|

Sâmbăta asta o să merg la ziua unei mătuşe.Va fi ceva,aşa,mai simplu,un grătar,acasă la ea,doar cu membrii familiei şi câţiva prieteni de-ai ei.
Bun,nimic rău până aici.Mătuşa mea mai are o soră,plecată de câţiva ani buni în străinătate,dar vine în ţară mâine şi,evident,o să vină şi ea acolo sâmbătă. Chestia e că eu nu o prea înghit pe femeia asta pe care nici nu o pot numi "mătuşă",de fapt,nimeni din familie nu o prea agrează,nici măcar sora ei,dar nu putea să-i spună să nu vină.Au fost mai multe episoade cu ea în trecut,tot aşa,fie de ziua cuiva,fie de Crăciun/Paşte când a reuşit să le strice tot cheful celorlalţi, dar nu mă mai lungesc.Ideea e că este genul de femeie mahalagioaică,căreia îi place foarte mult să se certe,care vorbeşte mult şi prost etc. şi are,cred eu,ceva în special cu mine. Întotdeauna caută motiv să se lege de mine şi eu,în general,cam trebuie să tac din gură,să nu-i comentez nimic,doar să n-o bag în seamă, cum îmi tot zic restul.
Întrebarea ar fi : Voi cum reuşiţi se treceţi peste astfel de întâlniri.....neplăcute?

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am o rețetă sigura pentru astfel de persoane: ignore total.

| a răspuns:

Nu am rude care sa fie in dusmanie, daca as fi avut clar nu as avea ce cauta in preajma lor.

Cum as trece peste? m-as amuza copios de frustrarile lor.

| a răspuns:

Ori nu mă duc, ori mă strâng cu câțiva oameni și vorbesc cu ei.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Evit orice conversaţie cu astfel de persoane, chiar dacă la început e banală, mă aştept şi la replici tăioase sau jignitoare.
E adevărat că e greu să tot figi de cineva care te "urmăreşte", motiv pentru care trebuie să-ţi faci o strategie pentru a combate astfel de situaţii.
Eu, de exemplu, la diverse petreceri în familie eram întrebat de tatăl prietenei mele pe când nunta? Că acum v-aţi făcut casă, v-ţi luat maşină, au trecut ceva ani de când vă cunoaşteţi, şi tot aşa, mai ales când se adunau mai multe persoane în jurul unei discuţii.
Dar a venit o zi, la o petrecere mai mare, prilej cu care nu a uitat să-mi pună iar această întrebare. Cum nu mai puteam să scap, privirile tuturor rudelor fiind către mine, am avut un moment de inspiraţie şi am răspuns : Da, aveţi dreptate, a trecut ceva timp, şi ar fi cazul să facem şi noi acest pas, motiv pentru care am vorbit si eu cu tatăl meu, şi binenţeles că şi el a zis la fel, ca ar fi timpul, şi ca să mă încurajeze, este dispus să participe cu jumătate din cheltuielile pentru nuntă.
În acel moment s-a făcut linişte, şi toţi ochii s-au îndreptat către cel care pusese întrebarea. Acesta a rămas mut. Nu se aştepta la aşa întorsătură de situaţie din care nu a ştiut să iasă.
Şi uite cum de atunci, la petreceri, nu mai sunt eu cel care mă feresc de compania lui, ci el fuge de cei care îl întreabă: Hai, când faci nunta copiilor, că sunt de ceva timp împreună?

| a răspuns:

Eu am în familie o râcă între 2 matuse, eu si de asta ma duc, sa vad cum se "înteapa" una pe alta, nu ai un verisor de varsta ta cu care sa pierzi timpul? eu asta fac sau eventual stau pe telefon cam toata întrunirea aia

| explică (pentru LEG24rot):

Nu vine niciunul de data asta, ar fi fost fain....cred că şi eu o să mă retrag într-un colţ departe de ea şi poate mai prind pe careva cu care să pot sta de vorbă, iar dacă nu, cred că o să stau pe telefon.

| a răspuns:

Zici că am pus eu întrebarea.
Am și eu o rudă pe care nu o suport deloc, eu rezolv simplu : nu stau când vine ea, nu mă duc unde se duce ea, nu vreau să o văd.
Eu i-aș spune acelei mătușe că nu o să fiu acolo de ziua ei pentru că nu o suport pe aia, iar să frec timpul undeva cu retardata aia și să mă simt aiurea, mai bine nu.
Sau te duci înainte să vină aia, îi dai cadoul și un pupic și ai dispărut.
Sau, stai și îndură scârba.