterapeut ( costa destul de multi banuti ).
Dupa liceu am muncit vreo 2 ani in afara si cand m-am intors in tara am inceput un curs, o postliceala si acum o facultate. Intru in anul 3 la mecatronica.
Acum duc o viata destul de echilibrata. Sunt asistent la inginerie intr-o fabrica, urmez facultatea respectiva si imi petrec timpul liber cu prietenii si cu iubita. Tocmai de asta am zis la inceput ca o sa iti fie mai bine, daca continui sa ai un scop si sa lucrezi la el constant.
Si totusi, colega a spus bine: „Nu mai fi timid că nu ai de ce!"
Repara asta.
"În pauză, el se ducea la "gagici". Mă bătea de foarte multe ori la cap sa vin cu el (eram foarte timid cu fetele). L-am refuzat de fiecare dată." De ce, fraiere? Chiar esti belea!